FB pixel TP pixel
První dojmy: Sedmilhářky jsou zpět. S Meryl Streep prahnoucí po Emmy © TMDB

První dojmy: Sedmilhářky jsou zpět. S Meryl Streep prahnoucí po Emmy

Sedmilhářky byly příjemným překvapením seriálové sezóny roku 2017 a měly původně skončit s jedinou sezónou. Thrillerová minisérie se svěžím nádechem feminismu o jednom podivném úmrtí v prestižní komunitě byla však natolik populární, že se nyní vrací s posilou v podobě Meryl Streep.

Recenze

Na režisérské křeslo tentokrát namísto Jeana -Marca Valléeho ( Klub poslední naděje, Divočina) usedla Andrea Arnold, jedna z nejvýraznějších režisérek současné doby, kterou můžete znát díky filmům jako Fish tank či American Honey. A ačkoliv Jean-Marc Vallée ženským hrdinkám rozumí (má na svědomí například i další hit z produkce HBO Ostré předměty), Andrea Arnold se zatím zdá jako ta nejvhodnější volba, která si naši „pětku z Monterey“ mohla vzít na starost.

Pětkou z Monterey samozřejmě myslíme Madeline (Reese Witherspoon), Celeste (Nicole Kidman), Jane (Shailene Woodley), Bonnie (Zoe Kravitz) a Renatu (Laura Dern). Snový herecký ensemble byl koneckonců jedním z důvodů, proč se seriál vrátil. Herečkám a producentkám se spolu podle všeho opravdu dobře pracovalo. A kdo by jako „kancelář“ nechtěl mít pobřeží Kalifornie, že?

NÁSLEDUJÍ SPOILERY K PRVNÍ ŘADĚ A PRVNÍMU DÍLU DRUHÉ ŘADY

První dojmy: Sedmilhářky jsou zpět. S Meryl Streep prahnoucí po Emmy © TMDB

Pětici skvělých hereček v druhé sezóně přitom doplňuje i ta nejlepší: Meryl Streep. Zatímco se naše staré známé hrdinky vyrovnávají s vraždou Perryho (Alexander Skarsgard), násilného manžela Celeste, do města přijíždí jeho matka Mary Louise, jež má Celeste pomoct s výchovou jejích dvou synů (dvojčat) a s celou nešťastnou situací, kdy se psychicky i fyzicky raněná Celeste snaží začít nový život a Mary Louise zase vyrovnat se ztrátou syna.

Meryl Streep si hned první díl druhé sezóny samozřejmě krade pro sebe. Postava Mary Louise do Monterey nepřijela jen dělat chůvu, ale především odkrýt záhadnou smrt jejího milovaného syna (a modří vědí, že o náhodný pád ze schodů opravdu nešlo). Scenáristé přitom přesně ví, jak její přítomnost dávkovat. A Meryl Streep zase ví, jak na sebe strhnout pozornost. Ceny Emmy? Třeste se.

První dojmy: Sedmilhářky jsou zpět. S Meryl Streep prahnoucí po Emmy © TMDB

Druhá sezóna Sedmilhářek má rozvláčnější rozjezd, ale bystře rozkrývá všechna traumata, kterým se bude v následujících sedmi epizodách věnovat. V Monterey začíná nový školní rok a všechny matky opět bojují o vysoké postavení ve hře zvané „život kalifornské smetánky“. Madeline do toho ve velkém rozjíždí realitní byznys a řeší budoucnost starší dcery Abigail (Kathryn Newton z Pokémon: Detektiv Pikachu). Bonnie trápí svědomí, protože to ona Perryho v sebeobraně strčila ze schodů, a v záplavě lží se nepřiznala.

Nejmladší ze skupiny Jane si užívá pocitů zdánlivé svobody, když už na scéně není otec jejího syna Ziggyho (Iain Armitage), manžel Celeste a násilník Perry. A Renata je… prostě Renata. V druhé linii se druhá sezóna bude hlouběji věnovat i mužským postavám, když budeme nadále sledovat vývoj vztahu mezi Nathanem a Edem, Madelininým bývalým (Nathan) a současným (Ed) manželem, a zároveň současným (Nathan) manželem Bonnie.

Sedmilhářky tak vlastně pokračují ve svých Velmi křehkých vztazích pro náročnějších publikum, přičemž i napodruhé vypadají velmi slibně. A se skvělou Meryl Streep snad i krapet víc, než před dvěma lety.

 243 zobrazení   27 se líbí
RECENZE: Jak se (ne)povedla nejnovější komiksárna X-Men: Dark Phoenix?
RECENZE: Jak se (ne)povedla nejnovější komiksárna X-Men: Dark Phoenix?
06.06.2019 9:00:00 | Recenze

Do kin vstupuje několikrát přetáčená a produkčními problémy těžce sužovaná komiksovka X-Men: Dark Phoenix. Jak se povedlo navázat na práci režiséra Bryana Singera a na předchozí díly mutantí série, jež při svých počátcích redefinovala komiksový žánr jako takový?

RECENZE: Avengers: Endgame přiváží „best of“ hrdinské akce a ryzích emocí
RECENZE: Avengers: Endgame přiváží „best of“ hrdinské akce a ryzích emocí
25.04.2019 1:00:00 | Recenze

10 let a 22 filmů skládal Marvel svou velkolepou skládačku, která má nyní poslední dílek z takzvané Infinity ságy. Podařilo se Marvelu dostát očekáváním a dodat fanouškům vše, co chtěli vidět? Redakce Filmtoro má jasno... a posmrkané kapesníky.

RECENZE: Avengers: Infinity War
RECENZE: Avengers: Infinity War
26.04.2018 | Recenze

Avengers: Infinity War jde ve šlépějích komiksů. Filmová událost se pere s obřími ambicemi.

RECENZE: Stranger Things - 2. sezóna (90 %)
RECENZE: Stranger Things - 2. sezóna (90 %)
27.10.2017 | Recenze

Po roce a čtvrt jsme se konečně dočkali, druhá sezóna Stranger Things je dnes konečně na Netflixu. Zatímco loni seriál začal nenápadně (ale brzy se z něj stal kult), druhá sezóna naopak od svého ohlášení vzbuje obrovská očekávání. Podařilo se je naplnit?