FB pixel TP pixel
Nechcete čekat na Disney+ další rok? Pojďme to společně změnit © Disney+

Nechcete čekat na Disney+ další rok? Pojďme to společně změnit

Všichni jsme byli zaskočeni tím, že Disney před týdnem oznámil posun spuštění Disney+ v Česku až na rok 2022. Nás upřímně tento krok inspiroval k tomu, abychom sepsali petici adresovanou studiu Disney a požadující, aby se spuštění urychlilo. Pojďte nám pomoci!

Streaming novinky

Když před dvěma roky oznamoval Disney plán své celosvětové expanze, mohli jsme se těšit, že nejpozději do roku 2021 se na nás také dostane. Sice později než na Severní či Jižní Ameriku, později než na Západní, Severní či Jižní Evropu, později než na Jihovýchodní Asii či Austrálii, ale přeci jen dostane. Aktuálně však Disney své plány přehodnotil a Česko spolu s dalšími zeměmi Střední a východní Evropy posunul až do další vlny na léto 2022. Předběhne nás tedy nejen další expanze v Jihovýchodní Asii, ale víceméně nás doběhnou i země Severní Afriky či Blízkého východu, se kterými se původně v expanzi vůbec nepočítalo.

Podepsat petici

A to nás inspirovalo spolu s Lubomírem Tuchscherem, autora webu Velký obsah, k tomu, abychom sepsali petici a tu zaslali Disneymu. Požadujeme v ní jediné - aby tento odsun vrátil zpátky a dorazil k nám co nejdříve, ideálně v původním termínu. Naši petici jsme podpořili argumenty, které popisují, proč by to měl Disney udělat a proč by dále neměl otálet. Přečíst si jí spolu s dalšími body můžete v plném znění zde, přinášíme zde v článku jen hlavní body:

  1. I když chápeme problémy lokalizace, Disney dosud neměl problém dělat dabingy či titulky i pro mnohem menší země jako Islandština nebo Finština.
  2. Dabingy a titulky Disney už dávno má, především pro své kinofilmy ale i starší (televizní seriály) a to včetně práv.
  3. Poptávka po Disney věcech u nás stoupá a zájem o věci značky Marvel, Star Wars či Pixar je stejný jako ve stejně velkých zemí typu Portugalsko.
  4. U nás, ale třeba i ve Slovinsku je životní úroveň měřená HDP na obyvatele srovnatelná se zeměmi jako Itálie či Španělsko.
  5. Pirátství u nás existuje, ale dalším odsunem spuštění se ještě více prohloubí, především u původních Disney+ filmů a seriálů.
  6. Nebylo lepšího načasování než letos na podzim, když se spuštění HBO MAX v Česku odsunulo a Netflix se po lokálním spuštění před dvěma roky už tolik nesnaží.

A zároveň jsme chtěli ještě upozornit na jeden důvod, který se často nikde veřejně nepíše, ale všichni si to myslí. USA i státy Západní Evropy nás stále považují za státy druhé či třetí kategorie, se kterými se nemusí nijak extra mazlit a prostě nás vždycky nějak odbydou. Což je vzhledem k tomu, že jsme již dlouhá léta členy EU či NATO a Disney sám si zakládá v posledních letech na tom, aby se ke všem skupinám lidí choval stejně, přinejmenším pokrytecké.

Pokud s námi v těchto argumentech souhlasíte, připojte svůj podpis sem. A nezapomeňte sdílet tuto petici! Třeba i vašim kamarádům z dalších zemí, jako je Slovensko, Polsko či Maďarsko, ostatně petici chápeme jako projekt všech zemí Střední a Východní Evropy. Díky!

Podepsat petici

P.S. Pokud nevěříte, že bychom to mohli dokázat, tak jen dodáme, že naposled, když jsme s Lubomírem dělali petici (aby Netflix zpřístupnil slovenským uživatelům české titulky), byli jsme úspěšní a stačilo na to “jen” zhruba 5.000 podpisů. A i kdyby se to nepodařilo prosadit, je důležité se ozvat a ukázat Disneymu, že by se o nás měl více zajímat.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  3 838 zobrazení  
Využíváte VPN ke sledování Netflixu? Streamer vám možná pořádně zatopí
Využíváte VPN ke sledování Netflixu? Streamer vám možná pořádně zatopí
22.08.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Netflix se rozhodl posvítit si na porušování svých pravidel a hodlá trestat uživatele, kteří využívají služeb VPN. Sledování Netflixu jiných zemí se tak nemusí vyplatit.

Do Česka příští rok zamíří SkyShowtime, nahradí Paramount+ a Peacock
Do Česka příští rok zamíří SkyShowtime, nahradí Paramount+ a Peacock
19.08.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Ještě jsme se nestačili vzpamatovat ze zklamání z odsunu HBO MAX a Disney+ v Česku na rok 2022 a máme tu další změnu v plánech velkých služeb. Paramount+ ani Peacock se k nám jako samostatné značky nevypraví. Místo toho se dočkáme nové spojené služby SkyShowtime. Co to pro nás znamená?

Hotel Transylvánie 4 v kinech nebude, film kupuje Amazon
Hotel Transylvánie 4 v kinech nebude, film kupuje Amazon
17.08.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Už se zdálo, že pandemie je na ústupu a filmový svět se vrací do normálních kolejí, tedy nejdříve kino a pak až streaming. Studio Sony ale nyní překvapivě prodává svoji podzimní hitovku Hotel Transylvánie 4.

Disney hlásí 116 miliónů předplatitelů, spuštění v Česku se odsouvá
Disney hlásí 116 miliónů předplatitelů, spuštění v Česku se odsouvá
13.08.2021 8:00:00 | Streaming novinky

Aktuální prezentace výsledků společnosti Disney potěší všechny ty, kteří fandí růstu Disney+, exkluzivnímu uvedení v kinech, návštěvnosti Disney parků a jihovýchodní Asii. Naopak nepotěší všechny české diváky, kteří si musí na spuštění Disney+ u nás počkat až na léto 2022.