FB pixel TP pixel
Potvrzeno! Druhá řada Mindhunter dorazí podle Davida Finchera 16. srpna © TMDB

Potvrzeno! Druhá řada Mindhunter dorazí podle Davida Finchera 16. srpna

Seriál z dílny Davida Finchera se dočká druhé řady již za měsíc, tedy 16. srpna. Režisér to potvrdil v rozhovoru, v němž zároveň odhalil, na co se můžeme v pokračování chválené procedurálky na Netflixu těšit.

Filmové novinky

Seriál Mindhunter pojednává o dvou agentech FBI, Holdenu Fordovi ( Jonathan Groff) a Billu Tenchovi (Holt McCallany), k jejichž týmu se posléze přidá také Dr. Wendy Carrová ( Anna Torv), profesorka psychologie, jež má poznatky agentů vyšperkovat po akademické stránce. Režisér Fincher v novém rozhovoru zdůraznil, že hodlá pokračovat v realistickém vykreslení postav zabijáků a chce se vyhnout glorifikaci, kdy jsou vraždící individua vykreslena téměř až se superhrdinskou genialitou a schopnostmi. Fincher ani v druhé řadě nehodlá jít cestou mnoha procedurálních kriminálních seriálů, kdy detektivové sypou z rukávů duševní pochody a motivace vraha jako kouzelník karty. Mindhunter nás opět přesune na úplný začátek této nyní již regulérní kriminalistické disciplíny, přičemž zůstane inspirován lidmi, kteří jako první začali se seriózním výzkumem již chycených vrahů.

Druhá řada, která dle Finchera odstartuje 16. srpna, má být evolucí té první v tom smyslu, že se konverzace o zločincích dostává do popředí zájmu společnosti. Agenti, resp. FBI, se snaží aplikovat a přenést své nové poznatky do praxe. Fanoušci první sezóny si mohou tyto první kroky pamatovat, obzvláště Holdenovy pokusy o navázání důvěry s jedním z trestanců skrze oplzlou konverzaci a neslavný výsledek celého pokusu. Ve druhé řadě se tedy agenti budou snažit použít své „vědecké“ poznatky v „reálném“ světě. Kromě Finchera budou pod některými epizodami podepsáni ještě další šikovní tvůrci jako Andrew Dominik ( Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem) a Carl Franklin (Presumpce viny).

 123 zobrazení   14 se líbí
Teorie velkého třesku je nově i na Netflixu. Ovšem s tragickým překladem
Teorie velkého třesku je nově i na Netflixu. Ovšem s tragickým překladem
11.07.2019 14:00:00 | Filmové novinky

Oblíbený a nedávno ukončený sitcom byl dosud devízou hlavně českého HBO. Minulý týden se však dočkali i předplatitelé Netflixu. Avšak tomu se velmi nepovedla česká lokalizace, jež připomíná hrubý překlad Google překladače.

G. R. R. Martin: V prequelu GoT bude stovka království, Starkové a mamuti
G. R. R. Martin: V prequelu GoT bude stovka království, Starkové a mamuti
11.07.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Autor Hry o trůny George R. R. Martin v rozhovoru prozradil nové detaily o chystaném prequelu s neoficiálním názvem The Long Night. Kromě novinek o rodech, královstvích a tvorech, kteří se v seriálu objeví, jsme se dozvěděli, že The Long Night rozhodně jeho názvem nebude.

Jak by Hra o trůny skončila, kdyby tvůrci vyhověli hercům?
Jak by Hra o trůny skončila, kdyby tvůrci vyhověli hercům?
10.07.2019 | Filmové novinky

Stejně jako mezi fanoušky i mezi obsazením Hry o trůny lze najít herce, kteří nejsou z ukončení seriálu a dějové linky své postavy přinejmenším nadšení. A někteří z nich o své frustraci promluvili veřejně. Takže se nyní můžeme podívat, jak by děj vypadal, kdyby se jim tvůrci podřídili.

Stranger Things znovu trhá rekordy a je nejsledovanějším pořadem Netflixu
Stranger Things znovu trhá rekordy a je nejsledovanějším pořadem Netflixu
09.07.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Bratři Dufferové se mohou znovu plácat po ramenou. Jejich nostalgický seriál variující to nejlepších z filmů 80. let totiž diváky neztrácí. Právě naopak. Stranger Things lámou i nadále rekordy a hlavně nutí publikum sjíždět seriál co nejdříve.