FB pixel TP pixel
EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Jak vidí Pilou Asbaek svého Eurona Greyjoye? © TMDB

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Jak vidí Pilou Asbaek svého Eurona Greyjoye?

Pilou Asbaek je dánský herec, který v seriálu Hra o trůny hraje od šesté řady šarmantního Eurona Greyjoye, jenž se dvoří Cersei Lannister a bude v nadcházejícím finále patřit k hlavním záporákům. Ve skutečnosti je to ale velmi milý a sympatický chlapík. A my pro vás máme exkluzivní rozhovor, který jsme s ním tento týden natočili.

Rozhovor

Dánský herec Pilou Asbaek patří mezi nejlepší dánské exporty posledních let. Zkušeného divadelního herce jste mohli poprvé více zaregistrovat v politickém seriálu Vláda / Borgen nebo historickém seriálu Borgiové. Ve filmu se začal prosazovat až v posledních letech a objevil se třeba v Lucy, Velké čínské zdi, či novém Ben Hurovi. Jeho největší rolí však zatím je parťák Scarlett Johansson v novém Ghost in the Shell. Úplně naposledy je úžasně zlý ve válečném zombie hororu Overlord. Od roku 2016 je také součástí fenoménu Hra o trůny, kde hraje Eurona Greyjoye.

Do Game of Thrones jste naskočil až v šesté řadě. Jaké to bylo?

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Jak vidí Pilou Asbaek svého Eurona Greyjoye? © TMDB

V první řadě chci říct, že jsem měl obrovské štěstí stát se součástí něčeho takového. Především proto, že šlo o obrovský fenomén a vy nechcete fanoušky zklamat. Musím přiznat, že jsem byl zpočátku dost nervózní. Šestou řadu jsem začal točit poté, co jsem skončil natáčení filmu Ghost in the Shell, ze kterého se měl také stát fenomén a odstartovat novou sérii. Jenže nestal. O to jsem byl nervóznější dělat něco takového. Moje máma, která je původem Francouzka, vždycky říkala, že některé věci tě obohatí a některé tě proslaví. Game of Thrones je pro mě obojí.

Vnímal jste na sobě jinak natáčení šesté, sedmé a nyní poslední osmé řady?

Když jsem začal v šesté řadě, byl jsem opravdu hodně nervózní. Nejen z toho, že Hra o trůny je takový fenomén, ale hlavně jak postavu Eurona Greyjoye uchopit. Je to samozřejmě záporák, ale jak se chcete prosadit v seriálu, který už měl takové legendární záporáky jako Ramsay Bolton nebo Joffrey Lannister? Tak jsme se s tvůrci seriálu shodli, že nebude brutálnější, ale bude rozhodně šarmantnější. Takový ten typ „nejdřív tě políbím a pak tě zabiju“. Dostal koženou bundu, takže je to taková rokenrolová hvězda. A v osmé řadě, kdy už jsme jeho postavu takhle měli nastavenou, jsem si to fakt užíval.

Jaká je poslední řada ve srovnání s těmi předchozími?

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Jak vidí Pilou Asbaek svého Eurona Greyjoye? © TMDB

Budou to říkat všichni moji kolegové, tak to řeknu taky. Je prostě ve všem lepší. Větší, dražší, velkolepější. Především výprava je neuvěřitelná. NEUVĚŘITELNÁ. Jen pro srovnání - předchozí řady se točily v průměru 6 měsíců. Tato poslední se točila celých 10 měsíců. Bylo to opravdu epické a myslím si, že něco takového jste ještě neviděli. A doufám, že se o tom bude mluvit ještě pěkných pár měsíců po skončení. Užijte si tu jízdu.

Sledoval jste Hru o trůny předtím, než jste do ní byl obsazen?

Samozřejmě! Vlastně se dá říci, že to byl seriál, který zachránil moje manželství. Měli jsme se ženou malé dítě a neměli jsme na sebe moc času. Ale vždycky jsme se sešli v pondělí večer, abychom se společně podívali na nový díl. Natáčel jsem zrovna v Praze historický seriál 1864, když se vysílal díl Rudá svatba. Ten díl nás naprosto dostal. Celou noc jsme strávili tím, že jsme si četli reakce lidí z celého světa. Bylo to něco neuvěřitelného. Ale musím říct, že od té doby, co jsem v seriálu, jsem neviděl ani jeden díl.

