FB pixel TP pixel
Netflix řeší problém, bývalým uživatelům hackeři reaktivovali účty © TMDB

Netflix řeší problém, bývalým uživatelům hackeři reaktivovali účty

Bývalí zákazníci Netflixu, kteří si zrušili předplatné a měsíce již svůj účet nepoužívali, byli překvapeni, když zjistili, že bylo jejich konto znovu aktivováno bez jejich souhlasu.

Streaming novinky

Protože Netflix chce, aby zákazníci, kteří si rozmyslí zrušení předplatného, měli co nejjednodušší návrat k jejich službě, drží si jejich data včetně platebních informací až deset měsíců. To se stalo osudným Emily Keen z Oxfordu, která si své netflixovské konto zrušila v dubnu tohoto roku, ale v září jí Netflix nečekaně strhl z bankovního účtu 11.99 liber. Poté zjistila, že byl její netflixovský účet nabourán, přihlašovací údaje byly změněny a byla upsána k nejdražšímu balíčku. I když následně Emily kontaktovala Netflix a byl jí slíben návrat peněz a odhlášení platební karty, Netflix si naúčtoval říjnovou i listopadovou platbu. Vrácena ji nakonec byla jen část jejich peněz. Po této aféře se na Twitteru začali hlásit další uživatelé s podobnou zkušeností.

Netflix se hájí, že zákaznické nedůslednosti v ochraně svých účtů nemůže zabránit a o desetiměsíčním držení uživatelských informací při rušení účtu informuje. A pokud si to zákazník přeje, po zaslání emailu, všechny jeho údaje smažou. Jak jsme nedávno upozorňovali na podobnou kauzu, kterou řešilo studio Disney se spuštěním jejich platformy Disney+, na internetu je poměrně vysoká poptávka po přihlašovacích údajích streamovacích služeb. Například na eBayi si za tři libry můžete koupit doživotní “lifetime” účet Netflixu. eBay se brání, že tyto nabídky okamžitě maže, a proti těmto uživatelům podniká náležité právní kroky. Netflix ještě dodává, že uživatelé, kteří zaznamenají jakoukoli neobvyklou aktivitu na svém účtu, by je měli ihned kontaktovat.

 802 zobrazení   3 se líbí
První reakce na Zaklínače: Souboje jsou úchvatné, seriál je epický!
První reakce na Zaklínače: Souboje jsou úchvatné, seriál je epický!
02.12.2019 | Streaming novinky

Netflix hledající svou Hru o trůny ji možná našel právě v adaptaci fantasy románů Andrzeje Sapkowského Zaklínač. Seriál, v němž Henry Cavill ztvárnil hlavní roli mutantního bojovníka Geralta, zhlédla první hrstka diváků a recenzentů a na seriál nešetří chválou.

Black Friday: Pornhub nabízí doživotní premium přístup za lákavou cenu
Black Friday: Pornhub nabízí doživotní premium přístup za lákavou cenu
28.11.2019 | Streaming novinky

Již tento pátek proběhne všeobecně známá výprodejová akce Black Friday. A nevyhne se ani největší pornografické stránce na světě PornHub. Jednou z jeho nabídek bude i celoživotní prémiové členství za 299 dolarů.

Mandalorian je v USA nejžádanějším seriálem. Překonal i Stranger Things
Mandalorian je v USA nejžádanějším seriálem. Překonal i Stranger Things
27.11.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Spuštěním Disney+ se na zámořské a nizozemské obrazovky vřítil i očekávaný seriál ze Star Wars univerza Mandalorian. Oblíbená značka, kladné recenze a nadšení fanoušků způsobily, že po několika měsících Stranger Things uvolňuje pozici nejdiskutovanějšího internetového pořadu vesmírnému nájemnému lovci.

Jeho temné esence postupně ztrácí diváky, čísla jsou ale stále luxusní
Jeho temné esence postupně ztrácí diváky, čísla jsou ale stále luxusní
22.11.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Vysokorozpočtová fantasy adaptace spisovatele Philipa Pullmana Jeho temné esence na BBC odstartovala s působivými čísly sledovanosti, další epizoda ale přilákala menší počet diváků a třetí díl tento trend dále potvrdil.