FB pixel TP pixel
Ohnivý masakr v Rodu draka. Trailer 5. dílu ukazuje následky řeže Targaryenů © Max

Ohnivý masakr v Rodu draka. Trailer 5. dílu ukazuje následky řeže Targaryenů

V občanské válce dvou znepřátelených větví rodu Targaryenů došlo k prvnímu většímu střetu, v němž byla prolita krev draků i rodinných příslušníků. Následky tohoto střetu v pátém díle otřesou samotným Železným trůnem a na druhé straně přesvědčí Rhaenyru, že rukavice jsou definitivně dole a není důvod držet draky nadále na uzdě.

Filmové novinky 8. 7. 2024 14:30 | Filmové novinky

Pozor: Následující řádky obsahují spoilery ze 4. dílu druhé řady seriálu Rod draka.

Čtvrtá epizoda druhé řady Rodu draka konečně přinesla to, na co řada diváků a fanoušků čekala v podstatě už od samého začátku seriálu. Na bitevním poli před Havranovým hřadem (Rook's Rest), sídlem rodu Stautonů, se poprvé setkaly armády Zelených a Černých. Brutální střet ukázal nejen ničivou sílu dračího ohně, ale nakonec stál život Rhaenys (Eve Best) i její velezkušenou dračici Meleys. Na druhé straně za své ukvapené rozhodnutí málem životem zaplatil sám král Aegon (Tom Glynn-Carney) i jeho drak Sunfyre.

V pátém díle budeme sledovat následky bitvy, které budou dalekosáhlé. Zelení samozřejmě smrt významného draka své protistrany naplno využijí k vlastní propagandě. Hlava Meleys, o níž ji v bitvě připravila Vhagar, bude během průvodu ukázána obyvatelům Králova přístaviště jako důkaz statečnosti krále Aegona. Ten sám však nejenže draka neskolil, ale bude mít co dělat, aby popáleniny z bitvy dokázal přežít.

Ohnivý masakr v Rodu draka. Trailer 5. dílu ukazuje následky řeže Targaryenů © Max

Z ukázky je rovněž patrné, že Aemond (Ewan Mitchell) je více než připraven bratrovu „neschopenku“ naplno využít k tomu, aby místo něj usedl na Železný trůn a plně po něm převzal moc. Což není žádným velkým překvapením, dlouhodobě sám sebe považuje za mnohem lepší panovnický materiál a jeho počínání v bitvě u Havranova hřadu jednoznačně naznačilo, že případná smrt jeho bratra a krále Aegona by ho příliš netrápila.

V táboře Černých mezitím skončily časy diskuzí. Válku mají na svém prahu, přišli o jednoho ze svých nejsilnějších draků a musí začít jednat. Rhaenyra (Emma D'Arcy) ví, že potřebuje obsadit Říční krajiny, než bude schopna zaútočit přímo na Královo přístaviště. I proto zde pokračuje kampaň jejího manžela Daemona (Matt Smith), který za pomoci svého draka začne zdejším šlechticům dávat na výběr, zda si zvolí loajalitu Černým, nebo smrt dračím ohněm. Na pořadu dne pak zřejmě budou i další intriky nebo krvavé sabotáže, což svými slovy na závěr traileru dokazuje Mysaria (Sonoya Mizuno): „Existuje více než jen jeden způsob, jak vybojovat válku.“

Reklama  1 454 zobrazení   60 se líbí
Fenomenální návrat Eddieho Murphyho dokonán. Policajt v Beverly Hills je globálním megahitem
Fenomenální návrat Eddieho Murphyho dokonán. Policajt v Beverly Hills je globálním megahitem
07.07.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Eddie Murphy uvedl na Netflixu svůj velký návrat do role Axela Foleyho a po prvních dnech od premiéry si může oddechnout. Zdá se totiž, že je film přesně takovým hitem, jaký si streamer od projektu sliboval. Úspěšný film není jen na několika málo trzích.

Nejděsivější horor posledních let: Sériový vrah Nicolas Cage má stoprocentní hodnocení kritiků
Nejděsivější horor posledních let: Sériový vrah Nicolas Cage má stoprocentní hodnocení kritiků
07.07.2024 12:37:00 | Filmové novinky

Po loňském úchvatném výkonu v absurdním dramatu To se mi snad zdá nyní Nicolas Cage září v intenzivním hororu Longlegs, ve kterém sehrál chladnokrevného sériového vraha. Kritici mluví o nejděsivějším snímku posledních let.

Sci-fi s tajuplnou černou dírou předčasně končí. Za hranici únosnosti padla sledovanost
Sci-fi s tajuplnou černou dírou předčasně končí. Za hranici únosnosti padla sledovanost
05.07.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Sci-fi mohou slavit na streamovací platformě Amazon Prime úspěch. Prokázal to například divácký hit Fallout. Ne každému vědeckofantastickému obsahu se však daří a diváci se budou muset nově rozloučit i se seriálem Za hranicí.

Postapokalyptické sci-fi Netflixu se loučí skvělým trailerem. Slibuje válku o pozemský domov
Postapokalyptické sci-fi Netflixu se loučí skvělým trailerem. Slibuje válku o pozemský domov
05.07.2024 13:25:00 | Filmové novinky

Streamovací obr Netflix vydal nejnovější a pravděpodobně skutečně poslední trailer na chystané finále seriálu Sladký domove. A tahle postapokalyptická sci-fi slibuje velkolepou bitvu o matičku Zemi, v níž budou stát na jedné straně lidé a na druhé monstra. Máme se na co těšit.