FB pixel TP pixel
Nejen Keatonův Batman. Režisér Flashe potvrdil cameo herce, který čekal 25 let © Warner Bros.

Nejen Keatonův Batman. Režisér Flashe potvrdil cameo herce, který čekal 25 let

Komiksovka Flash se nezadržitelně blíží do kin a režisér Andy Muschietti právě odpálil malou marketingovou bombu, když potvrdil, že se ve filmu neobjeví jen dva Batmani, ale i nejikoničtější hrdina všech dob. Logicky vás tedy v článku čekají spoilery.

24. 5. 2023 15:35 | Filmové novinky

Snímek Flash zamíří do kin již 15. června a marketingová kolečka se rozjíždí naplno. Pocítil to i režisér Andy Muschietti, který aktuálně dává jeden rozhovor za druhým a kupodivu se nedrží moc zpátky. Dokonce odhalil dosud utajované cameo, o němž se sice v kuloárech delší dobu štěbetá, nikdo ho ale oficiálně nepotvrdil. To už teď ale neplatí, když Muschietti pro Esquire Middle East řekl, že se ve filmu, který si hraje s paralelními světy, skutečně objeví i Superman. A ne ledajaký, bude totiž mít tvář Nicolase Cage.

Superman Lives

Ten na svou šanci jako Superman čekal dlouhých 25 let. Přesněji od chvíle, kdy krachnul jeho projekt Superman Lives, který chystal společně s Timem Burtonem. Burton samozřejmě slavně stojí za dvojicí filmů o Batmanovi, které netopýřího muže zacementovaly jako popkulturní ikonu a staly se symbolem toho, jak má Temný rytíř vypadat. Tedy do doby, než se ho chopil Christopher Nolan. Scénář k Superman Lives napsal v roce 1998 Kevin Smith a existují dokonce záběry Cage, který si zkouší Supermanův kostým. Projekt však nakonec nepřešel do fáze natáčení a Warneři posléze natočili snímek Superman se vrací, který byl spíše retro poctou původním filmům s Christopherem Reevem.

Samotný Cage však ohledně zrušeného projektu nikdy nebyl nijak hořký a dodnes zůstává velkým fanouškem kryptonského superhrdiny. Ostatně vlastního syna pojmenoval Kal-El a dodnes je zarytým podprovovatelem komiksových sešitů. Zároveň ale v nedávném rozhovoru promluvil o tom, že nemá potřebu být v komiksových filmech za každou cenu. „Nemusím být ve filmech od Marvelu, jsem Nic Cage,“ řekl pro magazín Variety. Cageova verze Supermana každopádně měla být dle jeho slov dost „emo“ a měla vycházet z komiksů 80. let. Bude tedy nesmírně zajímavé počkat si, jak bude Cage ve filmu vypadat a zda oblékne i původně plánovaný kostým. Doplňme však, že skutečnou vedlejší roli má ve filmu i Supergirl a samozřejmě dva Batmani v podání Michaela Keatona a Bena Afflecka. Zdá se tedy, že Flash bude hotovými nerdími orgiemi. Pokud chcete navíc o Superman Lives vědět více, do článku vám dáváme odkaz i na celý dokument na YouTube. Užijte si to a ahoj v kině.

Zdroj: Variety

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Dva Batmani i velkolepé cestování časem. Finální trailer Flashe je úchvatný
Dva Batmani i velkolepé cestování časem. Finální trailer Flashe je úchvatný
24.05.2023 12:50:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. zveřejnilo definitivně poslední upoutávku na chystaný komiksový snímek The Flash, v němž se kromě šarlatového rychlíka objeví také dvojice Batmanů a Supergirl.

Nejkontroverznější seriál roku sklízí nadšení i odsudky. V hlavní roli září dcera Johnnyho Deppa
Nejkontroverznější seriál roku sklízí nadšení i odsudky. V hlavní roli září dcera Johnnyho Deppa
23.05.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Již 4. června bude na HBO Max dostupný nový kontroverzní seriál od tvůrce Euforie Sama Levinsona a zpěváka The Weeknd s názvem Idol. V Cannes byly k vidění první dva díly, které vyvolaly nadšení i odsouzení.

Mistrovské dílo s životním výkonem DiCapria. Historická novinka uhranula kritiky
Mistrovské dílo s životním výkonem DiCapria. Historická novinka uhranula kritiky
22.05.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Ambiciózní western Killers of the Flower Moon Martina Scorseseho s Leonardem di Capriem v hlavní roli uvidíme letos na Apple TV+. V premiéře byl snímek uveden na festivalu v Cannes, kde jej první diváci řadí mezi okamžitou americkou klasiku.

Reklamy lidem nevadí. Netflix slaví úspěch nového tarifu a kopl si do konkurence
Reklamy lidem nevadí. Netflix slaví úspěch nového tarifu a kopl si do konkurence
22.05.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix má za sebou akci Upfront zaměřenou na reklamní partnery. Na té nejen oznámil prodloužení několika svých seriálových hitů, ale také ukázal čísla nového tarifu s reklamou. A není to vůbec zlé.