FB pixel TP pixel
Watchmeni jsou nejsledovanější novinkou HBO od premiéry Westworldu © TMDB

Watchmeni jsou nejsledovanější novinkou HBO od premiéry Westworldu

Po dlouhých měsících čekání a nejistoty, co s touto kultovní adaptací provede kontroverzní tvůrce a showrunner pořadu Damon Lindelof, se tuto neděli odehrála premiéra devítidílného seriálu Watchmen. A čísla sledovanosti nakonec nebyla vůbec špatná.

Filmové novinky

Nové zpodobnění alternativního univerza z komiksu Alana Moorea z roku 1986, do kterého se pod vedením spolutvůrce Ztracených Damona Lindelofa pustila kabelová a online televize HBO, si v neděli odbylo svou americkou premiéru (na našich obrazovkách jsme se dočkali o den později). Nyní z USA dorazila čísla sledovanosti, a i když nejde o spektakulární numera, z kterých by nám měla spadnout čelist, pořád se jedná o poměrně solidní základ, se kterým musí být společnost spokojená. Premiérový díl sledovalo v televizi a na serveru HBO NOW celkem 1,5 milionu diváků. Abychom toto číslo uvedli do kontextu, závěrečnou epizodu druhé řady seriálu Boj o moc sledovalo minulý týden o 21 % diváků méně.

Je to také nejvyšší číslo pro seriálový debut za poslední tři roky. Nepřekonal tak až úvodní epizodu seriálu Westworld, který premiéroval s necelými dvěma miliony diváky a tím pádem ani debutový díl Hry o trůny z roku 2011 s 2,2 miliony sledujícími. A i v neděli si větší čísla odnesla třetí epizoda desáté řady seriálu Živí mrtví s 3,5 miliony diváky. Bude zajímavé pozorovat čísla sledovanosti dalších epizod. Jak ukazuje například server Rotten Tomatoes, kritici jsou s 95% skóre pozitivních recenzí se seriálem velmi spokojeni, u mnohých diváků ale seriál narazil, což vykazuje jejich výsledné hodnocení v podobě 48 %. Server IMDB s širším záběrem a větším počtem hodnocení je ale na druhou stranu se sedmi body z deseti o dost smířlivější.

 831 zobrazení   12 se líbí
Seriálový Pán Prstenů našel hlavního záporáka, obsadí herce ze Hry o trůny
Seriálový Pán Prstenů našel hlavního záporáka, obsadí herce ze Hry o trůny
23.10.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Obsazení televizního Pána prstenů od Amazonu se nám utěšeně rozrůstá. Nejnovějším přídavkem je obsazení role záporného hrdiny, kterou dostal Joseph Mawle.

Seriál roku v lednu? Máme první ukázku na kingovský Temný případ od HBO
Seriál roku v lednu? Máme první ukázku na kingovský Temný případ od HBO
20.10.2019 17:00:00 | Filmové novinky

HBO se konkurence rozhodně nebojí a po fantasticky vypadajícím line-upu konce roku chystá další velkou bombu již na leden. Fanoušci Stephena Kinga se mají na co těšit!

Jeho temné esence: Zapomeňte na film, seriál HBO a BBC je výtečnou adaptací
Jeho temné esence: Zapomeňte na film, seriál HBO a BBC je výtečnou adaptací
17.10.2019 12:00:00 | Filmové novinky

V Londýně na slavnostní premiéře měli diváci a kritici možnost zhlédnout první díl vysoce očekávané fantasy Jeho temné esence. A z prvních reakcí se zdá, že spolupráce mezi HBO a BBC se vydařila, a my se můžeme těšit na promyšlenou, dobrodružnou podívanou.

Bratrstvo neohrožených dostane další díly, seriál od HBO přebírá Apple
Bratrstvo neohrožených dostane další díly, seriál od HBO přebírá Apple
14.10.2019 11:30:00 | Filmové novinky

Seriál, jenž se stal etalonem televizní kvality a v různých žebříčcích nejoblíbenějších seriálů historie jen málokdy chybí, se díky společnosti Apple dočká dalších dílů. Za kvalitu projektu budou opět ručit Steven Spielberg a Tom Hanks.