FB pixel TP pixel
Vánoční a sestříhaný Deadpool je konečně i u nás online © TMDB

Vánoční a sestříhaný Deadpool je konečně i u nás online

Mírnější verze druhého Deadpoola, s novými záběry a titulem Once Upon a Deadpool, se na sklonku minulého roku objevila v amerických kinech, náš trh však minula. Nyní ji však můžete konečně zhlédnout online, proto si pojďme připomenout v čem se od originálu liší.

Tipy na film

Fred Savage a jeho vstupy

Hlavním rozdílem mezi původní verzí a Once Upon a Deadpool bezpochyby je přítomnost Freda Savage, který si zopakoval jednu ze svých prvních filmových rolí, tedy chlapce, který si nechává předčítat pohádku. Na chlup stejnou postavu ztvárnil v kultovní pohádce Princezna Nevěsta, kde mu krásný příběh vyprávěl Peter Falk. Toho v Deadpoolovi nahradil sám Wade Wilson. Savage do děje vstupuje poměrně často a hlavně díky jeho mnohdy jízlivým poznámkám je celý film často příjemně okořeněn o zajímavé scény. Při scéně s Bradem Pittem se například diví, jak mohl někdo tak slavný hrát v tak příšerném snímku a při konfrontaci s Cablem detailně popíše komiksového hrdinu a nelichotivě se vyjádří o jeho filmovém zpracování. Savage rovněž vstupuje do děje ve scénách, jež v originále nabídly velké množství krve a utrhaných údů. Aby mohl být snímek uváděn v americké přístupnosti pro puberťáky PG-13, používá Deadpool během konverzace se svým spolunocležníkem pípátko a ruší jeho sprosté nadávky, jež běžne při vstupech chrlí.

Vzpomínka na Stana Lee

Vánoční a sestříhaný Deadpool je konečně i u nás online © TMDB

Během automobilové honičky, ve které se poprvé představí Juggernaut, lze na chvíli zahlédnout budovu, na které je vyobrazen duchovní otec Marvelu Stan Lee, a pod jeho podobiznou uzřít nápis R.I.P. Stan Lee. Tento záběr byl sice součástí původního filmu, neobsahoval však ona tři písmenka symbolizující ztrátu jednoho z největších komiksových tvůrců všech dob.

Absence krve a slůvka fuck

Vánoční a sestříhaný Deadpool je konečně i u nás online © TMDB

Aby mohl být snímek přístupný mladistvým divákům, chybí v něm jakákoliv varianta slova fuck a samozřejmě i brutální záběry na stříkající krev. Smrt členů X-Force je tak umně sestřihána, díky čemuž jsou všechny krvavé záběry tabu a rovněž úvodní sekvence, ve které Deadpool ničí nepřátelský gang nabízí určité odlišnosti. Paradoxně, i když v Once Upon a Deadpool chybí krev a fuckování, tvůrci v něm nepochopitelně nechali narážky na anální sex a podobné libůstky.

Jiná potitulková scéna

Vánoční a sestříhaný Deadpool je konečně i u nás online © TMDB

Zatímco potitulkové scény, ve kterých Deadpool zabíjí Ryana Reynoldse i falešného Wadea z filmu X-Men Origins: Wolverine, ve filmu zůstaly, zastřelení malého Hitlera jsme v Once Upon a Deadpool neviděli. Místo toho jsme se ale dočkali dvou nadstavbových rozhovorů Deadpoola s Fredem Savagem o tom, jak jsou tyto závěrečné scény osobním kontaktem diváka a filmu a také o tom, jak se Fred Savage k filmu samotnému vyjádřil.

© TMDB

Deadpool 2 vs Deadpool 2 Super Duper Cut vs Once Upon a Deadpool

Deadpool 2 | USA | 2018 | Komiksové filmy | Marvel

Druhý díl Deadpoola teď aktuálně můžete vidět hned ve třech verzích. První klasická verze z kina je online na Google Play a iTunes. Tam také najdete mírně upravenou verzi Super Duper Cut, o které jsme psali nedávno, při koupi kinoverze Deadpoola 2 ho dostanete s dalšími bonusy zdarma. Once Upon a Deadpool je vlastně zcela nový film a online ho aktuálně najdete jen na Google Play.

 76 %
Sledovat Online na Disney Plus  Disney Plus | české titulky | český dabing | od 12. 1. 2022
Sledovat Online na iTunes  iTunes | české titulky | český dabing | od 4. 12. 2022
Sledovat Online na Rakuten  Rakuten | od 6. 4. 2019
 329 zobrazení   23 se líbí
10 cyberpunkových bijáků pro ty, které nadchla Alita: Bojový Anděl
10 cyberpunkových bijáků pro ty, které nadchla Alita: Bojový Anděl
21.02.2019 16:00:00 | Tipy na film

Nová sci-fi Roberta Rodrigueze a Jamese Camerona, Alita: Bojový Anděl, patří mezi nejpříjemnější blockbusterová překvapení letošního roku a nejlepší adaptace anime/mangy vůbec. Pokud ve vás Alita vyvolala chuť na další cyberpunková dobrodružství, máme pro vás pár perfektních tipů.

10 šíleně zábavných animáků, pokud vás nadchl LEGO příběh 2
10 šíleně zábavných animáků, pokud vás nadchl LEGO příběh 2
19.02.2019 17:00:00 | Tipy na film

LEGO příběh 2 je sice bezskrupulózní reklama na populární dánskou stavebnici, bizarních nápadů a zábavných kreativních rozhodnutí má ovšem na rozdávání. A není sám. Tady je dalších 10 filmů, které snoubí nesvázanou filmařskou fantazii s dokonalou animovanou zábavou.

10 aktuálních filmů, které kritici nenávidí a diváci milují
10 aktuálních filmů, které kritici nenávidí a diváci milují
18.02.2019 8:00:00 | Tipy na film

Ačkoli existují případy, kdy se běžní diváci s filmovými kritiky dokáží v názoru na filmy shodnout, velmi často se stává, že se názorově staví proti sobě. Následující filmy slavily u diváků nemalý úspěch, filmoví kritici je však neváhali odstřelit.

Dostala vás Favoritka? Známe 10 historických filmů, které budete milovat
Dostala vás Favoritka? Známe 10 historických filmů, které budete milovat
13.02.2019 18:00:00 | Tipy na film

Favoritka okouzluje nejen diváky, ale zabodovala i na britských filmových cenách, kde proměnila rovných 7 nominací a ovládla tak udílení. Ale režisér Lanthimos není první, kdo se rozhodl s historií naložit po svém. Podívejte se na 10 filmů, které mají k Favoritce blíž, než se na první pohled zdá.