FB pixel TP pixel
Nejzábavnější fantasy roku je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě © Paramount Pictures

Nejzábavnější fantasy roku je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě

Dobrých fantasy není nikdy dost a ačkoli se novinka s Chrise Pinem v hlavní roli nakonec v kinech úplně nezaplatila a svou budoucnost najde spíše ve světě streamingu, pořád se jedná o zábavnou podívanou, kterou byste rozhodně vidět měli. Tedy za předpokladu, že máte rádi bláznivou žánrovou zábavu s draky trpícími nadváhou.

2. 6. 2023 18:27 | Filmové novinky

Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů vstoupil do českých kin 30. března letošního roku a nyní, po 63 dnech, dorazil konečně i online. Snímek, který je hodnocen jako jedno z nejzábavnějších fantasy posledních let, se stal ihned po premiéře miláčkem kritiků i diváků. Ostatně o oblibě titulu jasně vypovídá 90 procent spokojených hodnocení kritiků na serveru Rotten Tomatoes, přičemž diváci na tomtéž serveru hodnotí ve spokojenosti ještě o tři procentní bodíky výše. Na serveru Metacritic už je hodnocení střídmější, přesto se ale zastavilo na 72 bodech u recenzentů a hodnocení 7,5 u běžných uživatelů. Všeobecný úzus je, že tvůrčí duo John Francis Daley a Jonathan Goldstein doručilo chytře napsané fantasy, které sice nepřepisuje pravidla žánru, ale důmyslně si s nimi pohrává a nabízí líbivé postavy, kterým chtějí diváci fandit navzdory poněkud šablonovitému příběhu.

V kinech spíše zklamání

Snímek s rozpočtem 150 milionů dolarů sice patří mezi nejoblíbenější filmy letošního roku, nicméně v kinech se mu ekonomicky zase příliš nedařilo. Utržil totiž jen něco málo přes 200 milionů dolarů. Pakliže si připočítáme náklady na reklamu v rozsahu okolo 100 milionů dolarů, je jisté, že se film z kin nezaplatí. Přesto studio Paramount chystá na platformu Paramount+ (u nás zřejmě SkyShowtime) seriálové zpracování, které universum „doupat a draků“ rozšíří.

Než se tak ale stane, můžete si snímek přehrát na jedné z legálních streamovacích platforem. Dungeons & Dragons: Čest zlodějů sice ještě není dostupný na žádném z SVODů (logicky se ho v dohledné době dočkáme na SkyShowtime), nicméně k přehrání je aktuálně na čtveřici míst. Pakliže vám stačí zapůjčení, nabízí se varianta v HD kvalitě a českým/anglickým zněním na O2TV za 79 Kč. V případě, že byste si snímek chtěli zakoupit, je pak variant vícero. Nejlepší kvalitu nabízí iTunes, kde je film dostupný ve 4K za 329 Kč. Ještě o korunu dražší nabídku má Rakuten. Poslední možností je Google Play, kde je film dostupný za 250 Kč. Jak už ale cena napovídá, jedná se o nákup pouze HD verze.

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Sex ve městě se vrací. Trailer 2. řady láká na Aidana, dorazí i Samantha
Sex ve městě se vrací. Trailer 2. řady láká na Aidana, dorazí i Samantha
02.06.2023 8:30:00 | Filmové novinky

Spin-off Sexu ve městě s názvem A jak to bylo dál byl jedním z nejúspěšnějších titulů druhé poloviny roku 2021, a tak není divu, že se dočká druhé řady. Pokračování, které bude dostupné už na konci června, se teď představilo v novém traileru.

Na Netflixu boduje nenápadné dystopické sci-fi. Diváci ho objevili po 3 letech
Na Netflixu boduje nenápadné dystopické sci-fi. Diváci ho objevili po 3 letech
02.06.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Na streamovací službě Netflix se v posledních dnech dějí kuriózní věci. Do desítky nejsledovanějších snímků se totiž dostal titul, který je v nabídce služby už 3 roky. Snímek Code 8 vypráví o čtyřech procentech lidí se superschopnostmi, které šikanují robotičtí policisté.

Netflix láká ve videu na největší červnové hity. Nechybí Vyproštění 2 či Zaklínač
Netflix láká ve videu na největší červnové hity. Nechybí Vyproštění 2 či Zaklínač
01.06.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Netflix v nově vydaném videu láká na své nejžhavější novinky. V aktuální červnové upoutávce se kromě Zaklínače a pokračování akčního hitu Vyproštění můžeme těšit na nové díly kultovní dystopické sci-fi série, odlehčená vztahová dramata či ceněné dokumenty.

Milované sci-fi Netflixu se vrací. V traileru ožívá budoucnost z nočních můr
Milované sci-fi Netflixu se vrací. V traileru ožívá budoucnost z nočních můr
01.06.2023 12:35:00 | Filmové novinky

Už za dva týdny čeká fanoušky Netflixu a žánru sci-fi velkolepá odměna, na kterou čekali dlouhé 4 roky. Vrací se totiž dystopický seriál Černé zrcadlo, v němž budoucnost lidstva nabírá nesmírně děsivých obrysů.