FB pixel TP pixel
Nová streamovací služba od Applu bude spuštěna v dubnu © TMDB

Nová streamovací služba od Applu bude spuštěna v dubnu

Dřívější spekulace ohledně spuštění nové streamovací služby od firmy Apple v první polovině roku 2019 se začínají naplňovat. Na veřejnost totiž pronikly zprávy, že společnost informuje filmová studia, že její služba bude v dubnu připravena.

Streaming novinky

K video streamovacím službám jako Netflix, Hulu, HBO GO či Amazon Prime se přidá další velký hráč. Svou službu pro sledování filmů a seriálů hodlá nyní spustit i Apple. Není to neočekávaný krok, sám Apple o této možnosti již delší dobu mluvil, jen dosud nebylo známo, kdy ji hodlá zpřístupnit. Dle serveru The Information by služba měla začít fungovat okolo půlky dubna. Firma Apple prý informovala filmová studia, že právě v tu dobu bude její streamovací platforma připravena a stihne to tak před startem dalšího konkurenta Disney+, který ji spustí v druhé polovině roku. Fungovat bude nejprve ve Spojených státech, ale do konce roku 2019 by měla být spuštěna ve více než 100 zemích.

Kromě svého obsahu by služba měla nabízet i seriály a filmy třetích stran jako například HBO nebo televize Starz (v každé zemi bude ovšem obsah služby dle sjednaných licenčních práv jiný). Apple má pro vlastní obsah v různých stádiích rozpracování téměř dvě desítky seriálů a filmů jako například: thriller od M. Night Shyamalana, vesmírné drama od tvůrce Battlestar Galactica Rona Moorea, po Ztraceno v překladu opětovné spojení dvojice Sofia Coppola a Bill Murray v novém filmu, na dalších projektech by měli pracovat režiséři J.J. Abrams, Justin Lin nebo herec Chris Evans. Chystá se také reboot Neuvěřitelných příběhů od Stevena Spielberga. Do toho má navíc Apple podepsanou několikaletou smlouvu s Oprah Winfrey. Na detaily jak přesně bude služba fungovat a její přesný model financování si ještě musíme počkat.

 345 zobrazení   9 se líbí
Videotéka z iTunes bude nyní dostupná na chytrých televizích od Samsungu
Videotéka z iTunes bude nyní dostupná na chytrých televizích od Samsungu
25.01.2019 19:00:00 | Streaming novinky

Uživatelé nových chytrých televizí Samsung budou mít nově přístup k filmům a seriálům z aplikace iTunes video nebo mohou využívat službu AirPlay 2 pro streamování obsahu ze svých zařízení od Applu.

Netflix zdražuje v USA, ale stále roste, odhaluje také čísla sledovanosti
Netflix zdražuje v USA, ale stále roste, odhaluje také čísla sledovanosti
18.01.2019 14:10:00 | Streaming novinky

Tento týden oznámil Netflix zdražení pro zákazníky platící v dolarech a včera oznámil výsledky za 4. čtvrtletí roku 2018. Počet předplatitelů opět rekordně rostl, ovšem trhy byly zklamány jeho nižšími příjmy. Poprvé Netflix oficiálně sdílel i čísla sledovanosti některých filmů a seriálů.

Petice pro Netflix - obnov Česko-Slovensko!
Petice pro Netflix - obnov Česko-Slovensko!
03.01.2019 19:10:00 | Streaming novinky

Sice si v Česku stěžujeme, jak nám pomalu přibývají české titulky na Netflixu, ale pořád je to rychleji než na Slovensku. Protože tam se rozvoj už zcela zastavil, chceme to napravit! Podepište naši petici za zpřístupnění českých titulků na slovenském Netflixu!

O kolik obsahu Netflix přijde s nástupem konkurence?
O kolik obsahu Netflix přijde s nástupem konkurence?
14.12.2018 11:40:00 | Streaming novinky

S blížícím se příchodem streamovacích služeb od společností Disney a WarnerMedia a aférou kolem konce licence Přátel, se začíná více spekulovat, jaký to vlastně bude mít na vliv na katalog Netflixu. O kolik obsahu už teď přichází a jak moc ho další konkurence ohrozí?