FB pixel TP pixel
Cavillův Geralt se loučí. Trailer Zaklínače naznačuje tragickou smrt hlavního hrdiny © Netflix

Cavillův Geralt se loučí. Trailer Zaklínače naznačuje tragickou smrt hlavního hrdiny

Tvůrci Zaklínače již před časem naznačili, že si hodlají v rámci budoucích řad Zaklínače pohrát s paralelními realitami, díky nimž by vysvětlili změnu obličeje Geralta z Rivie. Nový trailer naznačuje tragickou smrt milovaného protagonisty.

Filmové novinky

Už 27. července uvede Netflix závěrečnou trojici epizod 3. řady svého fantasy seriálu Zaklínač. Definitivně se tak diváci budou muset rozloučit s Geraltem z Rivie v podání Henryho Cavilla, který se již před natáčením aktuální řady rozhodl, že se v dalších řadách neobjeví. Dodnes není úplně jasné, proč Cavill roli Geralta opustí. Jednou z možností je hercovo pracovní vytížení, spekulovalo se však i o jeho nespokojenosti s předchozími kreativními rozhodnutími scenáristů, kteří především ve druhé, ale i třetí řadě uhnuli od předlohy Andrzeje Sapkowského natolik, že si seriál začal více méně jít svou vlastní cestou.

Nová upoutávka samozřejmě působí jak se patří bombasticky, když nabízí spoustu kouzelných kejklí a šermířských soubojů. Středobodem je pak roztrhání svazku mezi Geraltem, Ciri a Yennefer, kdy je navíc naznačováno, že Geralta tentokrát potká tragický osud. To sice neodpovídá ději knih, nicméně tvůrci již dříve naznačovali, že by mohli využít moc paralelních realit a nahradit umírajícího Geralta novým zaklínačem stejného jména, jehož obličej by byl trochu jiný. Cavillův zaklínač by se tak rozloučil pořádně heroicky a jeho příběh by se vlastně uzavřel. Otázkou zůstává, co na to řeknou diváci, kteří se od seriálu čím dál víc odklání.

Zdroj: Netflix / Redanian Intelligence

HBO ovládlo nominace na ceny Emmy. Válí The Last of Us, Pán prstenů je propadákem
HBO ovládlo nominace na ceny Emmy. Válí The Last of Us, Pán prstenů je propadákem
13.07.2023 17:55:00 | Filmové novinky

Po roce jsou zde opět nominace na televizní Ceny Emmy. Kabelovka a streamovací platforma HBO znovu potvrdila svou dominanci s celkovými 127 nominacemi. Navíc jí patří i první tři příčky mezi seriály s nejvíce obdrženými nominacemi.

Král Artuš ve stylu drsných Vikingů? Nové fantasy se v traileru nebojí krve a kouzel
Král Artuš ve stylu drsných Vikingů? Nové fantasy se v traileru nebojí krve a kouzel
12.07.2023 18:45:00 | Filmové novinky

Ačkoli snímek Král Artuš: Legenda o meči nebyl v kině kdovíjakým hitem a zájem a obdiv diváků sklízel až v průběhu let díky online distribuci a fyzickým nosičům, streamovací služba MGM+ chystá novou verzi, jež estetikou z filmu Guye Ritchieho očividně silně vychází. A první trailer vypadá rozhodně zajímavě.

Vánoce budou magické! Trailer Wonky srší atmosférou, která tu nebyla od Harryho Pottera
Vánoce budou magické! Trailer Wonky srší atmosférou, která tu nebyla od Harryho Pottera
12.07.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Slavný příběh o Willy Wonkovi z pera Roalda Dahla dostává novou podobu v podobě prequelu o počátcích slavného výrobce čokolády. A režisér ultimátního rodinného dojáku Paddington opět dokazuje, že kouzelnou atmosféru vykouzlí jako málokdo.

Dokonalá filmařina, která vám rozštípne mozek. Nolanův Oppenheimer sbírá chválu ze všech stran
Dokonalá filmařina, která vám rozštípne mozek. Nolanův Oppenheimer sbírá chválu ze všech stran
12.07.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Epické historické drama Oppenheimer v režii Christophera Nolana se již brzy objeví v našich kinech. Kritici již snímek viděli a jsou veskrze nadšení, když mluví o odvážné a komplexní podívané, která se okamžitě řadí mezi nejlepší režisérovy snímky.