FB pixel TP pixel
Netflix se pouští do Asterixe. Natočí 3D animovanou minisérii © TMDB

Netflix se pouští do Asterixe. Natočí 3D animovanou minisérii

Po obrovském diváckém úspěchu, který Netflixu přinesla proslulá zlodějská hvězda Lupin, se slavný streamer rozhodl zadaptovat dalšího francouzského hrdinu se světovým dosahem – Asterixe.

Streaming novinky

Největší streamovací společnost Netflix nezahálí a neustále se rozhlíží, jaký nový obsah svým předplatitelům nabídne. Disney se svou streamovací službou Disney+ boduje a v docela rychlém tempu Netflix co do počtu předplatitelů dohání. Netflix si určitě chce své výsadní postavení udržet a má v plánu Disneymu konkurovat i na jeho písečku rodinného sektoru. Investuje do něj proto nemalé částky. Nyní se tak pustí do velké světové značky: natočí animovaný seriál se slovutnými mlátiči Římanů: bystrým Asterixem a jeho nerozlučitelným přítelem silákem Obelixem.

Netflix se pouští do Asterixe. Natočí 3D animovanou minisérii © TMDB

Netflix se pustí do již jednou celovečerně zadaptovaného souboru Astérix a velký boj, který v roce 1989 režírovali Philippe Grimond a Keith Ingham. Tento komiksový příběh od slavného autorského dua René Goscinny a Albert Uderzo, který bude Netflix nově adaptovat jako animovaný seriál, vypráví o Římanech snažících se unést druida Panoramixe, kterého ovšem při záchraně omylem zraní Obelix, z čehož se stařec pomátne a to roztočí kolo dalších bláznivých dobrodružství. Celou minisérii bude mít jako showrunner na starosti francouzský herec, scenárista a režisér Alain Chabat. Ten již má s Asterixem a Obelixem své zkušenosti, když v roce 2002 režijně stál za hranou adaptací sešitů Asterix a Obelix: Mise Kleopatra, ve které se role Asterixe ujal Christian Clavier a Obelixe si zahrál Gérard Depardieu. Nově zpracovaný příběh galských reků by měl na Netflix dorazit někdy v roce 2023.

 188 zobrazení   39 se líbí
Šéf Disney: Pandemie zamíchala kartami v distribuci. Není cesty zpět
Šéf Disney: Pandemie zamíchala kartami v distribuci. Není cesty zpět
03.03.2021 14:00:00 | Streaming novinky

Bob Chapek, šéf konglomerátu Disney, vydal při rozhovoru na nedávné konfrenenci věnované médiím několik prohlášení, která určitě stojí za zmínku, a neměla by uniknout zájemcům o kina a streaming.

Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2
Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2
25.02.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Do streamingových válek se brzy zapojí další hollywoodské studio. Paramount+ startuje v USA 4. března a jeho majitelé se aktuálně rozhodli odhalit více ze svých plánů. Nechystá sice takovou revoluci jako Disney nebo Warner, ale přesto by měli fanoušci Toma Cruise, Star Treku či SpongeBoba zpozornět.

Odírá Disney ve streamingu umělce? Prý si nesmyslně bere moc peněz
Odírá Disney ve streamingu umělce? Prý si nesmyslně bere moc peněz
24.02.2021 11:00:00 | Streaming novinky

Tento měsíc byl u amerického soudu rozhodnut spor mezi komikem Billem Nyem a Disneym, ve kterém známý popularizátor vědy viní korporát z neúměrného a zastaralého rozdělování peněz.

Disney spouští Star, první dospělácký obsah na Disney+
Disney spouští Star, první dospělácký obsah na Disney+
23.02.2021 14:30:00 | Streaming novinky

Ve většině zemí, kde je dostupná služba Disney+, dnes startuje brand Star, který umožňuje na platformě určené pro děti a mládež vidět konečně i dospělácký obsah. Disney se tímto krokem stává ještě víc konkurenčním vůči službám jako je Netflix a HBO.