FB pixel TP pixel
Nový válečný seriál Netflixu má být událostí roku. Trailer hýří velkolepostí i emocemi © Netflix

Nový válečný seriál Netflixu má být událostí roku. Trailer hýří velkolepostí i emocemi

Netflix s oznámením kvartálních výsledků ukázal i první upoutávku na očekávanou minisérii Jsou světla, která nevidíme, která vychází z knihy oceněné Pulitzerovou cenou. Velkolepé drama táhnoucí se napříč několika lety vypráví o slepé dívce, prchající z Paříže, a chlapci, který se stane členem Hitlerjugend.

19. 4. 2023 16:40 | Filmové novinky

U Netflixu nebývá obvyklé, že by na filmy či seriály lákal s velkým předstihem. To už se musí jednat o skutečně velkou událost, aby si streamovací obr přichystal pompézní první upoutávku, která má pomalu budovat hype na nadcházející streamovací zážitek. Jednou z takových událostí má očividně být dramatická minisérie Jsou světla, která nevidíme, která nás zavede mezi hrůzy druhé světové války, když budeme následovat osudy slepé dívky Marie-Laure a vědeckého nadšence Wernera. Zatímco ona musí prchnout z okupované Paříže, on vstupuje do vojenské akademie Hitlerjugend. Postupně se však jejich osudy začnou proplétat a příběh je bude sledovat napříč několika lety.

Minisérii pro Netflix natočil režisér Shawn Levy, takže nepřekvapí, že seriál hýří velkými trikovými (ale trochu sterilními) scénami a snaží se za každou cenu dolovat z diváků hektolitry slz. Ostatně ještě aby ne, když se adaptuje Pulitzerovou cenou ocejchovaná kniha Anthonyho Doerra, která je chtě nechtě velkým válečným kýčem. Netflix ale moc dobře ví, že publikum tyto obří dramatické dojáky zbožňuje, takže ačkoli je prakticky jisté, že seriál bude mít své odpůrce v řadách milovníků syrového válečného vyprávění, miliony domácností u něj probrečí hned několik balení kapesníků. Premiéry se dočkáme 2. listopadu letošního roku a můžeme těšit na herce jako Louis Hofmann, Lars Eidinger, Marion Bailey, Hugh Laurie či Mark Ruffalo. Netflix pak hodně sází na vycházející hvězdu Ariu Miu Loberti, která ztvární Marii-Laure.

Zdroj: Netflix

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Největší hity a propadáky Netflixu v roce 2023: O některých jste vůbec neslyšeli
Největší hity a propadáky Netflixu v roce 2023: O některých jste vůbec neslyšeli
19.04.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Čas rychle pádí a máme za sebou už první kvartál roku 2023. Spolu s tím přichází i první výsledky nových a vracejících se titulů streamovacího giganta. Jak se start roku Netflixu povedl a které jeho tituly naopak skončí hluboko v propadlišti VOD dějin?

Černá Kleopatra? Nový seriál Netflixu pobuřuje svým ohýbáním historie
Černá Kleopatra? Nový seriál Netflixu pobuřuje svým ohýbáním historie
19.04.2023 11:35:00 | Filmové novinky

Přestože chystaná dokusérie Královna Kleopatra bude na Netflixu dostupná až za několik týdnů, dokázala na sociálních sítích vzbudit kontroverzi a silnou kritiku za to, jak je navzdory historickým faktům slavná panovnice vyobrazena.

Nejlepší horor roku? Neskutečně brutální novinka má zcela nadšené recenze
Nejlepší horor roku? Neskutečně brutální novinka má zcela nadšené recenze
18.04.2023 15:10:00 | Filmové novinky

Kultovní sága Evil Dead znovu ožívá a zdá se, že další reinvence známé značky trefila hřebíček perfektně na hlavičku. Recenze, které už se hrnou éterem, totiž mluví o naprosto krvavé hororové jízdě, jejíž zhlédnutí je pro fanoušky naprostou povinností.

Ant-Man 3 je konečně online i v Česku. Kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě?
Ant-Man 3 je konečně online i v Česku. Kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě?
18.04.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Do kin se blíží očekávaná nová marvelovka Strážci Galaxie: Volume 3, což je ideální příležitost pro komiksové studio Marvel přihřát si polívčičku a konečně divákům nabídnout online i předchozí blockbuster s Ant-Manem. Ten ale hodně zklame předplatitele Disney Plus.