FB pixel TP pixel
Krásný dárek fandům Marvelu: Disney tasí Avengers a spol. v IMAX formátu © Marvel Studios

Krásný dárek fandům Marvelu: Disney tasí Avengers a spol. v IMAX formátu

V den druhého výročí uvedení své streamovací služby si Disney připravil pro své předplatitele malý bonus. Ti budou mít nyní možnost přehrát si několik vybraných titulů od Marvelu v luxusním IMAX formátu.

Streaming novinky

I když nejrůznější audiovizuální vychytávky, které nabízejí streamovací služby, nejširší diváctvo nijak zvlášť nevzrušují, mnohé technologické nadšence určitě potěší. A nakonec mohou tyto doplňky převážit misky vah v rozhodování, kterou z těchto služeb si vyberou. Takže se 4K, HDR nebo Dolby Atmos stává u nových originálních titulů streamovacích stanic prakticky nutností. Teď si malou libůstku pro své předplatitele připravil i Disney. Od 12. listopadu přináší na svou platformu Disney Plus pro 13 svých marveláckých filmů obraz ve formátu IMAX. Společnost uvádí, že její rozšířený imaxovský poměr stran je 1.90:1 a u vybraných sekvencí nabízí až o 26 % větší obraz. Je také blíže typickému poměru 16:9, jaký nabízí standardní televize, takže téměř vymizí černé pruhy, které tak budou zaplněny obrazem. Ostatně mrkněte na video, které Disney ve spolupráci s Marvelem připravil jako ukázku:

Mezi filmy, které budou v IMAX formátu na Disney+ k dispozici, patří vedle premiéry filmu Shang-Chi a legenda o deseti prstenech další komiksovky jako Iron Man, Strážci Galaxie, Strážci Galaxie Vol 2, Captain America: Občanská válka, Doctor Strange, Thor: Ragnarok, Black Panther, Avengers: Infinity War, Ant-Man a Wasp, Captain Marvel, Avengers: Endgame a Black Widow. Filmy, které bude možné streamovat v novém formátu, budou na obrazovkách označeny štítkem IMAX ENHANCED, klasické širokoúhlé verze budou ale samozřejmě i nadále k dispozici.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  2 722 zobrazení   250 se líbí
Kdy Disney Plus dožene Netflix? 2. narozeniny kazí malý růst předplatitelů
Kdy Disney Plus dožene Netflix? 2. narozeniny kazí malý růst předplatitelů
11.11.2021 14:20:00 | Streaming novinky

Společnost Disney včera oznámila výsledky za poslední kvartál a není to vůbec radostné čtení. Počet předplatitelů Disney+ rostl výrazně méně, než se čekal,o a také čísla celé skupiny nedělají akcionářům radost.

České televize zahajují boj proti Netflixu. Spojí se někdy do jedné služby?
České televize zahajují boj proti Netflixu. Spojí se někdy do jedné služby?
05.11.2021 13:00:00 | Streaming novinky

Většinou v novinkách píšeme pouze o tom, co chystají zahraniční streamingové platformy. Dnes se ale podíváme na to, co naopak v boji proti nim chystají české lokální televize, které v posledních dnech a týdnech oznámily velké plány.

Netflix spouští hry v Česku! Od 3. listopadu budou součástí nabídky
Netflix spouští hry v Česku! Od 3. listopadu budou součástí nabídky
02.11.2021 18:00:00 | Streaming novinky

Netflix od 3. listopadu přidává do své nabídky pětici her. Startuje tak dlouho plánovanou expanzi obsahu o videohry, k jejichž hraní stačí pouze předplatné streamovací služby.

Netflix má nově 213 milionů předplatitelů a znovu mění metriku sledovanosti
Netflix má nově 213 milionů předplatitelů a znovu mění metriku sledovanosti
20.10.2021 12:30:00 | Streaming novinky

Výsledky za třetí čtvrtletí Netflixu jsou tu a všichni akcionáři, fanoušci a vlastně celý trh mohou mít radost. Po opatrném prvním pololetí je zpátky silný růst a to nejen díky trháku Hra na oliheň. Ale popořádku.