FB pixel TP pixel
HBO dobývá Slovensko. Slovenština bude na HBO již pravidelně © TMDB

HBO dobývá Slovensko. Slovenština bude na HBO již pravidelně

Nedávno jsme informovali o relativně masivním rozšíření slovenského dabingu na streamovací a kabelové televizi HBO. Ta posléze tuto informaci potvrdila a dodala, že se naši východní sousedé mohou těšit z jejich rodného jazyka v mluvené či titulkové podobě i v budoucnu.

Streaming novinky

Jak jsme již oznámili před několika dny v našem článku, HBO si připravilo pro slovenské diváky velmi milé překvapení v podobě přidání dabingu a titulků k desítkám titulů včetně Harryho Pottera nebo Jamesa Bonda, a v této lokalizační disciplíně v našem regionu zase uniká Netflixu. Ten v Česku výrazně navýšil své titulkové skóre, ale s dabingem je stále pozadu, Slovensko bohužel až na pár výjimek víceméně ignoruje. HBO dodání slovenské lokalizace v poměrně masivním měřítku zdůvodňuje narůstajícím zájmem o jeho služby na Slovensku, navíc jsou slovenské titulky a dabing dostupný i v Česku (a naopak), takže si každý může porovnat kvalitu a zvolit si jazyk dle svých preferencí.

K našemu seznamu z prvního článku doplňme, že si můžete v tuto chvíli pustit slovenštinu u zásadních seriálů z nabídky kabelové a internetové televize jako Černobyl, Živí mrtví, Jeho temné esence, Hra o trůny, Sedmilhářky, Mělas to vědět nebo Euforie. U filmů pak byla nebo v nejbližší době bude slovenština přidána zejména ke snímkům studia Disney jako Bolt - pes pro každý případ, Coco, Hledá se Nemo nebo Zootropolis: Město zvířat. Dětští diváci se mohou těšit na dabing i k Tlapkové patrole nebo k Pokémonu: Detektiv Pikachu. Velké filmové a seriálové novinky by pak měly mít podle HBO slovenskou dabingovou podporu již automaticky.

 206 zobrazení   12 se líbí
Disney+ má 95 milionů předplatitelů. Za rok překonala 4letý plán
Disney+ má 95 milionů předplatitelů. Za rok překonala 4letý plán
12.02.2021 11:00:00 | Streaming novinky

Disney má za sebou ohlášení ekonomických výsledků za první kvartál roku 2021, což znamená, že ve skutečnosti se jedná o výsledky posledního čtvrtletí roku 2020. Do statistik se tudíž nepočítá například premiéra seriálu WandaVision. To ale Disneymu nemusí vůbec vadit.

Zaklínač je mrtvý. Netflix má nového seriálového krále sledovanosti!
Zaklínač je mrtvý. Netflix má nového seriálového krále sledovanosti!
31.01.2021 | Streaming novinky

O Netflixu se často v žertu říká, že dokáže udělat hit v podstatě ze všeho. Hitem se v jeho rukou stal od YouTube odkoupený seriál Cobra Kai, uspěl i šachový Dámský gambit a nyní na rekordní sledovanost stačilo i rádoby historické vztahové drama.

HBO má 61 milionů předplatitelů a odhaluje detaily rozšíření HBO Max
HBO má 61 milionů předplatitelů a odhaluje detaily rozšíření HBO Max
28.01.2021 | Streaming novinky

Kabelovka a streamovací služba HBO vstoupila do nového roku s pořádným randálem. Velké kinofilmy míří ve stejný den do kin i online, a HBO v letošním roce provede mohutný upgrade v podobě sjednocení pod hlavičkou HBO Max. Kdy se dočkáme?

Netflix: Disney+ je dechberoucí. Ale hit jako Bridgertonovi tam neuvidíte
Netflix: Disney+ je dechberoucí. Ale hit jako Bridgertonovi tam neuvidíte
24.01.2021 | Streaming novinky

Nové čtvrtletní výsledky Netflixu přinesly i zajímavý rozhovor s jeho šéfem, který mimo jiné poprvé obšírněji komentuje nástup konkurenta od Disneyho. Co si o něm myslí?