FB pixel TP pixel
Netflix má další divácký hit. Zasloužila se o něj francouzská krimi Lupin © TMDB

Netflix má další divácký hit. Zasloužila se o něj francouzská krimi Lupin

Netflix má na svědomí další seriálový hit. Tentokrát se mu podařilo významně mezinárodně uspět s pětidílným francouzským krimi seriálem Lupin s Omarem Syem v hlavní roli.

Streaming novinky

V poslední době zaznamenaly na Netflixu největší divácký úspěch především dva seriály: retro drama Dámský gambit a romantická dobovka Bridgertonovi. Podle dat streamera se ale právě zrodil nový hit, který by měl oba dva výše zmíněné v divácké sledovanosti překonat. Je jím francouzské zlodějské drama Lupin, které, pokud bude sledovanost probíhat v dosavadním tempu, by mělo během sledovaných 28 dní od premiéry vidět přes 70 milionů předplatitelů. Pro srovnání, minisérii Dámský gambit ve stejném období vidělo 62 milionů diváků a Bridgertonovi si pustilo asi 63 milionů domácností. K tomu dodejme, že výsledná čísla ohromí o to více, když si uvědomíme, že se jedná o francouzský seriál. Produkce z této země totiž dosud na Netflixu nikdy takovou sledovanost neměla.

Je to také vůbec poprvé, co se dostal francouzský seriál do americké netflixovské top ten. Takové oblíbenosti z největší pravděpodobnosti projekt dosáhl jednak díky populárnímu námětu, který má prakticky celosvětový dosah, a také díky obsazení jedné z největších současných hereckých hvězd francouzské provenience Omaru Syovi, jenž prorazil v hořké komedii Nedotknutelní. Mezinárodní oblíbenost Lupina demonstrují například výsledky v Polsku, Nizozemí, Švédsku, Filipínách, Vietnamu, Argentině nebo Brazílii, kde se seriál dostal dokonce na první místo žebříčku sledovanosti.

 2 181 zobrazení   55 se líbí
Netflix má rekordních 200 milionů předplatitelů. Bude zdražovat?
Netflix má rekordních 200 milionů předplatitelů. Bude zdražovat?
20.01.2021 17:30:00 | Streaming novinky

Netflix odtajnil kvartální výsledky za poslední čtvrtletí roku 2020 a jako největší streamovací služba současnosti rozhodně nesrší zklamáním. Jako první totiž překonal hranici 200 milionů předplatitelů. Úplná spokojenost však nepanuje a Netflix hodlá více útočit na televizi jako takovou.

Streamingové války v roce 2021 naplno propuknou i v Česku
Streamingové války v roce 2021 naplno propuknou i v Česku
08.01.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Zatím jsme mohli o souboji streamingových služeb o zákazníka spíše jen číst ze zahraničních zpráv. Letos by se ale mohly naplno rozpoutat i u nás. Dorazí k nám minimálně dvě nové služby, další projdou masivní změnou a zahálet nebudou ani další. Shrnuli jsme všechny zprávy do jednoho článku.

Od vstupu Netflixu do Česka uplynulo právě dnes 5 let. Co vše se změnilo?
Od vstupu Netflixu do Česka uplynulo právě dnes 5 let. Co vše se změnilo?
06.01.2021 11:00:00 | Streaming novinky

Přesně před pěti lety, 6. ledna 2016, do Česka a do mnoha dalších zemí konečně dorazil Netflix. Jak se za tu dobu změnila jeho nabídka, jakou měl a dnes má konkurenci, jak moc se dostal do povědomí Čechů a jaká je dnes situace okolo streamingu v Čechách?

Jaké seriály piráti stahovali v roce 2020 nejčastěji? „Zvítězil“ Mandalorian
Jaké seriály piráti stahovali v roce 2020 nejčastěji? „Zvítězil“ Mandalorian
05.01.2021 14:00:00 | Streaming novinky

Pro mnohé pravděpodobně nebude překvapujícím zjištěním, že se v loňském roce stala nejstahovanějším seriálem vysokorozpočtová sci-fi ze světa Star Wars Mandalorian. Jaké další seriály patřily na torrentech k těm nejoblíbenějším?