FB pixel TP pixel
Životní projekt Kevina Costnera konečně na HBO. Propadák v kinech ho připravil o miliony © Warner Bros.

Životní projekt Kevina Costnera konečně na HBO. Propadák v kinech ho připravil o miliony

Costnerův velkofilm Horizont: Americká sága měl být jedním z letošních velkých starosvětských návratů, bohužel se ale nakonec jedná jen o jeden z největších propadáků. Spasit by jej podle tvůrců mělo nově oznámené uvedení na streamingu.

Filmové novinky 21. 8. 2024 9:00 | Filmové novinky

První ze čtyř připravovaných dílů, rozpočet kolem 100 milionů dolarů a světová premiéra v Cannes. Návrat Kevina Costnera k režii celovečerních filmů měl být velkolepou záležitostí. Krátce poté, co se ale „ten, co tančí s vlky“ prošel po červeném canneském koberci, následovala studená sprcha. I přes dlouhý potlesk vestoje dostal první z dílů velkolepé westernové ságy bídné recenze. Ty však málokdy znamenají tolik jako tržby. Avšak ani zde tříhodinový opus z dob občanské války příliš nepochodil a celosvětově se mu podařilo utržit pouhých 34 milionů dolarů. Warner Bros., kteří stojí za americkou distribucí se tak rozhodli rychle jednat a minimalizovat škody.

Na první díl, který měl premiéru na konci června, měl po necelých dvou měsících v půlce srpna navázat díl druhý. Od začátku byl celý projekt komunikován jako eventový film a uvedení v kinech působilo spíše jako součást marketingu než regulérní distribuční kanál. Studio Warner Bros. si ale pravděpodobně od filmu slibovalo velké tržby a premiéru druhého dílu prozatím odsunulo na neurčito.

První díl nyní dostal i překvapivě brzký release na streamovací platformě Max, a to již 23. srpna. Tento krok by měl divákům umožnit si první díl před premiérou dvojky dohnat v pohodlí domova s vidinou minimalizace tržních propadů oproti prvnímu nepovedenému kino releasu.

Druhý díl bude mít světovou premiéru v nesoutěžní sekci benátského filmového festivalu, otázkou je, zda se jej pak dočkáme i v kinech nebo nad ním Warneři finálně zlomí hůl. Třetí ze čtyř dílů by ale měl už údajně být ve fázi produkce, a tak jim nezbývá než pro celou ságu najít funkční distribuční model. Pro Kevina Costnera už ale teď jde o ztrátový projekt, do něhož investoval i desítky milionů dolarů z vlastní kapsy a zaručil se vlastním rančem. Už jen kvůli tomu doufáme, že si Horizont nakonec své publikum najde.

Zdroj: Deadline

Reklama
Nejdražší film Netflixu se opozdí. Postapokalyptické sci-fi stálo 300 milionů a sbírá pozitivní ohlasy
Nejdražší film Netflixu se opozdí. Postapokalyptické sci-fi stálo 300 milionů a sbírá pozitivní ohlasy
20.08.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Jeden z nejočekávanějších nových filmů Netflixu, obří sci-fi The Electric State, zdá se nakonec nedorazí ještě v letošním roce, ale dočkáme se jí až napřesrok. Dlouho vyvíjený projekt stál obřích 320 milionů dolarů a podle prvních ohlasů přináší spoustu zábavy.

Zrůdný Dahmer od Netflixu má nástupce. Trailer odhaluje nové vrahy, kteří otřásli Amerikou
Zrůdný Dahmer od Netflixu má nástupce. Trailer odhaluje nové vrahy, kteří otřásli Amerikou
20.08.2024 17:40:00 | Filmové novinky

Seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera v roce 2022 ovládl obrazovky Netflixu a stal se fenoménem s rekordní sledovaností. Nyní na něj naváže další případ vražedného řádění, který otřásl Spojenými státy americkými. Místo jednoho vraha dorazí hned dva.

Nejstupidnější Star Wars končí předčasně, sledovanost byla tristní. Fanoušci slaví i pláčou
Nejstupidnější Star Wars končí předčasně, sledovanost byla tristní. Fanoušci slaví i pláčou
20.08.2024 12:30:00 | Filmové novinky

Hotovo, vymalováno. Nejnovější pokus rozšířit ságu Star Wars nevyšel a seriál Akolytka končí v prachu jako další z nepodařených seriálů od šéfky Lucafilmu Kathleen Kennedy. Ta vsadila na autorku Leslye Headland, aby doručila příběh z Vrcholné republiky a nastínila pád Jediů. Stupidní scénáře však projekt poslaly do kolen.

Ošklivka Betty se vrací po 23 letech. Nové díly legendární telenovely jsou online i v Česku
Ošklivka Betty se vrací po 23 letech. Nové díly legendární telenovely jsou online i v Česku
19.08.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Telenovely neumřely a jedna z nejslavnějších dokonce pokračuje. Zapomeňte na Manuelu, Esmeraldu nebo Divokého anděla. Návrat na scénu slaví Ošklivka Betty, která má nové epizody dostupné i v Česku.