FB pixel TP pixel
Expedice: Džungle na Disney+ vydělává. Další hity zatím streamer neuvede © Walt Disney Pictures

Expedice: Džungle na Disney+ vydělává. Další hity zatím streamer neuvede

Zábavná rodinná podívaná Expedice: Džungle vstoupila o uplynulém víkendu do kin i na streamovací službu Disney+. A výsledky jsou pro Disneyho přinejmenším rozpačité.

Streaming novinky

Vysokorozpočtové rodinné dobrodružství Expedice: Džungle v hlavní roli s Dwaynem Johnsonem a Emily Blunt si minulý týden odbylo svou premiéru. A jak už je po delším pandemickém strádání opět zvykem, na světlo světa se dostávají první víkendová čísla z kin, která značí, jak se danému filmu bude komerčně dařit. V době souběžného uvádění některých titulů i na streamovacích platformách, je všechno to počítání samozřejmě krapet složitější. Kinaři totiž hlásí, že si Expedice za uplynulý víkend v sálech vydělala 34.2 miliony dolarů. Vzhledem k účasti dvou předních hollywoodských hvězd a masivnímu rozpočtu 200 milionů dolarů, se to může zdát málo, ale kvůli rozšíření varianty delta v USA, které drží publikum doma, byly odhady výdělku za první víkend ještě nižší.

Jistou kompenzací Disneymu v této době jsou příjmy z jejich internetové platformy Disney+, na které se, podobně jako v případě Black Widow nebo Cruelly, dal snímek za 30 dolarů zakoupit. V neděli Disney ohlásil, že si Expedice: Džungle na plusku vydělala celosvětově 30 milionů dolarů, což je polovina toho, co vydělala zmíněná Black Widow se Scarlett Johansson, která za hybridní uvedení Disneyho zažalovala. V kuloárech se mluví, že ani Emily Blunt není se svými výdělky spokojená a mohla by se ke Scarlett připojit. Podrženo a sečteno, Expedice: Džungle si za první víkend při započtení 27,6 milionů dolarů z kin ze zbytku světa vydělala celkem 90 milionů dolarů. Ale vzhledem k výši rozpočtu, nákladům na reklamu, rozbujelému pirátství a prudce se zvyšujícímu počtu nakažených ve světě, půjde u Disneyho určitě o ztrátový byznys. Očekává se, že Expedice je posledním filmem, který bude Disney takto souběžně uvádět, a další snímky budou mít opět zaručené své exkluzivní okno pro kinaře.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  487 zobrazení  
Zákulisní záběry z Mandaloriana ukazují Marka Hamilla jako Luka Skywalkera
Zákulisní záběry z Mandaloriana ukazují Marka Hamilla jako Luka Skywalkera
04.08.2021 7:00:00 | Streaming novinky

V nové upoutávce na srpnové premiéry láká Disney+ mimo jiné na záběry z dokumentu o natáčení seriálového hitu Mandalorian. Můžete se tak podívat na Marka Hamilla na place před procesem digitálního omlazení.

Netflix se bojí pozastavených natáčení. Nařídil štábům povinné očkování
Netflix se bojí pozastavených natáčení. Nařídil štábům povinné očkování
02.08.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Pandemie koronaviru nabírá opět na síle a znovu zkomplikovala natáčení několika projektů. Šéfové Netflixu se proto rozhodli vyžadovat po svých hercích a dalších zaměstnancích v amerických produkcích očkování proti Covidu-19.

Scarlett Johansson žaluje Disneyho. Vadí jí online premiéra Black Widow
Scarlett Johansson žaluje Disneyho. Vadí jí online premiéra Black Widow
30.07.2021 17:50:00 | Streaming novinky

Hollywoodská star Scarlett Johansson podala žalobu na společnost Disney, v níž tvrdí, že firma porušila jejich smlouvu. Kromě kin totiž nabízí film Black Widow i na své streamovací službě Disney+, a ona tak přichází o peníze.

Na českém Netflixu je nejvíc titulů na světě. Jak je to možné?
Na českém Netflixu je nejvíc titulů na světě. Jak je to možné?
26.07.2021 16:00:00 | Streaming novinky

Podle statistik vyhledávače unogs.com máme na našem Netflixu už téměř 7.000 titulů. Ve srovnání s dalšími 37 nejdůležitějšími trhy je to suverénně nejvíc, překonáváme tedy i USA, Británii či Austrálii. Jak se to stalo? A má šanci to vydržet?