FB pixel TP pixel
Vetřelec vs. Predátor má vlastní seriál. Disney nechce, abychom ho viděli © 20th Century Fox / Sega

Vetřelec vs. Predátor má vlastní seriál. Disney nechce, abychom ho viděli

Série Vetřelec a Predátor patří mezi rodinné zlato dnes již bývalého hollywoodského studia 20th Century Fox, které po přejmenování na 20th Century Studios spadá pod konglomerát Disney. Ten podle všeho vlastní i zcela dokončený desetidílný seriál, kde si obávaná monstra dávají pár facek. Zřejmě ho ale nikdy neuvidíme.

21. 5. 2023 9:30 | Filmové novinky

Filmová verze Vetřelec vs. Predátor vznikla již v roce 2004, kromě jednoho zoufalého pokračování jsme se ale žádného dalšího rozšíření této specifické značky nikdy nedočkali. Vetřelci a Predátoři si zkrátka žili svým vlastním životem a dočkali se sólových filmů, z nichž stojí za vypíchnutí hlavně nový Predátor: Kořist. Ten ságu o vesmírném lovci znovu pořádně nakopnul a nyní se chystá i nový filmový Vetřelec s pracovním názvem Romulus a také nový seriál od tvůrce Noaha Hawleyho. To všechno jsou ovšem hrané projekty, nyní však vyplula na povrch informace, že studio Disney má ve svém trezoru dokonce anime seriál, v němž se Predátoři a Vetřelci rvou. Po pohlcení 20th Century Fox se ale Mickey Mousův dům rozhodl seriál nikdy nevypustit na veřejnost.

Desetidílné anime

Informaci o existenci seriálu potvrdil jeho producent Joshua Izzo, který detailně popsal kreativní proces stojící za celým projektem. Ten začal vznikat v roce 2016, tedy před tím, než šel do kin tragický Vetřelec: Covenant a o rok později rovněž nepříliš povedený Predátor: Evoluce. Izzo měl tehdy nápad, že pokud ani jedna ze sérií není úspěšná a nemá mnoho obsahu, mohlo by studio nechat vzniknout animovaný seriál na základě kultovních komiksů Vetřelec vs. Predátor, na která vlastní práva. V podstatě by stačilo rozhýbat již nakreslené materiály, jež by sloužily jako kompletní storyboardy.

Pak se ale k projektu dostal nejmenovaný režisér, který chtěl přijít s vlastní vizí, Izzo k projektu přizval scenáristy Davea Bakera a Erica Calderona, a společně vytvořili kanonický příběh, který byl zařazen daleko za filmy Vetřelec vs. Predátor i Vetřelec: Vzkříšení. Úkolem zkrátka bylo jakkoli se vyhnout případné kolizi s budoucími filmovými projekty. Tvůrci se tudíž rozhodli jít daleko do budoucnosti a tím jakýkoli potenciální problém vyřešit. Detaily příběhu Izzo neprozradil, zmínil však, že jeden z Predátorů měl být kyborgem a další se jmenoval Bone, neboť používal ke svým zbraním pouze kosterní pozůstatky. Co se týče režiséra, spekuluje se o Shinji Aramakim, který vytvořil animované filmy s Hvězdnou pěchotou a dělal tako Blade Runner: Black Lotus.

Vznik další filmů s Predátory a Vetřelci však způsobil, že se Disney rozhodl seriál nikdy neukázat veřejnosti. Navzdory tomu, že je podle Izza zcela dokončený. Ano, někde v Hollywoodu leží desetidílný anime seriál, který má kompletně dokončenou audiovizuální stránku a je připraven k vydání, ale Disney se rozhodl, že ho zřejmě nikdy nikomu neukáže. Škoda, horší než oba stejnojmenné filmy by byl jen těžko.

Zdroj: Joblo

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Žhavý kandidát na sci-fi roku: Lidstvo ve skvostném traileru válčí s umělou inteligencí
Žhavý kandidát na sci-fi roku: Lidstvo ve skvostném traileru válčí s umělou inteligencí
19.05.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Po sedmi letech od premiéry Rogue One: Star Wars Story uvede režisér Gareth Edwards do kin svou dobrodružnou sci-fi novinku Stvořitel s Johnem Davidem Washingtonem v hlavní roli. Dle traileru se můžeme těšit na atmosférické, napínavé a vizuálně podmanivé dílo.

Zbytečný a zdaleka nejhorší. Indiana Jones 5 je podle recenzí zklamáním roku
Zbytečný a zdaleka nejhorší. Indiana Jones 5 je podle recenzí zklamáním roku
19.05.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Pátý a zřejmě i poslední Indiana Jones, v němž se objeví Harrison Ford, má za sebou slavnostní premiéru v Cannes. Studio Disney a produkční společnost Lucasfilm si ale zřejmě představovaly jiné přijetí. Recenze jsou totiž (pod)průměrné.

Nejočekávanější historický film roku v prvním traileru. DiCaprio řeší sériové vraždy indiánů
Nejočekávanější historický film roku v prvním traileru. DiCaprio řeší sériové vraždy indiánů
18.05.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Apple konečně ukázal první upoutávku na nový film Martina Scorseseho, v němž hlavní roli ztvární Leonardo DiCaprio. Ten se přimotá k podivným úmrtím indiánů poté, co na svém území objeví ropu.

Hiddlestonův Loki zná nové datum premiéry. Marvel mění strategii uvádění epizod
Hiddlestonův Loki zná nové datum premiéry. Marvel mění strategii uvádění epizod
18.05.2023 16:05:00 | Filmové novinky

Po období nejistoty, kdy se na Disney+ rušila data premiér letošních seriálů MCU, bylo konečně odhaleno přesné datum vydání druhé řady Lokiho i novinky Echo. Dočkáme se jich později, než bylo dříve slíbeno.