FB pixel TP pixel
Netflix chystá další várku českých titulů. Potěší hlavně filmy Karla Zemana © TMDB

Netflix chystá další várku českých titulů. Potěší hlavně filmy Karla Zemana

Pokud máte rádi klasické filmy Karla Zemana, ceněné české dokumenty, loutkové či hrané pohádky nebo devadesátkové thrillery, Netflix vás v příštích dnech rozhodně nezklame.

České novinky

Netflix nelení a vedle pravidelného nákupu zahraničních licencovaných titulů a neúnavného vyrábění originálů nakupuje i lokální tituly, protože ví, jak jsou u domácího publika oblíbené, což dokládají i jím zveřejňované žebříčky nejsledovanějších filmů a seriálů. A protože se Netflix snaží pojmout co nejširší část diváctva, najdeme vedle sebe jak ceněné a divácké klasiky jako Vrchní, prchni, S tebou mě baví svět nebo Ostře sledované vlaky tak i lidové hrubozrnné komedie jako Babovřesky, Bajkeři nebo i absolutní odpady z dílny Tomáše Magnuska. Naštěstí nová várka českých filmů, která se objeví na Netflixu během 9. září, bude spíše z první jmenované skupiny.

Netflix chystá další várku českých titulů. Potěší hlavně filmy Karla Zemana © TMDB

Na úvod můžeme prozradit, že se v katalogu streamera objeví hned tři filmy legendy českého filmu Karla Zemana, a to rovnou ty nejoblíbenější: Cesta do pravěku, Baron Prášil a Vynález zkázy. Všechny jsou to nádherné filmy a svou technikou nápaditých invenčních rukodělných triků kombinované s láskou k příběhům až jistým způsobem taktilní. Těšit se pak můžeme na krásnou loutkovou pohádku režiséra Radka Berana Malý Pán či povedenou rodinnou moderní pohádku Kdopak by se vlka bál. Do katalogu přibudou také dva ceněné dokumenty: dokumentární Planeta Česko a životopisná Červená oceněná Českým lvem. Dokument Olgy Sommerové mapuje život operní zpěvačky Soni Červené. Z žánrových kousků přibude romantické drama Můj příběh, psychologický thriller Requiem pro panenku (jeden z mála koukatelných filmů Filipa Renče), komedie Zakázané uvolnění a české hard sci-fi z šedesátkých let, klasický to titul Ikarie XB 1. Doufejme jen, že se všech slibovaných titulů dočkáme, nejednou už anoncované filmy Netflix dodal buď se značným zpoždením nebo vůbec. Jako příklad můžeme nyní uvést komedii Ulovit miliardáře, která se měla objevit již před dvěma týdny, ale v nabídce stále chybí.

 722 zobrazení   12 se líbí
RECENZE: Králové videa – Povedený dokument o fenoménu rychlodabingu?
RECENZE: Králové videa – Povedený dokument o fenoménu rychlodabingu?
31.08.2020 9:00:00 | České novinky

Co se stane, když se parta nadšenců rozhodne natočit krátký film o českém rychlodabingu, který jí nabobtná na celovečerní délku? Překvapivě profesionálně udělaný dokument pro nostalgiky i neznalce.

Fantasy Carnival Row má v ČR dotočeno. Filmaři utratili rekordní sumu
Fantasy Carnival Row má v ČR dotočeno. Filmaři utratili rekordní sumu
26.08.2020 | České novinky

Druhá řada temné fantasy Carnival Row byla po koronavirové přestávce přes přísná hygienická opatření konečně dotočena. Filmaři seriálu u nás za obě řady utratili téměř 3.1 miliardy korun a Carnival Row se stal finančně nejpřínosnější zahraniční produkcí.

Netflix už nabízí 200 českých filmů. Je o co stát?
Netflix už nabízí 200 českých filmů. Je o co stát?
25.08.2020 | České novinky

Od loňské české lokalizace Netflixu přibývají každý měsíc do nabídky tuzemské snímky. Ať už se jedná o klenoty naší kinematografie či přihlouplé romantické komedie, jejich sledovanost měsíc od měsíce stoupá, díky čemuž Netflix aktuálně nabízí už 200 českých titulů.

PODCAST: Proměna Netflixu v TV Nova a další změny v Hollywoodu
PODCAST: Proměna Netflixu v TV Nova a další změny v Hollywoodu
24.08.2020 14:00:00 | České novinky

Koronavirus vs. kinematografie. Naše oblíbené téma se znovu vrací a máme informace o dalším vývoji situace v Hollywoodu. Kde nyní filmová studia hledají tržby? Jak se promění Netflix? A proč Disney zaříznul značku 20th Century Fox? To vše a mnohem více v novém podcastu.