FB pixel TP pixel
Zaklínač je mrtvý. Netflix má nového seriálového krále sledovanosti! © TMDB

Zaklínač je mrtvý. Netflix má nového seriálového krále sledovanosti!

O Netflixu se často v žertu říká, že dokáže udělat hit v podstatě ze všeho. Hitem se v jeho rukou stal od YouTube odkoupený seriál Cobra Kai, uspěl i šachový Dámský gambit a nyní na rekordní sledovanost stačilo i rádoby historické vztahové drama.

Streaming novinky

82 milionů domácností za 28 dní

Netflix má poněkud překvapivého nového krále sledovanosti. Po Zaklínači, který po své premiéře na přelomu loňského roku vykazoval 76 milionů sledujících domácností, se na špici žebříčku sledovanosti vyšvihlo historické, i když historicky značně nepřesné drama s velmi velkým množstvím erotického pnutí Bridgertonovi. Ti podle Netflixu zlákali k obrazovkám 82 milionů domácností za 28 dní, čímž dalece překonali nejen nyní druhého Zaklínače, ale třeba i třetí řadu Stranger Things, bizarní dokumentární seriál Pán tygrů nebo nejúspěšnější netflixovskou minisérii Dámský gambit, která v prvním měsíci zaujala 62 milionů domácností. 82 milionů sledujících domácností je hodně překvapivé číslo. Ještě pár dní nazpět Netflix odhadoval střízlivějších 63 milionů.

Sledovanosti započítaná již po 2 minutách

Připomeňme však, že řada analytiků nepovažuje rekordní čísla Netflixu jako příliš relevantní, neboť streamer již před 3 roky změnil systém zaznamenávání sledovanosti. V čase hitové premiéry snímku V pasti se Sandrou Bullock byla čísla sledovanosti počítána, pokud jste film zhlédli alespoň ze 70 procent. Netflix však již dlouhou dobu používá metriku, kdy jsou do statistiky zaznamenaná veškerá přehrání, která trvají déle než 2 minuty. Na druhou stranu seriály a filmy, které se v posledních měsících dostaly na špici sledovanosti, již používaly novou metriku. Tudíž je alespoň v tomto směru srovnání relevantní. Byť můžeme polemizovat o tom, kolik diváků skutečně dokoukalo dané pořady kompletně. V případě Bridgertonových však čísla musela být opravdu veliká, neboť Netflix obratem potvrdil vznik druhé řady.

 82 081 zobrazení   220 se líbí
HBO má 61 milionů předplatitelů a odhaluje detaily rozšíření HBO Max
HBO má 61 milionů předplatitelů a odhaluje detaily rozšíření HBO Max
28.01.2021 | Streaming novinky

Kabelovka a streamovací služba HBO vstoupila do nového roku s pořádným randálem. Velké kinofilmy míří ve stejný den do kin i online, a HBO v letošním roce provede mohutný upgrade v podobě sjednocení pod hlavičkou HBO Max. Kdy se dočkáme?

Netflix: Disney+ je dechberoucí. Ale hit jako Bridgertonovi tam neuvidíte
Netflix: Disney+ je dechberoucí. Ale hit jako Bridgertonovi tam neuvidíte
24.01.2021 | Streaming novinky

Nové čtvrtletní výsledky Netflixu přinesly i zajímavý rozhovor s jeho šéfem, který mimo jiné poprvé obšírněji komentuje nástup konkurenta od Disneyho. Co si o něm myslí?

Netflix má další divácký hit. Zasloužila se o něj francouzská krimi Lupin
Netflix má další divácký hit. Zasloužila se o něj francouzská krimi Lupin
21.01.2021 | Streaming novinky

Netflix má na svědomí další seriálový hit. Tentokrát se mu podařilo významně mezinárodně uspět s pětidílným francouzským krimi seriálem Lupin s Omarem Syem v hlavní roli.

Netflix má rekordních 200 milionů předplatitelů. Bude zdražovat?
Netflix má rekordních 200 milionů předplatitelů. Bude zdražovat?
20.01.2021 17:30:00 | Streaming novinky

Netflix odtajnil kvartální výsledky za poslední čtvrtletí roku 2020 a jako největší streamovací služba současnosti rozhodně nesrší zklamáním. Jako první totiž překonal hranici 200 milionů předplatitelů. Úplná spokojenost však nepanuje a Netflix hodlá více útočit na televizi jako takovou.