FB pixel TP pixel
Netflix se bojí pozastavených natáčení. Nařídil štábům povinné očkování © Netflix

Netflix se bojí pozastavených natáčení. Nařídil štábům povinné očkování

Pandemie koronaviru nabírá opět na síle a znovu zkomplikovala natáčení několika projektů. Šéfové Netflixu se proto rozhodli vyžadovat po svých hercích a dalších zaměstnancích v amerických produkcích očkování proti Covidu-19.

Streaming novinky

Vedení Netflixu nehodlá ponechat nic náhodě a zavedlo povinné plošné očkování pro herce ve všech svých produkcích probíhajících na americké půdě. Streamovací společnost prý právě informovala své produkční týmy a partnery, že bude vyžadovat očkování pro všechny, kdo pracují v takzvané zóně A, kterou tvoří herci a ti, kdo se s nimi dostanou do těsné blízkosti. Velmi vážně zvažuje tato opatření zavést i ve Velké Británii. Čísla nakažených v USA i v Británii totiž opět kvůli vysoce nakažlivé variantě Delta stoupají a několik seriálových a filmových produkcí muselo být zastaveno. A Netflix samozřejmě chce minimalizovat riziko stopnutí natáčení, které způsobuje značné finanční ztráty.

Třeba u HBO museli na nějakou dobu pozastavit natáčení seriálu Rod draka, očekávaného prequelu Hry o trůny. Problémy měla i produkce Mission: Impossible 6 s Tomem Cruisem nebo nyní snímek God is a Bullet s Jamiem Foxxem a Nikolajem Coster-Waldau v hlavních rolích. Netflix tak jde ve šlépějích technologických gigantů jako jsou Facebook nebo Google, kteří tento týden zveřejnili, že budou po svých zaměstnancích vracejících se do kanceláří těchto firem vyžadovat očkování proti covidu. Vakcinace sice není stoprocentní řešení, ale pro tyto společnosti je považováno za zásadní ochranný prvek vedle stávajících bezpečnostních protokolů včetně pravidelného testování, osobních ochranných pomůcek a sociálního odstupu. Netflix prý hodlá připustit výjimky jen ve velmi vzácných případech, převážně ze zdravotních důvodů.

 267 zobrazení  
Scarlett Johansson žaluje Disneyho. Vadí jí online premiéra Black Widow
Scarlett Johansson žaluje Disneyho. Vadí jí online premiéra Black Widow
30.07.2021 17:50:00 | Streaming novinky

Hollywoodská star Scarlett Johansson podala žalobu na společnost Disney, v níž tvrdí, že firma porušila jejich smlouvu. Kromě kin totiž nabízí film Black Widow i na své streamovací službě Disney+, a ona tak přichází o peníze.

Na českém Netflixu je nejvíc titulů na světě. Jak je to možné?
Na českém Netflixu je nejvíc titulů na světě. Jak je to možné?
26.07.2021 16:00:00 | Streaming novinky

Podle statistik vyhledávače unogs.com máme na našem Netflixu už téměř 7.000 titulů. Ve srovnání s dalšími 37 nejdůležitějšími trhy je to suverénně nejvíc, překonáváme tedy i USA, Británii či Austrálii. Jak se to stalo? A má šanci to vydržet?

Výsledky HBO MAX překonaly očekávání, služba k nám přijde později
Výsledky HBO MAX překonaly očekávání, služba k nám přijde později
23.07.2021 10:00:00 | Streaming novinky

Včera večer zveřejnil svoje kvartální výsledky další streamingový obr, akcionáři HBO a Warnerů mohou být díky vyššímu růstu aktuálně spokojenější než v Netflixu. Kromě oznámení původního obsahu a dalších novinek ale přišla také jedna nemilá zpráva - spouštění HBO MAX u nás se posouvá.

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače?
Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače?
21.07.2021 12:00:00 | Streaming novinky

Netflix konečně fanouškům odhalil dlouho očekávaný první trailer na druhou řadu seriálu Zaklínač. A co je hlavní, v dvouminutovém klipu jsme se toho před ještě poměrně dlouhým čekáním na premiéru 17. prosince dozvěděli více než dost. Pojďte se podívat, jestli vám náhodou něco neuniklo.