FB pixel TP pixel
2. řada Mandaloriana dorazí na podzim 2020. Fanoušky čeká více nostalgie © TMDB

2. řada Mandaloriana dorazí na podzim 2020. Fanoušky čeká více nostalgie

S premiérou závěrečné části o udatném lovci odměn z předaleké galaxie se na Twitter přiřítil tvůrce série Jon Favreau, aby potvrdil to, co se neoficiálně již dávno ví. Mandalorian se vrátí.

Filmové novinky

Finále první řady Mandaloriana končí více než uspokojivě a i kdyby Mandalorian nedostal druhou řadu, spousta fanoušků by byla spokojená, neboť by jistě brzy vznikl komiks nebo kniha. Tato záložní varianta však nehrozí, neboť producent a hlavní scenárista Jon Favreau potvrdil, že Mando a Baby Yoda budou zpátky na podzim roku 2020.

První řada je nezpochybnitelný úspěch

Jedná se o první potvrzení data vydání, neboť dosud se pouze vědělo, že Favreau pracuje na scénářích a že se začíná chystat natáčení druhé řady, která bude mít co překonávat. Ačkoli Mandalorian ve svých 8 epizodách bojoval s omezeným rozpočtem (všimněte si, jak jsou závěrečné dvě epizody oproti zbytku seriálu megalomanské), dokázal vytvořit úžasnou atmosféru galaxie po pádu Impéria, vybudovat fanouškovskou základnu okolo dosud v hlavní sérii opomíjených Mandalorianů (mimo knihy a komiksy měli hlavní úlohy jen v nedoceněných animácích Star Wars: Klonové války a Star Wars Povstalci), vzhledem k pochybným kvalitám Vzestupu Skywalkera udržet zájem lidí o frančízu jako takovou a nastartovat službu Disney+.

2. řada Mandaloriana dorazí na podzim 2020. Fanoušky čeká více nostalgie © TMDB

Favreau potvrdil, že nás i v dalších epizodách čeká řada odkazů na původní filmovou trilogii když s oznámením data vydání uveřejnil fotografii sošky Gamorreana, jehož rasa je známá díky Návratu Jediů, kde strážili Jabbu Hutta. Rozhodně to však neznamená, že se znovu vrátíme na Tatooine, na který již nejsou vázáni ani Jawové, kteří v první řada patřili mezi nejlepší části příběhu.

Větší napojení na Clone Wars a Rebels?

Ten bude logicky navazovat na události první řady, takže – SPOILERY NA CESTĚ – zatímco Mando s Baby Yodou budou putovat galaxií s cílem najít zbytky Jediů (dočkáme se cameo role Luka Skywalkera?), aby malý zelený skřítek mohl podstoupit výcvik, v patách jim bude Moff Gideon se svým Dark Saberem, který ukořistil při vyvraždění obyvatel Mandaloru. Je tedy otázkou, do jaké míry budou hrát v příběhu roli události seriálů Clone Wars a Rebels, které jsou konečně v hraných Star Wars kanonizovány (i díky Vzestupu Skywalkera) a zda se některé postavy z nich v seriálu objeví. Vzhledem k oblíbenosti Carla Weatherse a Giny Carano se však dá očekávat, že se návratu dočkáme alespoň v případě šéfa guildy Greefa Kargy a válečnice Cary Dune.

2. řada možná i oficiálně v ČR

2. řada Mandaloriana dorazí na podzim 2020. Fanoušky čeká více nostalgie © TMDB

Mandalorian každopádně nebude jediným velkým seriálem, který Disney+ na podzim příštího roku uvede. Marvelovští fandové se již chystají na příchod The Falcon and the Winter Soldier, který naváže na události filmů Avengers: Endgame a Captain America: Občanská válka a postaví Sama Wilsona a Bucky Barnese proti Baronu Zemovi. A pokud budeme mít velké štěstí, premiéry obou seriálů se dočkáme již skrze oficiální kanál streamovací služby, která by mohla dorazit právě na podzim 2020. Otázkou zůstává, zda budeme v této první expanzní vlně na Východ Evropy, či se dočkáme až v roce 2021.

 687 zobrazení   39 se líbí
Po Zaklínači dorazí v lednu na Netflix i Dracula. Podívejte se na trailer
Po Zaklínači dorazí v lednu na Netflix i Dracula. Podívejte se na trailer
25.12.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Zaklínače máte úspěšně za sebou? Nebojte, o napínavý hororový příběh ani do budoucna nepřijdete. Již 4. ledna totiž Netflix uvede novou adaptaci slavného Draculy od Brama Stokera.

Seriálový Pán prstenů našel svou Galadriel, přišel však o hlavního herce
Seriálový Pán prstenů našel svou Galadriel, přišel však o hlavního herce
19.12.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Amazon konečně našel herečku, která v jeho chystané seriálové vlajkové lodi ze Středozemě ztvární mladou Galadriel, údajně jednu z hlavních postav. Dosavadní potvrzené obsazení však zároveň utrpělo ztrátu.

Bitvy, vtipy a princezna: Netflix odhalil finální trailer Zaklínače!
Bitvy, vtipy a princezna: Netflix odhalil finální trailer Zaklínače!
12.12.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Do premiéry dlouho očekávaného fantasy zbývá už jen několik dní a Netflix se konečně vytasil s finálním trailerem, který má na sledování Zaklínače zlákat i poslední nevěřící. A prozrazuje se už téměř celý děj.

Mandalorian překonal Stranger Things a je nejžádanějším seriálem na světě
Mandalorian překonal Stranger Things a je nejžádanějším seriálem na světě
11.12.2019 | Filmové novinky

Jen tři týdny po spuštění streamingové služby Disney Plus se její nejočekávanější seriál The Mandalorian stal nejen nejsledovanějším seriálem v USA, ale také nejžádanějším napříč celým světem. Seriál je podle Parrot Analytics nejvyhledávanější napříč všemi platformami a překonal veškerou konkurenci.