FB pixel TP pixel
Filmtoro slaví 3. narozeniny v novém! © TMDB

Filmtoro slaví 3. narozeniny v novém!

Přesně před třemi roky jsme spustili Filmtoro. První český web, který se věnuje legálním online filmům a seriálům. Za tu dobu se mnohé změnilo, ať na mezi online půjčovnami, na filmovém trhu, ale také na našem webu. A ta nejnovější změna začíná dnes - v novém designu a s novými funkcemi.

Blog

Bylo, nebylo...

Filmtoro slaví 3. narozeniny v novém! © TMDB

Když jsme v srpnu 2015 spouštěli Filmtoro, náš první robot napočítal na českých půjčovnách něco přes 6.000 titulů ve 12 půjčovnách. Ještě tu nebyl Netflix ani Amazon Prime, HBO jste si museli objednat jen přes kabelového operátora a o 4K titulech slyšeli jen největší znalci. Dnes je situace výrazně jiná - aktuálně už počítáme více než 18.000 titulů v téměř 30 půjčovnách a nabídka online je bohatší, pestřejší a dostupnější než kdy byla. Cena měsíčního předplatné za HBO nebo Netflix je 200 Kč a za ty dostanete přístup k několika stovkám až několika tisícovkám zajímavých titulů.

Jaká je budoucnost online filmů?

Dělat službu, která toto mapuje, bylo v průběhu času těžší, než jsme si představovali. Vzorů v zahraničí je jak šafránu a každý se s (ne)podporou online půjčoven vyrovnával po svém. Platí také, že peníze, které se točí v online filmovém průmyslu, zatím nedosahují v našich končinách těch, které najdete třeba u řetězců kin a rozhodně to také nejsou peníze, které kdysi přinášely videokazety nebo na přelomu tisíciletí DVDčka. Ale budoucnost to rozhodně je, o čemž svědčí čím dál tím větší podíl online filmů, ostatně sám Netflix celosvětově už má větší obrat než všechna americká kina.

Poděkování partnerům

Filmtoro jsme s cílem podporovat legální stahování velmi brzo dostali do hledáčku prestižních médií, kteří o nás psali (a dodnes píšou) - třeba iHned, Lupa či Český Rozhlas. Jsme také rádi, že jsme mohli najít silné partnery přímo v českých filmových kruzích - ať už jsou to distributoři jako Magic Box, Asociace producentů v audiovizi nebo Fond kinematografie. Bez jejich pomoci by Filmtoro nebylo tam, kde dnes je a patří jím za to velký dík.

...a uživatelům!

Filmtoro slaví 3. narozeniny v novém! © TMDB

A kde tedy dnes Filmtoro vlastně je? Velmi nás těší neustále stoupající návštěvnost, za minulý měsíc web navštívilo podle Google Analytics 220.000 unikátních uživatelů a zájem stoupá každý měsíc. Bylo by krásné, kdybychom se na konci roku dostali přes 300.000, čímž bychom naše plány překonali hned o polovinu :)

Dárek ke 3. narozeninám

Když chcete více uživatelů, tak samozřejmě musíte přinést také něco uživatelům nazpět. A jsme rádi, že s novým, vzdušnějším designem můžeme uživatelům představit hned několik zajímavých novinek. Filmtoro už není dávno jen rozcestníkem v legální nabídce, u každého filmu vám ukážeme jestli náhodou ještě není v kině nebo alespoň ve vysílání v televizi. Pečlivě dáváme dohromady naše kategorie, abyste si mohli vybírat podle žánrů, tématu, roku či země původu. Těchto kategorií máme už více než 800 a každý týden jich několik nových přibude.

