FB pixel TP pixel
PRVNÍ DOJMY: Komedie Eurovision od Netflixu se moc nepovedla © TMDB

PRVNÍ DOJMY: Komedie Eurovision od Netflixu se moc nepovedla

Příběh dvou outsiderů reprezentující Island v populární pěvecké show Eurovize, které ztvárňují hollywoodské hvězdy Will Ferrell a Rachel McAdams, už viděli vybraní američtí kritici. A nadšení nijak zvlášť nejsou.

Filmové novinky

Po Adamu Sandlerovi si spolupráci s Netflixem vyzkoušel další výrazný americký komik, představitel detektiva Allena Gemblea z Beng v záloze nebo krasobruslaře Chazze Michaelse z Ledově ostrých Will Ferrell. Tentokrát s ním herecký tandem vytvořila Rachel McAdams, aby se v rolích zpěváků Larse Erickssonga a Sigrit Ericksdottir z malého islandského města pokusili dostat do soutěže Eurovize a popřípadě v ní i vyhráli. Snímek čerpající z bizarní přepálené estetiky populárního pěveckého turnaje v režii Davida Dobkina, tvůrce kvalitních buddy komedií Nesvatbovi a Rytíři ze Šanghaje, jakoby šel ferrellovskému extravagantnímu stylu naproti a sliboval velkou porci zábavy. Jak ale napovídá skóre agregátorových serverů Rottentomatoes (55% kladných recenzí) a Metacritic (průměrný počet bodů 43 ze 100), přinejlepším se jedná o průměr.

Kladné recenze chválí hlavně Rachel McAdams, která prý umně balancuje na hranici idiocie a roztomilosti. Také se prý vyplatí vydržet, po prologu má snímek nabrat tempo a výskyt kvalitních vtipů je hojnější. Filmu se prý také podařilo zachytit základní esenci celé Eurovize, což by fanoušci měli ocenit, a navíc jsou některé písně velmi chytlavé. Na druhou stranu, Eurovize je už sama o sobě svým kýčovitým popem groteskní, pro mnohé představuje zábavné guilty pleasure a Ferrell prakticky nepřidal další vrstvu, která by divákovi zavdala důvod pustit si snímek znovu. Většina kritiků mu také vyčítá nedbalou práci na scénáři, mnohem více je pak žánrově ukotven v hloupé romantické komedii než v chytré hudební satiře a kdo viděl trailer, moc dalšího navíc nedostane. Nakonec bude zajímavé sledovat, jak se snímek na Netflixu ujme, sandlerovky to totiž od kritiků schytávají mnohem drsněji než Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, ale o diváky rozhodně nouzi nemají.

 409 zobrazení   12 se líbí
Apple láká na své nejočekávanější sci-fi. Asimovova Nadace vypadá skvěle
Apple láká na své nejočekávanější sci-fi. Asimovova Nadace vypadá skvěle
23.06.2020 9:00:00 | Filmové novinky

Slavná sci-fi sága Nadace od Isaaca Asimova, kterou se rozhodla společnost Apple adaptovat do seriálové podoby, se dočkala na její konferenci pro vývojáře první ukázky. Seriál by měl doputovat do katalogu Apple TV+ v roce 2021.

Zemřel J. Schumacher, režisér Telefonní budky a nedoceněného Batmana
Zemřel J. Schumacher, režisér Telefonní budky a nedoceněného Batmana
22.06.2020 20:00:00 | Filmové novinky

Uplynulo jen pár dní a po herecké legendě Ianu Holmovi odešel do filmového nebe i jeden z nejvýraznějších režisérů Hollywoodu. Joel Schumacher podlehl v 80 letech rakovině a do historie se zapsal jako tvůrce napínavých thrillerů a nenáviděných Batmanů.

Netflix válí s 5 trailery na novinky a pokračování z žánrů sci-fi a fantasy
Netflix válí s 5 trailery na novinky a pokračování z žánrů sci-fi a fantasy
19.06.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Především fanoušci fantasy by měli být potěšeni hutnou trailerovou nabídkou Netflixu. Ten na ně myslí a láká na tři seriálová pokračování a dva zbrusu nové projekty.

2. řada Zaklínače obnovuje natáčení. Geralta čeká několik změn
2. řada Zaklínače obnovuje natáčení. Geralta čeká několik změn
17.06.2020 | Filmové novinky

Showrunnerka nečekaně veleúspěšného fantasy Zaklínač Lauren Schmidt Hissrich se rozpovídala o několika změnách, které přinese druhá řada seriálu.