FB pixel TP pixel
Marhoulovo Nabarvené ptáče míří do světa, přivítají ho Benátky i Toronto © TMDB

Marhoulovo Nabarvené ptáče míří do světa, přivítají ho Benátky i Toronto

Dlouho očekávaný projekt režiséra Václava Marhoula ještě nemá ani po premiéře a již slaví mezinárodní úspěch. První velká tisková zpráva Mezinárodního filmového festivalu v Torontu odhalila, že film bude v září uveden na prestižním kanadském festivalu, a to v rámci sekce Special Presentations.

České novinky

Tisková zpráva torontského festivalu rovněž potvrdila spekulace, že by Nabarvené ptáče mělo být uvedeno na filmovém festivalu v Benátkách, jelikož v Torontu film bude mít severoamerickou, a nikoliv celosvětovou premiéru. Zda to znamená, že v Benátkách bude soutěžit o Zlatého lva, bude stoprocentně potvrzeno ještě tento týden.

Uvedení českého filmu v Benátkách a Torontu je pro české tvůrce a producenty nesporný úspěch. Zatímco Benátky jsou známé především svou soutěží, festival v Torontu oficiálně zahajuje takzvanou oscarovou sezónu. Jsou to právě filmy z Toronta, které pak sbírají všechny prestižní ceny (BAFTA, Zlatý Glóbus, Oscar ad.), a které se většinou pyšní úspěchem jak u diváků, tak kritiků.

 286 zobrazení   12 se líbí
10 českých kriminálek, které vám utekly a je to chyba
10 českých kriminálek, které vám utekly a je to chyba
16.07.2019 | České novinky

Skřípete zuby, že Česká televize na léto po stopadesáté nasadila Malého pitavala a Nova s Primou zase drtí Policii Modravu a V.I.P. vraždy? Zkraťte si čekání na podzimní novinky s naším výběrem 10 českých krimiseriálů z posledních 10 let, které možná ušly vaší pozornosti a stojí za to je vidět.

5 žhavých českých projektů, které byste po Varech rozhodně neměli minout
5 žhavých českých projektů, které byste po Varech rozhodně neměli minout
08.07.2019 | České novinky

Filmový festival v Karlových Varech jako každý rok představil hned několik projektů, které se publiku zaryly do paměti. Platí to i o pětici českých produkcí, které máte nyní možnost vidět na post-festivalovém tažení kiny Šary Vary, anebo - jako v případě seriálu Bez vědomí - již brzy na HBO.

Očekávaná česká minisérie Bez vědomí se představuje v prvním traileru
Očekávaná česká minisérie Bez vědomí se představuje v prvním traileru
03.07.2019 12:00:00 | České novinky

Po slavnostní premiéře na MFF v Karlových Varech zveřejnilo HBO Europe první teaser trailer na svou původní minisérii Bez vědomí, o jejíž režii se postaral tvůrce Pustiny Ivan Zachariáš.

Chystáte se do Varů? Tyto české a zahraniční filmové pecky musíte vidět
Chystáte se do Varů? Tyto české a zahraniční filmové pecky musíte vidět
28.06.2019 14:00:00 | České novinky

Následujících 9 dní se v české filmové kotlině ponese ve znamení karlovarského festivalu. Ten tradičně nabízí pestrou všehochuť artu, popcornu a nepředvídatelného bizárku, který by si měl každý návštěvník filmového festivalu alespoň jednou v životě zkusit. Tak zabalte batůžky a vyražte!