Doporučování, doporučování, doporučování

Co tedy za konkrétní novinky najdete? Především vás chceme nalakát, abyste se stali registrovanými uživateli Filmtora. Stačí se jednoduše přihlásit přes Facebook nebo Google a my vám hned začneme dávat doporučení na míru. Na hlavní stránce už nenajdete všechny tipy, ale jen ty, které si myslíme, že vám podle vašeho hodnocení sednou. To samé platí v kategoriích, kde můžete jednoduše filmy hodnotit podle palců a nebo si ho uložit na později do záložky Moje filmy. A konečně v detailu filmu můžete vidět, jestli se vám film bude opravdu líbit - nehrajeme jen na všeobecné hodnocení, ale také na to, jaký tip filmů či seriálů jste v minulosti hodnotili.

10 za 10

Filmtoro slaví 3. narozeniny v novém! © TMDB

Rozšíření se v posledních měsících dočkali také naše žebříčky, soudě podle vašeho zájmu o 10 filmů, když se vám líbil Deadpool nebo 30 nejlepších Netflix filmů za rok 2018 vidíme, že vás podobné tipovačky baví a budeme v nich pokračovat ještě častěji. Na našich stránkách na Facebooku, kde jsme nedávno překonali už 8.000 fanoušků, nám můžete napsat, kterou další desítku byste si chtěli přečíst.

Co bude dál?

Do čtvrtého roku s vámi máme ještě spoustu plánů a nápadů, na další vylepšení se můžete těšit během podzimu. A od prvního září nás najdete také nejen na internetu, sledujte pozorně pražská nádraží, vlaky, školy, nemocnice či letiště, kde najdete naše reklamy se speciálními žebříčky, které se ideálně hodí právě k místu, kde trávíte čas třeba se svým telefonem a hledáte způsob, jak se zabavit. První ochutnávky najdete už brzy na našem novém Instagram účtu @filmtorocz.

Filmtoro - Když nevíš, co si pustíš

A na závěr ještě představujeme náš nový slogan, který můžete použít, když budete náš web chtít doporučit svým známým a kamarádům. Jsme průvodce po nabídce filmů a seriálů online a pomůžeme vám s výběrem v záplavě starých i nových kousků. Jsme tu pro vás, když nevíš, co si pustíš.

 356 zobrazení   42 se líbí
V Česku je 15.000 filmů online!
V Česku je 15.000 filmů online!
05.09.2017 | Blog

O víkendu jsme zaznamenali na Filmtoro pěkný milník. Pokud pečlivě sledujete naše počítadlo na hlavní stránce, tak jste si ho určitě už všimli také = počet filmů, seriálů a dokumentů u nás už překročil hranici 15.000. Pojďme se podívat, jak vypadá s nabídkou podrobněji.

Jsi filmový fanoušek? Pojď s námi tvořit Filmtoro!
Jsi filmový fanoušek? Pojď s námi tvořit Filmtoro!
09.05.2017 | Blog

Nedá se nic dělat. Obsahu a filmů je víc než aktuálně dokážeme zvládnout. A proto sháníme posilu, která nám pomůže tu naši káru posunout zase o kus dál. Jsi to právě ty? Nebo víš o někom? Mrkni na náš stručný inzerát a jestli si to právě ty, tak se na tebe těšíme!

Filmtoro hledá posily na SEO a Facebook
Filmtoro hledá posily na SEO a Facebook
15.03.2017 | Blog

Jsme Filmtoro. Jediný český vyhledávač legálních filmů online. Přinášíme přehled filmových novinek, pomáháme s výběrem filmů či seriálů podle nálady i žánru, mapujeme české i zahraniční půjčovny, ukazujeme, kde všude si filmový obsah můžete koupit a pustit. Vznikli jsme v roce 2015, máme za sebou už pěknou cestu, ale chceme jít ještě dál. Proto rozšiřujeme náš tým o dvě pozice: SEO specialista/Linkbuilder a Social Ads Manager.

Jaký byl Comic Con v New Yorku? Úžasný!
Jaký byl Comic Con v New Yorku? Úžasný!
17.10.2016 | Blog

Jak si splnit životní sen? Třeba, že se podíváte na jeden ze dvou nejvýznamnější světových Comic Conů? Že nevíte co to je? A nebo víte a chcete vědět, jaké to bylo? Tak v tom případě mám příběh pro obě skupiny.