FB pixel TP pixel
HBO na Emmy za nejlepší scénář nominovala finále Hry o trůny © TMDB

HBO na Emmy za nejlepší scénář nominovala finále Hry o trůny

HBO zveřejnila své nominace Hry o trůny pro letošní ceny Emmy. A stejně jako Branovi pomohl „správný příběh“ ke zvolení králem i s minimem vůdcovských zkušeností, Hra o trůny zřejmě spoléhá, že příběh o poslední řadě veleúspěšné fantasy série jí ceny vynese tak nějak automaticky.

Filmové novinky 13. 6. 2019 12:00 | Filmové novinky

Asi nejzajímavější je nominace v kategorii „Nejlepší scénář pro dramatický seriál“, kde stanice nominovala pouze poslední díl „The Iron Throne“, který napsala dvojice David Benioff a D. B. Weiss. Zrovna poslední díl však patří mezi ty, které vzbudily rozporuplné reakce nejen u fanoušků, ale i u kritiků. Neukončené dějové linky, Tyrion rozhodující o budoucnosti království v želízkách, drak, který najednou pochopil koncept metafory a láhev s vodou, která se dostala až před oči diváků. V 8. řadě seriálu se přitom nachází i epizody jako ta druhá s názvem „A Knight of the Seven Kingdoms“, výborný počin plný skvělých monologů a setkání hlavních postav, který napsal talentovaný Bryan Cogman. Je ale možné, že po Cogmanově odchodu k Amazonu a jeho seriálu ze světa Pána prstenů se už HBO příliš nechce scénáristu konkurence navrhovat na Emmy.

Do kategorie Nejlepší režie dramatického seriálu byl nominován 4. díly „The Last of the Starks“ režírovaný Davidem Nutterem a opět 6. díl „The Iron Throne“, který si jako jediný z celé řady režírovali sami Benioff s Weissem. Lehké rozpaky vzbuzuje třetí volba, která padla na 3. díl „The Long Night“ od Miguela Sapochnika. Aby bylo jasno, bitva o Zimohrad mezi živými a mrtvými je rozhodně velkým technickým úspěchem a působivou podívanou. Když se ale dostala na obrazovky, řada fanoušků si ji vizuálně příliš neužila, protože ve tmě zkrátka nic neviděli. Z tohoto pohledu by možná bylo lepší nominovat 5. díl „The Bells“, který rovněž režíroval Sapochnik, odehrává se za jasného dne a přinesl jednu z nejkrásnějších a zároveň nejhrozivějších fantasy katastrof, jaké jsme za poslední dobu měli šanci vidět.

HBO na Emmy za nejlepší scénář nominovala finále Hry o trůny © TMDB

I přes přešlapy a nevalná hodnocení se zdá diskuze o tom, zda epizoda „The Iron Throne“ uspěje, lehce bezpředmětná. Seriál opět překonal hned několik diváckých rekordů a z tohoto pohledu je s přehledem nejúspěšnějším v historii televizní seriálové zábavy. Většina hlavního obsazení je rovněž nominovaná na ocenění za nejlepší herecké výkony v hlavních/vedlejších rolích. Je tak dost dobře možné, že i když byla poslední řada podle některých fanoušků (třeba těch 1,6 milionu, kteří do dnešního dne podepsali petici za přetočení 8. řady Hry o trůny) katastrofa, odnese si 22. září Hra o trůny z předávání hned několik „televizních Oscarů“.

 276 zobrazení   12 se líbí
Co může za propadák X-Men: Dark Phoenix? Konečně známe odpovědi
Co může za propadák X-Men: Dark Phoenix? Konečně známe odpovědi
12.06.2019 11:00:00 | Filmové novinky

Poslední štace slavných mutantů pod záštitou studia 20th Century Fox se vůbec nepovedla. Kritiky jsou zdrcující a tržby doslova tragické. Web Deadline a jeho špioni v kuloárech objevili, co se tentokrát pokazilo.

Netflix koupil adaptaci herní pecky The Division s Jakem Gyllenhaalem
Netflix koupil adaptaci herní pecky The Division s Jakem Gyllenhaalem
11.06.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Netflixu se podařilo získat distribuční práva k adaptaci videohry s názvem Tom Clancy’s The Division. Film podle hry společnosti Ubisoft bude režírovat David Leitch (John Wick) a zahrají si v něm hollywoodské hvězdy Jessica Chastain a Jake Gyllenhaal.

První pohled na seriál Loki naznačuje, že bůh lsti se vydá do minulosti
První pohled na seriál Loki naznačuje, že bůh lsti se vydá do minulosti
10.06.2019 17:00:00 | Filmové novinky

Oficiální fotografie z Walt Disney Company's Investor Day ukazuje nejen logo chystané série Loki, ale i první záběr/art ze seriálu Disney+, který se bude točit primárně okolo Thorova lstivého bratra a zřejmě zamíří do roku 1975.

Komiksový seriál Swamp Thing skončí první sérií navzdory skvělým recenzím
Komiksový seriál Swamp Thing skončí první sérií navzdory skvělým recenzím
10.06.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Po odvysílání první epizody zrušila streamovací služba DC Universe navzdory velmi kladným hodnocením seriál Swamp Thing. Ostatní původní projekty DCU jsou však prozatím v bezpečí.