FB pixel TP pixel
Nejdražší film Netflixu na prvních záběrech. Sci-fi za 300 milionů slibuje robotickou postapokalypsu © Netflix

Nejdražší film Netflixu na prvních záběrech. Sci-fi za 300 milionů slibuje robotickou postapokalypsu

Netflix odhalil první záběry ze své chystané sci-fi The Electric State, která je známější jako nejdražší film Netflixu v jeho dosavadní historii. Rozpočet projektu přesáhl 300 milionů dolarů a postapokalyptickou sci-fi s roboty natočili pro platformu režiséři Avengers Joe a Anthony Russo. Ti na projektu pracují již od roku 2017.

Filmové novinky 3. 10. 2024 16:00 | Filmové novinky

Jeden z nejočekávanějších nových filmů Netflixu, obří sci-fi The Electric State, sice dorazí až v příštím roce (přesněji v březnu 2025), projekt za více než 300 miilionů dolarů se však již nyní ukazuje alespoň na prvních fotografiích. Ty ukazují neutěšený postapokalyptický svět po robotické vzpouře, která plecháčům tak úplně nevyšla.

Netflix rovněž vydal oficiální synopsi: „Film The Electric State je velkolepé dobrodružství od režisérů Avengers: Endgame, odehrávající se v alternativní, retro-futuristické verzi 90. let. Millie Bobby Brown (Stranger Things) ztvárňuje Michelle, osiřelou dospívající dívku, která se snaží přežít ve společnosti, kde kdysi mírumilovní roboti, připomínající kreslené postavičky a maskoty, nyní žijí v exilu po neúspěšném povstání. Vše, co si Michelle o světě myslela, se jednoho večera změní, když ji navštíví Cosmo, milý a záhadný robot, který se zdá být ovládán Christopherem — Michelliným geniálním mladším bratrem, o kterém si myslela, že je mrtvý. Odhodlaná najít svého ztraceného bratra se Michelle vydává na cestu napříč jihozápadem USA s Cosmem a brzy se neochotně spojí s Keatsem (Chris Pratt, Guardians of the Galaxy), laciným pašerákem, a jeho vtipkujícím robotickým parťákem Hermanem (namluvený Anthonym Mackiem). Když se vydají do Exclusion Zone, uzavřené části pouště, kde nyní roboti žijí sami, Keats a Michelle objeví podivnou, barevnou skupinu nových animatronických spojenců — a začínají odhalovat, že síly, stojící za Christopherovým zmizením, jsou mnohem zlověstnější, než čekali.“

Od režisérů Avengers

Za filmem stojí režiséři Avengers: Infinity War nebo Avengers: Endgame Joe a Anthony Russo, pro které půjde o pomyslný oslí můstek k návratu k Marvelu. Monumentální robotická sci-fi, jejíž rozpočet je podle všeho přesně 320 milionů dolarů, totiž bude posledním filmem, který duo dokončí před pracemi na Avengers: Doomsday a Avengers: Secret Wars.

Řada fanoušků původní komiksové předlohy The Electric State však z odhaleného vizuálu nadšená není a kritizuje místy televizní svícení scén a především výrazný odklon od barevné tonality komiksu, který je skutečně výrazně temnější, zatímco verze pro Netflix je více dobrodružně zaměřená. Na druhou stranu, snímek už měl podle infomací webu What's on Netflix i testovací projekce, které zdá se dopadly pozitivně. Film je popisovaný jako mix Matrixu, Stvořitele a Zombielandu, prý je hodně rodinně orientovaný a nabízí spoustu humoru a povedené akční sekvence. Nutno však dodat, že film zatím neměl při projekcích ani zdaleka hotové speciální efekty.

Zdroj: Netflix / Joblo

 52 se líbí
Megahit Deadpool a Wolverine už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Megahit Deadpool a Wolverine už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
02.10.2024 20:00:00 | Filmové novinky

Více než dva měsíce trvalo nejnovějšímu megahitu od Marvelu, aby dorazil online a diváci ho mohli sledovat ve svých obývacích pokojích. Jde o jasný důkaz, že se filmu v kinech dařilo. Ostatně studio Disney volí i velmi specifickou distribuci, která odkládá možnost zapůjčení filmu.

Seriálový Pán prstenů končí. Trailer posledního dílu ukazuje útok Balroga i meč Narsil
Seriálový Pán prstenů končí. Trailer posledního dílu ukazuje útok Balroga i meč Narsil
02.10.2024 19:00:00 | Filmové novinky

Seriálový Pán prstenů míří do velkého finále, v němž se završí osudy řady obyvatel Středozemě. Druhá řada megalomanského projektu Amazonu vyvrcholí pokračující bitvou o Eregion a zdá se, že trpaslíci nakonec zvládnou dorazit na pomoc elfské armádě. Jejich honba za bohatstvím však uvolní Balroga a Elendil konečně získá slavný meč Narsil.

Sériový vrah řádí v televizní seznamce. Nový thriller Netflixu nadchl kritiky
Sériový vrah řádí v televizní seznamce. Nový thriller Netflixu nadchl kritiky
02.10.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil další ze svých očekávaných novinek podzimu, která naváže na úspěch jiných příběhů o sériových vrazích. V novince herečky a nyní i režisérky Anny Kendrick uvidíme vraha řádit přímo v televizní seznamce.

Problém pro seriálového Pottera. Novinka čelí žalobě z hamounství
Problém pro seriálového Pottera. Novinka čelí žalobě z hamounství
02.10.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Jak známo, společnost Warner Bros. plánuje velkolepý seriál podle knih o Harrym Potterovi. Teď ale studio čelí žalobě od společnosti Sky, která Warnery obviňuje z porušení smluvních závazků a usiluje o spolupráci na tomto projektu.