FB pixel TP pixel
Po úspěchu Bandersnatche Netflix zvýší investice do interaktivního obsahu © TMDB

Po úspěchu Bandersnatche Netflix zvýší investice do interaktivního obsahu

Po mezinárodním úspěchu posledního dílu série Black Mirror Bandersnatch se v Netflixu rozhodli investovat do interaktivního obsahu více peněz. Oznámena byla ale i další zajímavá statistická čísla sledovanosti.

Streaming novinky

Investice do filmů a seriálů, ve kterých se divák může sám rozhodnout, jakým směrem se bude děj dále vyvíjet a které mají mnoho různých konců, se podle viceprezidenta Netflixu Todda Yellina zdvojnásobí. Dle jeho slov za to může překvapivě velká sledovanost posledního dílu seriálu Black Mirror s názvem Bandersnatch. V Netflixu se tak shodli na tom, že do interaktivního obsahu budou investovat více prostředků a v horizontu dvou let bychom se tak mohli dočkat více příběhů s možností vlastního rozhodování.

Cindy Holland, viceprezidentka pro původní obsah Netflixu, zase zveřejnila některá zajímavá statistická data. Odhalila například, že průměrný předplatitel Netflixu stráví sledováním filmů a seriálů okolo dvou hodin. Zdaleka nejvíce pak uživatelé ke sledování využívají televizi, popřípadě ji kombinují s mobily a tablety. Sledování pouze na mobilech je spíše menšinovou záležitostí, více uživatelů takto sleduje Netflix pouze na rozvíjejících se trzích, to je však podle Hollandové stále minoritní skupina předplatitelů. Netflix se dle ní nyní potřebuje soustředit i na mimoamerické trhy. Působí ve 190 zemích a 80 % svých akvizic nyní realizuje mimo USA.

 148 zobrazení   6 se líbí
Be2Can GO a Rakuten TV: Co nabízí dvě nové online půjčovny?
Be2Can GO a Rakuten TV: Co nabízí dvě nové online půjčovny?
07.03.2019 15:45:00 | Streaming novinky

Do našich přehledů jsme nově zařadili dvě online půjčovny, které spíše bez většího zájmu existují už pěkných pár týdnů. Zatímco Be2Can nabízí ty nejlepší filmy z festivalů jako Benátky, Berlín či Cannes, Rakuten nabízí slušnou porci hollywoodských hitů včetně verzí pro 4K.

Zákazníci streamovacích služeb jsou nejvíce spokojeni s Netflixem
Zákazníci streamovacích služeb jsou nejvíce spokojeni s Netflixem
26.02.2019 15:00:00 | Streaming novinky

Průzkum spokojenosti předplatitelů internetových televizí, který zkoumal, jak uživatelé hodnotí originální obsah jejich poskytovatelů, dopadl nejlépe pro společnost Netflix, na druhém místě následuje HBO a třetí se umístil Amazon.

Prima spustila vlastní půjčovnu, Láska nebeská či Anděl Páně 2 za 49 Kč
Prima spustila vlastní půjčovnu, Láska nebeská či Anděl Páně 2 za 49 Kč
18.02.2019 17:20:00 | Streaming novinky

Televizní stanice Prima v minulých dnech spustila vlastní online půjčovnu filmů. V ní nabízí možnost vypůjčit si díly svých populárních seriálu jako Krejzovi nebo Modrý kód. Nabízí také několik desítek zahraničních filmů od klasik jako Láska nebeská přes novější filmy jako John Wick až po novinky jako Jsem božská.

Hra o streamy se rozjíždí. Udrží Netflix svůj trůn?
Hra o streamy se rozjíždí. Udrží Netflix svůj trůn?
09.02.2019 11:00:00 | Streaming novinky

Letošní rok bude ve streamingu zásadní. Zavedení hráčí jako Netflix či Amazon se utkají s novými soupeři jako je Apple, Disney a nebo Warner. Do toho stále ještě musí bojovat s dalšími bojovníky jako je HBO nebo Hulu. Kdo v této válce vyhraje a získá Železný trůn a s ním přízeň diváků?