FB pixel TP pixel
Hra o trůny nakonec dostane jiný konec. Umírat budou jiní © HBO

Hra o trůny nakonec dostane jiný konec. Umírat budou jiní

George R. R. Martin, autor literární předlohy seriálu HBO Hry o trůny, prozradil svým fanouškům, že konec jeho knižní ságy bude naprosto odlišný od té seriálové.

15. 7. 2022 9:00 | Filmové novinky

Možná již někteří z diváků a čtenářů fenoménu Hra o trůny stačili zapomenout, ale autor literární předlohy George R. R. Martin stále dopisuje šestý díl své epické ságy pojmenovaný Vichry zimy (The Winds of Winter), který rozepsal již v roce 2011. Autoři seriálu na sympatického, ale zahálčivého spisovatele nemohli z logických důvodů čekat a rozhodli se seriál zakončit po svém. Nyní Martin na svém webu poprvé jasně přiznal to, co většina fanoušků tušila: závěr jeho knižní série bude zcela odlišný od závěru seriálu. Doslova píše: „…o některých věcech, které jste viděli v seriálu na HBO, si přečtete i ve Větrech zimy, ale mnoho jiného se udá naprosto odlišně." Martin označuje změny jako nevyhnutelné, z velké části proto, že jeho knihy jsou dějově rozsáhlejší a komplikovanější, než kdy seriál mohl být.

„Jednu věc mohu říci dostatečně obecně, abych nic nespoileroval: ne všechny postavy, které přežily do konce seriálu, přežijí do konce mých knih, a ne všechny postavy, které v seriálu zemřely, zemřou v mých knihách,“ dodal pro objasnění Martin. Tento zásadní odklon by měl být vítanou zprávou jak pro zaryté fanoušky Martinových románů, tak pro fandy seriálu HBO, kteří byli zklamáni a roztrpčeni nepovedeným seriálovým koncem. Nové Martinovo prohlášení naznačuje, že fanoušci budou mít důvod se k příběhu vrátit s příslibem zcela jiného, pravděpodobně uspokojivějšího konce. Připomeňme, že již za měsíc, přesně 22. srpna bude na HBO debutovat seriál Rod draka, který se bude odehrávat zhruba 200 let před událostmi Hry o trůny a zaměří se především na rod Targaryenů.

Zdroj: Den of Geek

 173 zobrazení  
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Pořádný trailer Pána prstenů je tady! Vypadá naprosto fantasticky
Pořádný trailer Pána prstenů je tady! Vypadá naprosto fantasticky
14.07.2022 15:15:00 | Filmové novinky

Amazon konečně představil hutný trailer na svou seriálovou verzi Pána prstenů, která si dává za cíl být největší událostí posledních let. A zdá se, že by se to mohlo podařit.

Nové fotky z Pána prstenů odhalují známé postavy. Vrací se i Isildur
Nové fotky z Pána prstenů odhalují známé postavy. Vrací se i Isildur
14.07.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Pán prstenů od Amazonu se představuje na nové sérii fotografií, které ukazují klíčové osazenstvo lidského království Númenor. Nechybí ani ikonické postavy jako Isildur a Elendil.

Nejlepší Resident Evil? Nový seriál Netflixu podle recenzí spoustu věcí tajil
Nejlepší Resident Evil? Nový seriál Netflixu podle recenzí spoustu věcí tajil
13.07.2022 18:45:00 | Filmové novinky

Po nepříliš úspěšném filmovém rebootu série Resident Evil dorazí už 14. července na Netflix nový seriál. A první recenze mluví dost jasně. Nejenže seriál nabízí spoustu překvapení, má nakročeno k tomu být nejoblíbenější adaptací populárních zombie videoher.

Trailer 3. řady Mandaloriana unikl na internet. Návrat Baby Yody je velkolepý
Trailer 3. řady Mandaloriana unikl na internet. Návrat Baby Yody je velkolepý
13.07.2022 13:20:00 | Filmové novinky

Disney na konci května odhalil v rámci Star Wars Convention první záběry z třetí řady Mandaloriana. Jenže si je nechal jen pro uzavřený sál. Nyní se upoutávka dostala ven a vypadá epicky i v nižší kvalitě.