FB pixel TP pixel
Nové české erotické drama válcuje Netflix. V kinech naprosto propadlo © Bontonfilm

Nové české erotické drama válcuje Netflix. V kinech naprosto propadlo

České filmy nadále potvrzují, že pro tuzemské publikum Netflixu patří mezi nejoblíbenější položky v nabídce streamovací služby. Nyní uspělo erotické drama se sociálním přesahem Jedna noc, které v Česku dokonce poráží i nové sci-fi samotného Netflixu.

Filmové novinky 22. 9. 2024 13:50 | Filmové novinky

Netflix už dávno zjistil, že klíčem k divákům na lokálních trzích je tamní obsah. A nejinak je tomu i v Česku a na Slovensku, kde výrazně táhnou lokální komedie, dramata a pohádky. Dosud nepřekonaným fenoménem je snímek Jan Žižka Petra Jákla, který na Netflixu neustále slaví úspěch i měsíce po svém uvedení a aktuálně přepočítává již přes 26 milionů nakoukaných hodin. Žižkovi ale hodně pomáhá globální uvedení, které české filmy obecně nemají. V tuzemsku se tak v posledních měsících hodně dařilo komedii Ostrov, seriálu První republika, pohádce Tři oříšky pro Popelku (holt Vánoce) nebo komedii Jak přežít svého muže. Uspělo ale i drama o pornografii Její tělo, které po svém uvedení zaznamenalo přes 700 000 zhlédnutí (1,2 milionů hodin), a nyní slaví i snímek Jedna noc.

Jedna noc staví svou zápletku na aktuálním tématu sexuálních livechatů, když vypráví příběh bývalého úspěšného muzikanta a jeho ženy, která si podobným chatem začne přivydělávat. Za snímkem stojí režisér David Laňka, který na Netflixu slavil v loňském roce úspěch i s dramatem Spolu se Štěpánem Kozubem. V jeho novince však hvězdného komika nenajdete, místo něj hlavní role ztvárnili Vanda Chaloupková a Adam Ernest, což je výrazně menší lákadlo pro diváky v kinech, kde snímek propadl. První víkend na něj zamířilo jen 869 diváků a návštěvnost se zastavila okolo 2000 návštěvníků. Nyní tak kritiky rozpačitě přijaté sociální drama nabírá nový dech online, když v obliibě u diváků poráží i sci-fi Oškliví, hitový thriller Rebel Ridge nebo Shyamalanův horor Někdo klepe na dveře.

Zdroj: FlixPatrol / Kinomaniak

 35 626 zobrazení   2 se líbí
Brány Pekla se otvírají v drsném traileru. Nadpřirozený hit Netflixu se vrací po 3 letech
Brány Pekla se otvírají v drsném traileru. Nadpřirozený hit Netflixu se vrací po 3 letech
22.09.2024 11:50:00 | Filmové novinky

Řada fanoušků seriálového hitu Peklo se domnívala, že se pokračování již nikdy nedočká. Ostatně stěžejní tvůrce tvořil jiné projekty pro Netflix a zdálo se, že má natolik plné ruce práce, že návrat pekelných stvůr v dohledné době nenastane. Po třech letech se ale fandové svérázného nadpřirozeného thrilleru dočkají čerstvé várky epizod.

Vzali brokovnice a popravili své rodiče. Mrazivý příběh vraždících bratrů ovládl Netflix
Vzali brokovnice a popravili své rodiče. Mrazivý příběh vraždících bratrů ovládl Netflix
20.09.2024 19:40:00 | Filmové novinky

Když před dvěma lety vstoupil na obrazovky Netflixu příběh sériového vraha a kanibala Jeffreyho Dahmera, byl z toho hit, na který Netflix, ani diváci jen tak nezapomněli. A nyní přichází nepřímé pokračování, které nabídne vrahy hned dva. A jejich příběh je rovněž nemálo zvrácený.

Miliony lidí povraždí smrtící sníh. Trailer postapokalyptické sci-fi láká na The Last of Us od Netflixu
Miliony lidí povraždí smrtící sníh. Trailer postapokalyptické sci-fi láká na The Last of Us od Netflixu
20.09.2024 19:00:00 | Filmové novinky

Není pochyb o tom, že od sebe streamovací služby rády opisují. Pokud se nějakému titulu daří, hned se konkurence vyrojí s podobnou alternativou, aby zlákala část publika k sobě. A nejinak je tomu u Netflixu, který se nyní pokusí přinést vlastní verzi post-apokalyptického hitu The Last of Us.

Mučení, popravy a intriky. Speciální jednotka v akčním traileru bojuje s terorismem i osobním životem
Mučení, popravy a intriky. Speciální jednotka v akčním traileru bojuje s terorismem i osobním životem
20.09.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Špionážní thriller Taylora Sheridana Lioness se vrací s druhou řadou již na konci října. Právě vydaný trailer láká na hvězdné obsazení a ještě intenzivnější podívanou plnou morálních dilemat ve světě tajných operací.