FB pixel TP pixel
Karetní legenda Magic: The Gathering dostane seriál od tvůrců Avengers © TMDB

Karetní legenda Magic: The Gathering dostane seriál od tvůrců Avengers

Bratrské duo Russových, proslavené svou spoluprací se studiem Marvel, pro které zrežírovalo čtyři superhrdinské velkofilmy včetně Avengers: Endgame, se nyní spojilo s Netflixem na přípravě animované adaptace oblíbené karetní hry Magic: The Gathering.

Filmové novinky

Všechny celovečerní filmy, které bratři Russové pro Marvel do této chvíle připravili, v celosvětových tržbách sesbíraly úctyhodných 6,6 miliardy dolarů, a i u fanoušků a kritiků bývají jejich snímky řazeny mezi ty nejlepší v rámci celého universa. Proto je zpráva o jejich novém projektu přijata s velkým očekáváním. Magic: The Gathering (MTG) je sběratelskou karetní hrou, kterou vytvořil student Richard Garfield. Hráči disponují svými vlastními balíčky karet, které dále rozšiřují nákupem či výměnou s dalšími hráči. V samotné hře je každý hráč tzv. sférochodec (planeswalker), který se snaží pomocí taktiky a hodnoty svých karet udolat další hráče. V USA se MTG dostala na trh v roce 1993 a zanedlouho poté se hra rozšířila i do zbytku světa, kde okouzlila dohromady téměř 40 milionů hráčů.

Karetní legenda Magic: The Gathering dostane seriál od tvůrců Avengers © TMDB

Hru začala vydávat společnost Wizard of the Coast, která se nyní společně s Netflixem a Hasbrem pouští do výroby animovaného seriálu. Bratři Russovi pak projekt vedou jako výkonní producenti a zdůraznili, že sami jsou velkými fanoušky a hráči Magicu už od jeho počátku a přivedení těchto příběhů do animované podoby je pro ně jako stvořené. Jako showrunneři budou nad projektem dozorovat Henry Gilroy (Star Wars: The Clone Wars) a Jose Molina (The Tic). Na projektu se bude animačně podílet společnost Bardel Entertainment, které stojí za věhlasným cynickým sci-fi animákem Rick a Morty. Netflix na své tiskové konferenci dosud nepotvrdil, kolik epizod bude seriál mít, ani datum vydání.

 85 zobrazení   9 se líbí
Lucifer dostane od Netflixu pátou řadu, která bude zároveň jeho poslední
Lucifer dostane od Netflixu pátou řadu, která bude zároveň jeho poslední
10.06.2019 9:00:00 | Filmové novinky

Rok poté, kdy Netflix zachránil komiksový seriál Lucifer před jeho zrušením na stanici Fox, a převzal jej, aby natočil čtvrtou řadu, jeho pouť televizními vodami nakonec přeci jen sám ukončí. Fanoušci seriálu ale ještě dostanou příležitost se rozloučit v závěrečné páté řadě.

Rusko minisérii Černobyl od HBO nesnáší, chystá vlastní seriál
Rusko minisérii Černobyl od HBO nesnáší, chystá vlastní seriál
10.06.2019 | Filmové novinky

Pětidílná minisérie Černobyl se s přehledem stala nejlepším seriálem letošního roku a atakuje nejvyšší příčky dokonce i v respektovaných historických žebříčcích nejlepších seriálů. Ne každý je ale s výsledkem spokojen. Třeba Kreml se cítí popuzen a chystá se odpovědět vlastním seriálem.

Natáčení prequelu Hry o trůny začíná pod novým názvem
Natáčení prequelu Hry o trůny začíná pod novým názvem
07.06.2019 | Filmové novinky

Jsou to necelé 3 týdny od konce Hry o trůny a HBO už finišuje poslední přípravy před natáčením prequelu, které by mělo začít v červnu. Nyní už navíc víme, že série bude vznikat pod pracovním názvem „Bloodmoon“.

Meme divákům pomáhají vyrovnat se s hrůzami Černobylu
Meme divákům pomáhají vyrovnat se s hrůzami Černobylu
06.06.2019 | Filmové novinky

Pětidílné historické drama HBO skončilo, a kromě skvělého dojmu po něm zůstala slušná sbírka memeček. Na rozdíl od 8. řady GoT meme z minisérie Černobyl nemají za cíl dělat si legraci z nelogičností, chyb či nekonzistence jednotlivých postav. Jejich motiv je vlastně pouze jeden.