FB pixel TP pixel
Stallone opět na vrcholu. Kritici a diváci jsou z jeho nové drsné role nadšení © Paramount Plus

Stallone opět na vrcholu. Kritici a diváci jsou z jeho nové drsné role nadšení

Sylvester Stallone neměl v posledních letech kromě spin-offů Rockyho mnoho velkých hereckých příležitostí. Letos ale uspěl se superhrdinským hitem Samaritán a nyní sbírá chválu za výkon v roli nesmlouvavého gangstera v seriálu Tulsa King.

17. 11. 2022 14:00 | Filmové novinky

Sly Stallone od třetích Expendables v roce 2014 mnoho velkých rolí neměl a pokud si odmyslíme pátého Ramba, který se skoro nikomu nelíbil, a rockyovský spin-off Creed (ten se pro změnu líbil snad všem), objevil se za poslední roky v pár cameo rolích. Letos se ale vrací ve velkém stylu. Samaritán od Amazonu sice žádná velká kvalita není, přesto je tahle levná superhrdinská akce solidním online hitem. A teď navíc Stallone opět dokazuje, že jako herec má co nabídnout, stačí když má roli napsanou doslova na tělo.

Stallone září jako gangster

Taylor Sheridan napsal pecky jako Wind River či Sicario a poslední roky si hraje na svém veleúspěšném westernovém písečku s názvem Yellowstone na stremovací službě Paramount Plus. Pro tu nyní vytvořil gangsterskou dramedii Tulsa King, ve které Stallone podle reakcí kritiků doslova září v roli mafiána, který 25 let držel ve vězení zobák a za odměnu byl vyslán do „Paříže Oklahomy“, aby zde rozjel svůj vlastní byznys. Jenže starý pes si nejdřív musí navyknout na nový svět plný gangů, navíc v prdelákově, kde se prostě vůbec nic neděje a i prodej lehkých drog je do velké míry legální. Výsledkem je neskutečně zábavná a hláškami nacpaná pecka, která dokonale zužitkovává Stallonovu typickou neomalenost a hrubiánství spojené s dobrým srdíčkem.

Recenze se sice shodují, že výsledek je opravdu značně televizní a vlastně hodně neobjevný, jedním dech však dodávají, že tahle seriálová gangsterka je přesně tím, čím chce být a baví v každé své vteřině. Diváci hodnotící na Rotten Tomatoes hýří ještě větší spokojeností než kritici a aktuálně je na serveru po 100 hodnoceních 88 procent spokojených reakcí. Na tuzemskou premiéru si ale musíme počkat, protože Tulsa King je exkluzivitou Paramount Plus, takže k nám dorazí až pod patronátem služby SkyShowtime na jaře roku 2023.

Zdroj: Rotten Tomatoes

 5 zobrazení  
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Will Smith hraje o dalšího Oscara. V traileru historického spektáklu je mlácen do krve
Will Smith hraje o dalšího Oscara. V traileru historického spektáklu je mlácen do krve
16.11.2022 19:00:00 | Filmové novinky

Herec Will Smith si sice na letošním oscarovém ceremoniálu utrhl ostudu, když začal před zraky milionů lidí mlátit Chrise Rocka za jeho ostřejší vtip vůči Smithově manželce, i letos by ale rád nějakou zlatou sošku získal. V historickém trháku o otroctví si doslova projde krvavým peklem. A ne jen jednou.

Striptér Magic Mike je zpátky! První trailer valentýnského hitu vás rozpálí do běla
Striptér Magic Mike je zpátky! První trailer valentýnského hitu vás rozpálí do běla
16.11.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Channing Tatum se po komplikovaném a emocionálně vyčerpávajícím rozvodu vrací k filmům a po dramatu Pes si opět střihne roli striptéra Magic Mika. Ten po vzoru skutečného života dostane šanci přichystat velkolepou taneční show, která z žen udělá královny, zatímco jim nabídne pohled snů.

Stallone potvrdil Ramba 6 a prozradil chystanou zápletku
Stallone potvrdil Ramba 6 a prozradil chystanou zápletku
16.11.2022 15:20:00 | Filmové novinky

Ikonického hrdinu Johna Ramba jsme mohli naposledy vidět v roce 2019, kdy se představil v pořadí již pátém filmu s trefným názvem Rambo: Poslední krev. Snímek vydělal téměř o 41 milionů amerických dolarů víc než původně stál, u kritiků a diváků ale příliš nezabodoval. Navzdory tomu se nový film o Rambovi blíží.

Warneři mění strategii komiksových filmů. Fanoušky zklame přístup k Batmanovi
Warneři mění strategii komiksových filmů. Fanoušky zklame přístup k Batmanovi
16.11.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Chaosem zmítanému filmovému DC univerzu, ve kterém se mnohdy nevyznají ani zasvěcení fanoušci, chtějí u Warner Bros. Discovery dát konečně řád a jednotnou linii. Výsledkem by měl být pouze jeden představitel Batmana.