FB pixel TP pixel
HBO GO překvapuje navýšením ceny předplatného. Zkrátilo i zkušební lhůtu © TMDB

HBO GO překvapuje navýšením ceny předplatného. Zkrátilo i zkušební lhůtu

Uplynul zhruba rok od momentu, kdy HBO GO překvapivě snížilo cenu na 129 Kč měsíčně (z původních 199 Kč) a oblíbená streamovací služba cenu znovu navyšuje.

Streaming novinky

Server Žive.sk ve zprávě o navýšení ceny (HBO stejně jako loni změnu zavedlo v tichosti) cituje nejmenovaný zdroj, podle kterého bylo loňské snížení ceny nešťastné: „Možno sme s cenou nemuseli ísť až tak nízko.“ Podle českého zastoupení HBO je důvodem k navýšení poplatků zvýšená investice do originální produkce, jíž letos zastupuje například český seriál Bez vědomí, anebo Zpřítomnělí spadající pod HBO Nordic. Zkrácení zkušební doby pak HBO nevidí jako problém, neboť se domnívá, že 7denní lhůta na ozkoušení stačí a za poslední 25 let diváci značku HBO a její produkci dobře znají.

Změna cen se samozřejmě netýká jen České republiky, ale dotkne se i dalších zemí, v nichž HBO GO působí. Slováci se tudíž dočkají navýšení ceny na 5,99 eur (nyní platí 4,99 eur). Poláci nově zaplatí 24,9 zlotých a Maďaři 1890 forintů. Navýšení cen se s definitivní platností projeví pro stávající i nové předplatitele od 21. listopadu.

HBO GO překvapuje navýšením ceny předplatného. Zkrátilo i zkušební lhůtu © TMDB

Ačkoli je navýšení ceny pro řadu uživatelů samozřejmě nepříjemné, vzhledem k velikosti obsahu HBO se stále jedná o slušnou nabídku. Ostatně podle naší databáze aktuálně najdete na HBO GO téměř 1400 filmů různých žánrů a přes 300 seriálů. Všechny pořady mají českou lokalizaci. Nově navíc HBO GO nabízí možnost stahování obsahu pro offline přehrávání a v budoucnu by snad mělo konečně dojít i na přidání 4K obsahu, byť žádné přesné plány nejsou známy. Dá se však očekávat, že by v případě přidání 4K obsahu mohlo dojít k dalšímu navýšení cen. Ostatně Netflix si za 4K obsah rovněž nechává platit příplatek.

Říjen a listopad jsou nicméně měsíce plné streamovacích změn. Ani ne před dvěma týdny Netflix přešel na česky lokalizované prostředí s dosud nezměněnou cenou 199 korun / 259 korun / 319 korun podle úrovně předplatného, již 1. listopadu si bude možné za 139 korun měsíčně předplatit novou službu Apple TV+ (rovněž lokalizovanou) a primárně v USA a některých vybraných zemích se diváci dočkají i platformy Disney+, která odstartuje s cenovkou 7 dolarů za měsíční předplatné.

 676 zobrazení   7 se líbí
Netflix podruhé v řadě neoslovil tolik nových diváků, kolik očekával
Netflix podruhé v řadě neoslovil tolik nových diváků, kolik očekával
18.10.2019 | Streaming novinky

Netflix v letošním 3. čtvrtletí sice nedokázal překonat svůj vlastní odhad počtu platících diváků, ale přesto rostl více, než se všeobecně očekávalo a své akcionáře příjemně překvapil. A dost možná takto rostl i naposledy, protože konkurence od Disney, Apple a dalších už klepe na dveře.

Máte jen 1000 filmů na Netflixu? Náš návod vám vrátí všech 5000!
Máte jen 1000 filmů na Netflixu? Náš návod vám vrátí všech 5000!
11.10.2019 8:00:00 | Streaming novinky

Český Netflix je spuštěn a nábor nových předplatitelů začíná. Pokud jste předplatitelem a Netflix se vám automaticky přepnul rozhraní do češtiny, Netflix vám skryl všechny tituly, které nemají českou podporu. To je velký skok dolů a omezení pro uživatele. Jak se z 20 % viditelné nabídky dostat zpátky na 100%?

Netflix je konečně opravdu český. A trvalo to jen 3 roky, 10 měsíců a 5 dní.
Netflix je konečně opravdu český. A trvalo to jen 3 roky, 10 měsíců a 5 dní.
11.10.2019 | Streaming novinky

Tak jsme se konečně dočkali. To, co jsme jako první předpovídali před pár týdny a minulý týden odhalili v neoficiálních zprávách, se dnes konečně stalo skutečností. Netflix je konečně stoprocentně český. Pojďme si shrnout, co to vlastně znamená.

Apple se oficiálně pustil do ukončení iTunes, co místo něj vznikne?
Apple se oficiálně pustil do ukončení iTunes, co místo něj vznikne?
09.10.2019 | Streaming novinky

Již v červnu bylo potvrzeno, že se Apple chystá po osmnácti letech ukončit legendární aplikaci iTunes pro správu a nákup hudby, filmů či podcastů. V novém updatu operačního systému macOS Catalina již aplikaci nenalezete.