FB pixel TP pixel
PODCAST: Netflix vyhrál koronaloterii. Čekají kinaře temné časy? © TMDB

PODCAST: Netflix vyhrál koronaloterii. Čekají kinaře temné časy?

Zatímco kinaři bojují o přežití a vyhlížejí blížící se termín znovuotevření svých svatostánků, Netflix si mne ruce. Má totiž za sebou veleúspěšné čtvrtletí a hned několik hitů. Opravdu nás čeká online budoucnost? Anebo se vše opět vrátí do starých kolejí?

České novinky

Koronavirus ukázal, že budoucnost je online

Koronakrize se konečně blíží ke svému konci a věci se začínají (snad natrvalo) vracet do normálu. Je tedy ideální čas začít se ohlížet a vyhodnocovat, co současná krize přinesla světu filmu. Petr a Tomáš Vyskočil v již třetím speciálním podcastu o koronaviru a jeho dopadu na filmový průmysl zhodnotili, kdo je v tuto chvíli vítězem diváckého přechodu do online světa a jakým směrem se svět filmu bude nově ubírat. Mají se kinaři čeho bát po úspěchu online uvedení druhých Trollů? Čekají nás na Netflixu akčňáky, reality show a romantické filmy v množství větším než velkém? A co na to HBO, Disney+ a další konkurence?

Jsme téměř na všech platformách. Podpořit nás můžete na Patreonu!

Podcasty přinášíme pravidelně každý týden, přičemž obvykle se snažíme o jejich vydání ve středu či ve čtvrtek. Často přicházíme i se speciálními díly, ve kterých přinášíme rozhovory se zajímavými tvůrci, anebo se zabýváme vybraným tématem více do detailu. Podcasty jsme již rozšířili v podstatě do všech koutů internetu. Najdete nás tedy na Soundcloudu, Spotify, Apple Podcastech, či na YouTube. Dále jsme dostupní ve všech kvalitních RSS aplikacích. Odkazy na naše hlavní kanály nabízíme níže. Pokud se vám navíc naše podcasty a tvorba na YouTube líbí, budeme rádi za finanční podporu na Patreonu. Všem Patronům děkujeme!

Podpořte nás na Patreonu!

Poslouchejte a sledujte nás na:

Videa na YouTube Podcasty na Soundcloudu Podcasty na Spotify Instagram

 305 zobrazení   18 se líbí
Vše, co potřebujete vědět o otevření kin 11. května
Vše, co potřebujete vědět o otevření kin 11. května
01.05.2020 12:00:00 | České novinky

A jsme zase o krok před nimi, chce se použít známá hláška z filmu Pelíšky, když i hollywoodské deníky přináší zprávy, že je Česká republika první evropskou zemí, která znovu otevře kina a další kulturní místa po zásahu koronaviru. Dali jsme dohromady veškeré dostupné info o tom, jaká budou opatření.

PODCAST: Do kina půjdeme v rouškách, říká V. Marek z Bioscopu
PODCAST: Do kina půjdeme v rouškách, říká V. Marek z Bioscopu
30.04.2020 7:00:00 | České novinky

Kdy se otevřou kina? Jaká nabídka tam na nás bude čekat? A jaká budou hygienická opatření? To je jen část témat, která v novém podcastu osvětluje Vojtěch Marek z distribuční společnosti Bioscop, která byla jako jedna z mnoha zasažena pandemií koronaviru.

KVIFF letos neproběhne. Chystá se globální online festival jako náhrada
KVIFF letos neproběhne. Chystá se globální online festival jako náhrada
28.04.2020 10:00:00 | České novinky

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary dnes oznámil, že se kvůli stále se vyvíjející pandemii koronaviru letošní filmový festival počátkem července neuskuteční. Diváci by však o filmy přijít neměli. Světové festivaly chystají společnou iniciativu v podobě globálního online festivalu.

Startuje streamovací služba Edisonline. Zaměří se na festivalový film
Startuje streamovací služba Edisonline. Zaměří se na festivalový film
28.04.2020 9:00:00 | České novinky

Distribuční společnost Film Europe dnes spouští streamovací kanál Edisonline, který bude zaměřený převážně na artovou produkci. Ve startovacím balíčku nabídne přes 60 filmů a online přístup ke třem televizním kanálům.