FB pixel TP pixel
Šéf Disney: Pandemie zamíchala kartami v distribuci. Není cesty zpět © TMDB

Šéf Disney: Pandemie zamíchala kartami v distribuci. Není cesty zpět

Bob Chapek, šéf konglomerátu Disney, vydal při rozhovoru na nedávné konfrenenci věnované médiím několik prohlášení, která určitě stojí za zmínku, a neměla by uniknout zájemcům o kina a streaming.

Streaming novinky

Je to něco málo přes rok, co se Bob Chapek stal novým CEO společnosti Disney a přebral otěže po výrazně úspěšném Bobu Igerovi. Do jeho úřadování ale zasáhla pandemie a celé Disneyho podnikání se obrátilo vzhůru nohama. Kina a parky zely prázdnotou a každý den mizely miliony dolarů, na druhou stranu nová streamovací služba Disney+ diváky po celém světě zaujala a počet předplatitelů neustále raketově roste. Tento týden se Chapek na konferenci věnované médiím organizovanou bankou Morgan Stanley, k celému byznysu ovlivněném Covidem vyjádřil relativně pregnantně: „Pandemie ovlivnila přístup diváků ke sledování nových filmů a nejsem si jist, jestli je cesta k původnímu stavu možná.“

Šéf Disney: Pandemie zamíchala kartami v distribuci. Není cesty zpět © TMDB

Na mysli má Chapek především dlouhé tříměsíční okno, která měla vyhrazena kina, než se film od premiéry mohl dostat do digitální či jiné distribuce. Divácké návyky se vinou pandemie proměnily a diváci, kteří dostávají velké trháky ihned online, se stávají netrpělivějšími, podotkl Chapek a dodal: „Kinodistribuce pro nás stále bude významná, budeme se ale řídit chováním spotřebitelů a podle toho vést naše další kroky, doba mezi premiérou a online vydáním se určitě zkrátí, vzniknou možná i jiné modely distribuce.“ Chapek se také vyjádřil k seriálům na Disney+ a podotkl, že dle ohromného zájmu o WandaVision a Mandaloriana nepředpokládá diváckou únavu a nezájem o další komiksové snímky z dílny Marvelu či vesmírné ságy od Lucasfilmu. Sám Chapek pak byl překvapen rychlým růstem Disney+ i jejím globálním dopadem: „Vůbec jsme si neuvědomili přitažlivost rodinné služby pro diváky, kteří děti nemají. Tvoří dokonce více než 50 % našich předplatitelů. To nás nutí v daleko širší míře přemýšlet o našem obsahu.“

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  2 187 zobrazení   36 se líbí
Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2
Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2
25.02.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Do streamingových válek se brzy zapojí další hollywoodské studio. Paramount+ startuje v USA 4. března a jeho majitelé se aktuálně rozhodli odhalit více ze svých plánů. Nechystá sice takovou revoluci jako Disney nebo Warner, ale přesto by měli fanoušci Toma Cruise, Star Treku či SpongeBoba zpozornět.

Odírá Disney ve streamingu umělce? Prý si nesmyslně bere moc peněz
Odírá Disney ve streamingu umělce? Prý si nesmyslně bere moc peněz
24.02.2021 11:00:00 | Streaming novinky

Tento měsíc byl u amerického soudu rozhodnut spor mezi komikem Billem Nyem a Disneym, ve kterém známý popularizátor vědy viní korporát z neúměrného a zastaralého rozdělování peněz.

Disney spouští Star, první dospělácký obsah na Disney+
Disney spouští Star, první dospělácký obsah na Disney+
23.02.2021 14:30:00 | Streaming novinky

Ve většině zemí, kde je dostupná služba Disney+, dnes startuje brand Star, který umožňuje na platformě určené pro děti a mládež vidět konečně i dospělácký obsah. Disney se tímto krokem stává ještě víc konkurenčním vůči službám jako je Netflix a HBO.

Šach mat kinům? Wonder Woman 1984 míří v dubnu na české HBO
Šach mat kinům? Wonder Woman 1984 míří v dubnu na české HBO
22.02.2021 12:00:00 | Streaming novinky

Kabelová televize HBO oznámila, že očekávaná komiksovka Wonder Woman 1984, která byla v prosince v rámci USA uvedena na HBO Max, zamíří již 15. dubna na tuzemské HBO GO. Film se tak pravděpodobně zcela vyhne stále zavřeným kinům.