FB pixel TP pixel
Filmový hit o Karlu Gottovi míří na Netflix v rekordním čase © Bontonfilm

Filmový hit o Karlu Gottovi míří na Netflix v rekordním čase

Netflix se s tím nepáře a po českých kinohitech Matky či Gump - pes, který naučil lidi žít, přivede další snímek z temných sálů rovnou do svého katalogu v neuvěřitelně krátké době.

Filmové novinky

To, že se v posledních dvou letech dynamicky mění distribuční strategie, je poměrně jasná věc. Viditelně se to ale týkalo především zámořských projektů, kdy zaběhnuté pořádky rozvrácené koronavirem využívaly především HBO a Disney, kteří své kinohity paralelně uváděli i na svých streamovacích platformách. Dlouholeté zvyky se však pomalu, ale jistě mění i u nás, což podrobně popisuje Tomáš Vyskočil ve svém článku. V něm mimo jiné píše, že se některé české kinohity dostávají do internetových videoték, a na Netflix zvláště, v dříve nevídaně krátké době.

Romantická komedie Matky, sympatická bláznivá satira Shoky & Morthy: Poslední velká akce či naposledy rodinný snímek Gump - pes, který naučil lidi žít se do katalogu streamovacího giganta dostali již čtyři měsíce po kinopremiéře. A podobný osud zakusí i hojně navštěvovaný dokument Karel. Ten se na Netflix dostane dokonce ještě dříve - po nevídaných dvou měsících od premiéry. Netflix si tak pro své předplatitele připravil pořádný vánoční dáreček. Diváky velmi kladně hodnocený celovečerní dokument Karel nahlíží do soukromí a do duše národního barda Karla Gotta a zaměřuje se v něm především na sklonek jeho života, tedy období 2018-2019. Na Netflixu tak bude tento snímek, na který o prvním víkendu vyrazilo do kin přes sto tisíc diváků, k dispozici již od 24. prosince.

 8 668 zobrazení   1 168 se líbí
První trailer Doctora Strange 2 je tady a přináší vesmír plný šílenství
První trailer Doctora Strange 2 je tady a přináší vesmír plný šílenství
22.12.2021 18:45:00 | Filmové novinky

Konec čekání! Pokud jste chtěli vidět oficiální verzi jedné z potitulkových sekvencí nového Spider-Mana, přišel váš čas. Doctor Strange ve druhé sólovce nabídne svou zvrácenou verzi.

Je Matrix 4 nejdivnější film roku? Kritici jsou dokonale zmatení
Je Matrix 4 nejdivnější film roku? Kritici jsou dokonale zmatení
22.12.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Konečně padlo embargo na recenze nového Matrixu, a tak se filmoví kritici předhání v tom, kdo má na film jaký názor. A upřímně řečeno budeme muset všichni vyrazit do kina, protože větší zmatek v hodnoceních tu dlouho nebyl.

Netflix má nový filmový hit a opět je u toho Sandra Bullock
Netflix má nový filmový hit a opět je u toho Sandra Bullock
22.12.2021 11:00:00 | Filmové novinky

Po hororovém hitu V pasti z roku 2018, který trhal na Netflixu rekordy sledovanosti, se Sandře Bullock opět podařilo přilákat k obrazovkám streamovacího giganta úctyhodné davy diváků.

Nářez roku už na jaře? Trailer vikingské řezničiny vám vezme dech
Nářez roku už na jaře? Trailer vikingské řezničiny vám vezme dech
21.12.2021 17:00:00 | Filmové novinky

Režisér Robert Eggers před lety příjemně zaskočil svou podvratnou Čarodějnicí a zaujal i psychedelickým Majákem. A jeho novinka vypadá naprosto dokonale.