Kdo by měl podle vás sedět na Železném trůnu?

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Jak vidí Pilou Asbaek svého Eurona Greyjoye? © TMDB

Z postav seriálu? Možná Varys, ale ten nemá žádné koule (poznámka překladatele: ano takhle to Pilou opravdu řekl :). Takže si myslím, že by to měla být Sansa Stark. Ta má největší koule ze všech. A kdybych si mohl vybrat ze skutečných postav? Jednoznačně - Matka Tereza, nebo Superman. I když ten vlastně také není skutečný, sakra.

Vaše postava, Euron Greyjoy, se dvoří samotné Cersei. Co od nich můžeme očekávat?

Asi tušíte, že vám nemohu prozradit nic konkrétního. A nebo byste chtěli? Vždycky, když tuhle věc novinářům nabídnu, všichni říkají, že vlastně nechtějí nic vědět a chtějí se nechat překvapit. Takže jen navnadím a řeknu, že můžete čekat další zajímavé scény mezi Euronem a Cersei. Jejich natáčení mě moc bavilo. I když je postava Cersei v seriálu záporná, Lena Headey, která ji hraje, je neuvěřitelně milá. Ona i Nicolaj Coster Waldau (její seriálový bratr Jaime Lannister) mě od prvního dne na natáčení vzali mezi sebe a hned nám to klapalo. Slavnou scénu v paláci z minulé řady jsme natočili neuvěřitelně rychle během jediného dne.

Jak vidíte Eurona Greyjoye? A chtěl byste být jako on?

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Jak vidí Pilou Asbaek svého Eurona Greyjoye? © TMDB

Je to psychopat a šílenec. Mění se podle toho, s kým zrovna je. Když je okolo Cersei, je to šarmantní a udatný válečník. Takový, jakého by ho ona chtěla. Ale když je na moři mezi dalšími námořníky, to je teprve ve svém živlu. Pamatujete na scénu vraždění na lodi? Mimochodem, to byla pro mě asi nejnáročnější scéna z celého seriálu - spousta soubojů, výbuchů a ohně. Jak tam byl Euron celý krvavý a řádil jako zběsilý? To je jeho pravé já. Takže není vůbec jako já. Já nemám rád krev a jsem šťastně ženatý už 12 let. Ale jestli bych chtěl být králem? Fuck yeah!

Poděkování a foto: HBO

 125 zobrazení   20 se líbí
Jak probíhá titulkování pro Netflix? Máme rozhovor s českou překladatelkou!
Jak probíhá titulkování pro Netflix? Máme rozhovor s českou překladatelkou!
05.02.2018 | Rozhovor

Česká lokalizace Netflixu je jednou z nejčastějších otázek, kterou s vámi v diskuzích řešíme. O tom, kdy to skutečně nastane, vědí zřejmě jen hlavouni v Netflixu. My jsem proto šli pátrat jinam - a připravili jsme pro vás s rozhovor s překladatelkou, která už hotové titulky do českého Netflixu dělala. Dojde i na tempo překládání, program Hermes a také na čem aktuálně pracuje.

Co chystá Obbod za novinky? Druhá část exkluzivního rozhovoru
Co chystá Obbod za novinky? Druhá část exkluzivního rozhovoru
26.01.2018 | Rozhovor

Včera jsme vám přinesl první část rozhovoru o české půjčovně Obbod. Dnes pokračujeme, řeč bude hlavně o tom, co Obbod kde se berou jeho diváci, jak funguje technicky jeho správa a především co chystá za nové seriály.

Jak vznikl a funguje Obbod? První část exkluzivního rozhovoru
Jak vznikl a funguje Obbod? První část exkluzivního rozhovoru
25.01.2018 | Rozhovor

Původem česká půjčovna Obbod je na trhu online půjčoven nováčkem, ale už se stačila významně zapsat do podvědomí díky svým seriálům Vyšehrad a Lajna. Měli jsme možnost nahlédnout pod pokličku její kuchyně. Přinášíme první díl našeho rozhovoru se zástupci Obbodu, kde si budeme povídat o jeho začátcích, zkušenostech a proč pořád fungují české komedie nebo akční kriminálky.