FB pixel TP pixel
Netflix natočil drsný thriller o přežití a pojídání mrtvých. Kritiky naprosto uchvátil © Netflix

Netflix natočil drsný thriller o přežití a pojídání mrtvých. Kritiky naprosto uchvátil

Režisér J. A. Bayona se s novým filmem pro Netflix vrací k poloze, ve které ho máme nejraději. Když točí srdceryvné thrillery, v nichž jsou lidé vystaveni kritickým situacím, které ne vždy končí dobře. A opět z drsného námětu podle recenzí vyždímal téměř maximum.

Filmové novinky

Režisér J. A. Bayona sice pro Amazon naposledy oživil seriálovou Středozem v Prstenech moci, my se ale mnohem více těšíme na jeho filmovou novinku na Netflixu, neboť se dočkáme zpracování událostí z roku 1972, kdy se letadlo zřítilo v Andách a přeživší museli dělat hrozné věci. Film Sněžné bratrstvo ukazuje nehodu, kterou nepřežilo 16 z 45 lidí, zbytek se v mrazivých horských podmínkách pokoušel přežít a čekal na záchranu, jež měla trvat více než dva měsíce. Bylo jasné, že ani přeživších 29 osob se z velké části nedočká spásy, přičemž osazenstvo rychle zasáhl především hlad. Ten se skomírající osoby pokusily vyřešit tím, že začaly jíst zesnulé. Pak ale začaly hrát roli i extrémní přírodní živly.

Nadšené recenze pro Netflixu

Asi je vám už z výše uvedeného popisu jasné, že tohle je námět na flák jako řemen. A Bayona v minulosti dokázal, že tyhle látky rozhodně umí, když natočil mimo jiné úžasné drama o ničivé tsunami Nic nás nerozdělí. Že se Sněžné bratrstvo zřejmě povedlo, naznačovalo už uvedení na letošním benátském festivalu, pro který snímek posloužil jako zakončovák. Nyní už jsou ale venku i první recenze, a tak je radostí oznámit, že podle kritiků tentokrát Netflix trefil pomyslný hřebík na hlavičku a do konce letošního roku (datum uvedení zatím není známé) uvede jeden z nejnapínavějších a nejdojemnějších filmů, které jsme letos nejen v onlinu mohli vidět.

Bayonova novinka má aktuálně na serveru Rotten Tomatoes, který sdružuje americké recenze, celkem sedm hodnocení a všechna jsou prozatím spokojená. Na webu tak svítí 100 procent pozitivních reakcí a co je mnohem důležitější, průměrné skóre se zatím zastavilo na parádních 8 bodech z 10 možných. Recenze se shodují, že se filmu daří být velkolepou podívanou se špetkou duchovna, pořádnou porcí napětí a také emocí. Jako jedinou vadu na kráse vytahují nevyrovnané tempo, které ale bohatě vyvažují výživné akční sekvence, všeobjímající pocit klaustrofobie a schopnost emocionálně drtit diváky sledováním nekonečné lidské vůle, která se tváří v tvář smrti nikdy nevyčerpá. Zdá se tedy, že Netflix koncem roku tradičně bude nabízet velmi kvalitní obsah a vyrovná tak řadu letošních filmových zklamání.

Zdroj: History Channel / Netflix / Rotten Tomatoes

Polský Zaklínač je konečně online. Po zhlédnutí se omluvíte Netflixu
Polský Zaklínač je konečně online. Po zhlédnutí se omluvíte Netflixu
15.09.2023 16:25:00 | Filmové novinky

Jestli už máte nakoukané všechny tři dosavadní řady Zaklínače od Netflixu, máme pro vás nabídku, která se neodmítá. Online se totiž právě objevila i polská verze z roku 2001, která vás rychle naučí na mnohdy kritizovanou verzi největšího streamera změnit názor.

Aquaman 2 v prvním traileru láká na největší fantasy konce roku
Aquaman 2 v prvním traileru láká na největší fantasy konce roku
15.09.2023 11:40:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. a režisér James Wan konečně představili dlouho očekávaný první trailer na chystané pokračování miliardového hitu Aquaman. Superhrdina Arthur Curry si tak musí znovu vyprat plavky a vyrazit zachránit svět před hrozbou pomstychtivého Black Manty. Bude se ale tvářit, že jeho filmová manželka Amber Heard neexistuje.

Největší post-apokalyptické sci-fi roku přichází. Velkolepý trailer láká na zničenou Zemi
Největší post-apokalyptické sci-fi roku přichází. Velkolepý trailer láká na zničenou Zemi
14.09.2023 18:20:00 | Filmové novinky

Režisér Gareth Edwards uchvátil řadu diváků unikátní Godzillou i temnou vizí Star Wars ve filmu Rogue One. Nyní přichází s originální sci-fi Stvořitel, která ukáže boj lidstva proti umělé inteligenci. Ta na nás shodila atomovou bombu, a tak ji lidstvo nemá úplně v lásce.

DiCapriův životní výkon. Trailer láká na nejlepší historický film roku
DiCapriův životní výkon. Trailer láká na nejlepší historický film roku
14.09.2023 17:29:00 | Filmové novinky

Nejnovější snímek z dílny režisérské legendy Martina Scorseseho vstupuje již za měsíc do kin a streamovací služba Apple TV+ představila dosud nejnovější upoutávku, která láká na mrazivý příběh útlaku původního obyvatelstva Ameriky bílými tvářemi. Dle recenzí předvádí Leonardo DiCaprio svůj životní výkon.