FB pixel TP pixel
Na Batmana už do kina nechoďte. HBO ho uvede za pár dní, dříve než v USA © Warner Bros.

Na Batmana už do kina nechoďte. HBO ho uvede za pár dní, dříve než v USA

HBO Max se konečně pořádně opřelo do propagace kinotrháků, které již po 45 dnech premiéry zamíří exkluzivně na tuto streamovací platformu. V případě Batmana dokonce dojde na dřívější uvedení než ve Spojených státech.

11. 4. 2022 15:20 | Filmové novinky

HBO si dnes připravilo skvělou zprávu pro fanoušky netopýřího muže z Gotham City. Bruce Wayne alias Batman zamíří na platformu HBO Max již 18. dubna, dostupný by přitom měl být ve ve 4K rozlišení a s hudebním mixem Dolby Atmos. Jedná se v rámci České republiky o první uvedení kino-filmu ve zkráceném distribučním okně 45 dní, které studio Warner Bros. od roku 2022 zavádí. Samozřejmě k tomu bylo motivované hlavně pandemií, jednalo se ale také o reakci na loňskou snahu uvádět filmy ve stejný čas v kině i online, což vedlo ke sporům s filmaři i kinaři. 45 dní se však jeví jako solidní kompromis oproti původním 90 dnům, po kterých obvykle kinohity mířily do přímého prodeje. Nyní budou filmy Warnerů dostupné již po 45 dnech na SVOD službě, tedy pouze za předplatné, nikoli za individuální platbu, což je pro předplatitele HBO výtečná nabídka. Ostatně HBO spoléhá na fakt, že právě hity jako Batman mohou přilákat nové předplatitele a tuzemské HBO potřebuje pořádně šlápnout do pedálů. A ten od batmobilu je zcela ideální. Zajímavostí je, že Češi dostanou Batmana s Robertem Pattinsonem dokonce o den dřív než diváci v USA. Pro tamní trh je uvedení na HBO potvrzené až na 19. dubna. Je to dané tím, že u nás jsou premiéry v kinech ve čtvrtek a v USA až v pátek.

 8 795 zobrazení   358 se líbí
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Aktuálně nejlepší seriál Netflixu o cestování časem se vrací. Mrkněte na trailer
Aktuálně nejlepší seriál Netflixu o cestování časem se vrací. Mrkněte na trailer
11.04.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Oceňovaný komediální seriál Ruská panenka se po svém nenadálém úspěchu před třemi lety konečně dočká netrpělivě očekávané druhé řady. Na tu láká Netflix v novém traileru.

Pokračování sexy hitu 365 dní míří na Netflix. První trailer plní očekávání
Pokračování sexy hitu 365 dní míří na Netflix. První trailer plní očekávání
10.04.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Netflix zveřejnil první ukázku z pokračování nečekaného polského hitu 365 dní. A opět máme čekat pořádně žhavou podívanou, která potěší hlavně nadšené čtenářky snílkovských romanťáren o sexy milionářích a fandy stockholmského syndromu.

Kompletní James Bond míří exkluzivně na Amazon. Má to ale tunu háčků
Kompletní James Bond míří exkluzivně na Amazon. Má to ale tunu háčků
10.04.2022 8:20:00 | Filmové novinky

Není žádným tajemstvím, že společnost Amazon koupila jednu z nejstarších hollywoodských společností Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) za sumu 8,5 miliardy dolarů. Koupě nebyla jednoduchá a zabrala poměrně dost času. Nyní ale Bezosova společnost hodlá těžit mimo jiné Jamese Bonda.

Netflix ruší další oblíbený fantasy seriál. Tvůrci už stihli reagovat
Netflix ruší další oblíbený fantasy seriál. Tvůrci už stihli reagovat
08.04.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Rodinu Zámkových z populárního seriálového fantasy Zámek a klíč uvidíme v chystané třetí řadě naposledy. Netflix se totiž rozhodl v seriálu dále nepokračovat.