FB pixel TP pixel
Ztráta zájmu o Netflix zůstává výjimkou, i Paramount+ hlásí lepší čísla © Paramount Plus

Ztráta zájmu o Netflix zůstává výjimkou, i Paramount+ hlásí lepší čísla

Další z hlavních hráčů streamingových válek publikoval svoje čísla o předplatitelích a jsou to opět nárůsty. Paramount+ si podle své korporátní matky předplácí už téměř 40 milionů lidí, téměř o 7 milionů více než na konci roku 2021. Zatím pokles tedy postihl pouze Netflix a čeká se, jak příští týden dopadne Disney+ a Hulu.

4. 5. 2022 10:00 | Streaming novinky

Jedno z hlavních hollywoodských studií se může za první kvartál roku 2022 pochlubit slušnými výsledky, ačkoliv se mu po nedávném opětovném sloučení všech jeho značek tolik nevěřilo. Viacom alias Viacom CBS alias Paramount Global nyní kritikům ukazuje, že jeho kondice je stále fajnová, i když běží závod, který nepatří úplně do první ligy.

Nárůst předplatitelů o 7 milionů

Akcionáře zajímaly hlavně čísla předplatitelů služby Paramount+, která za pouhé tři měsíce skočila o pěkných 7 milionů na nynějších 39,6 milionů. Všechny služby Paramount Global hlásí dokonce 62 milionů, do těchto služeb se počítají další služby, jako například Showtime, který ale podle slov Paramountu v číslech poklesl, protože mu podle všeho chyběly zajímavé obsahové novinky. Růst celé skupiny tak táhl Paramount+, který naopak měl slušně nabitý první kvartál s věcmi jako Halo, 1883, Star Trek: Picard a různé sportovní přenosy. To vše na stávajících trzích, protože expanze Paramount+ se aktuálně po obsazení Severní a Jižní Ameriky a Severní Evropy zastavila. My netrpělivě čekáme na datum spuštění v našem regionu, kde se Paramount+ spojí s konkurenčním Peacockem pod společnou hlavičkou SkyShowtime.

Ztráta zájmu o Netflix zůstává výjimkou, i Paramount+ hlásí lepší čísla © FlixPatrol

Ten za poslední kvartál také rostl, konkrétně z 9 milionů na 13 milionů předplatitelů, podobně šlo nahoru také HBO Max, tam se po naší nedávné expanzi také rostlo z 73,8 milionů na 76,8 milionů. Z velkých streamingových hráčů tak zůstal zatím za očekáváním pouze Netflix, který poklesl na 221,6 milionu a čekají ho těžké časy. Není však jediným v mediálním byznysu, krize zřejmě zatím dolehla jen na největší hráče. Spotify sice reportovalo nárůst uživatelů, ale menší, než se čekalo. Akcie proto hned poklesly. Úbytek reklamních příjmů proti očekávání také reportovali dominantní hráči na reklamním trhu jako Facebook či Amazon. Druhý jmenovaný rovněž zatím mlčí o svých předplatitelích Prime Video, poslední relevantní číslo (200 milionů) prozradil loni na jaře.

Napjatě nyní čekáme na výsledky Disney+, kterých se dočkáme příští středu. Bude se chlubit růstem jako všichni menší vyzyvatelé Netflixu, a nebo ho postihne pokles?

THR / FlixPatrol

Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
Batman slaví na HBO úspěch. Nejsledovanějším kinohitem se ale nestal
Batman slaví na HBO úspěch. Nejsledovanějším kinohitem se ale nestal
28.04.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Podle prvních zveřejněných průzkumů měřících televizní sledovanost musí mít u HBO radost. Temný komiksový hrdina Batman po úspěšném tažení v kinech totiž řádí i na HBO Max.

Nový šéf HBO si rýpnul do Netflixu a nastínil svou bojovou strategii
Nový šéf HBO si rýpnul do Netflixu a nastínil svou bojovou strategii
27.04.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Šéf nově vzniklé společnosti Warner Bros Discovery David Zaslav se v posledním rozhovoru vyjádřil k povzbudivým výsledkům HBO Max, nastínil plány společnosti a rýpnul si do Netflixu.

Další rána Netflixu. HBO nabírá miliony předplatitelů, přiznalo mizernou aplikaci
Další rána Netflixu. HBO nabírá miliony předplatitelů, přiznalo mizernou aplikaci
22.04.2022 8:30:00 | Streaming novinky

Úterní propad předplatitelů Netflixu vyvolal otázky, zda podobný osud nečeká streamovací trh obecně. Ale jak se zdá, krize zatím postihla pouze největšího hráče, protože HBO celosvětově přidalo za poslední kvartál 3 miliony předplatitelů a celkově jich má více než 76,8 milionů.

Netflix a další válcují chození do kina. Fyzické nosiče jsou téměř mrtvé
Netflix a další válcují chození do kina. Fyzické nosiče jsou téměř mrtvé
21.04.2022 8:00:00 | Streaming novinky

Každý rok společnost Motion Picture Association (MPA) vydává tzv. THEME report, což je zpráva, ve které společnost shrne, jak se v uplynulém roce dařilo digitálnímu obsahu, kinům, kabelovkám atd. Výsledek za rok 2021 je v mnoha směrech překvapivý.