FB pixel TP pixel
Nejdražší film Netflixu bude stát přes 300 milionů. Nové postapokalyptické sci-fi vzniká už 7 let © Image Comics

Nejdražší film Netflixu bude stát přes 300 milionů. Nové postapokalyptické sci-fi vzniká už 7 let

Netflix sice v posledních měsících přebudoval svou filmovou divizi za účelem zvýšení kvality a větší úspornosti, to ale neznamená, že do budoucna nechystá velkolepé projekty. Ten nejdražší bude dokonce stát mohutných 320 milionů dolarů.

Filmové novinky 25. 6. 2024 14:20 | Filmové novinky

Netflix sice v posledních měsících začal měnit filmovou strategii a chce se více zaměřovat na kvalitu a také na limitaci rozpočtů, aby nedocházelo k předraženým projektům, některé filmy už ale zastavit nelze. Jedním z nich je The Electric State, komiksová sci-fi adaptace stejnojmenného díla Simona Stalenhaga, vyprávějící o dívce a robotovi, kteří se v post-apokalyptickém světě vydávají pátrat po jejím bratrovi.

Novinka od tvůrců Avengers

Projekt vzniká již od roku 2017 a dočkat bychom se ho měli po zhruba 7 letech. Premiéra sice ještě nebyla stanovena, snímek má však za sebou základní natáčení i dotáčky a aktuálně je ve fázi post-produkce. Za filmem stojí jako producenti a režiséři Joe Russo a Anthony Russo, tvůrci, které nejvíce proslavily angažmá u Marvelu jako Captain America: Návrat prvního Avengera nebo Avengers: Infinity War a Endgame.

Russoovi mají s nákladnými projekty pro Netflix bohaté zkušenosti. Ostatně pro streamera natočili i dosud nejdražší film na platformě The Gray Man za 200 milionů dolarů (o první příčku se z hlediska nákladů dělí s projektem Red Notice). Špionážní snímek se dočkal uvedení v roce 2022 a ačkoli byl Netflix spokojen se sledovaností filmu a schválil pokračování, dodnes jsme se nedočkali žádného spuštění produkce. Nutno dodat, že The Gray Man neměl na rozdíl od filmů pro Marvel pozitivní reakce a dodnes je považován za předražené akční cvičení, na které si už po měsíci nikdo nevzpomněl.

Nyní tedy režijní duo zkusí štěstí na Netflixu znovu, přičemž lákat se bude hlavně na velká jména v obsazení. Hlavní hrdinku ztvární Millie Bobby Brown, další role obsadí Chris Pratt, Ke Huy Quan, Stanley Tucci, Giancarlo Esposito nebo Brian Cox.

Zdroj: Netflix / LA Times

 28 283 zobrazení   64 se líbí
Velkolepá mimozemská invaze je tady. Nové Tiché místo sklízí nadšení diváků za akci i napětí
Velkolepá mimozemská invaze je tady. Nové Tiché místo sklízí nadšení diváků za akci i napětí
25.06.2024 12:50:00 | Filmové novinky

Očekávaný třetí díl ceněné hororové série Tiché místo vstoupí do kin již tento čtvrtek. Na sociálních sítích se objevují první reakce diváků a kritiků, které novinku většinově chválí. Někteří dokonce mluví o nejlepším dílu franšízy.

Nejočekávanější horor roku v prvním traileru. Z upírů jde konečně zase strach
Nejočekávanější horor roku v prvním traileru. Z upírů jde konečně zase strach
24.06.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Režisér Robert Eggers na konci letošního roku konečně uvede svůj očekávaný snímek Nosferatu. Jedná se o reimaginaci hororové klasiky z 20. let minulého století, která už se jednoho remaku v minulosti dočkala. Eggers slibuje temnou hororovou podívanou, která už v traileru vykouzlí několik děsivých a ikonických momentů.

Trailer 3. dílu Rodu draka slibuje velké zapojení draků a zkázu všeho a všech
Trailer 3. dílu Rodu draka slibuje velké zapojení draků a zkázu všeho a všech
24.06.2024 17:20:00 | Filmové novinky

Spory mezi Zelenými a Černými se vyostřují a ničemu nepomáhají ani mordy posledních epizod, které zasáhly oba tábory velmi hluboko. A protože jsou Rhaenyra i vládnoucí Aegon tak trochu blázni prahnoucí po moci, do hry se již brzy naplno dostanou draci, což může znamenat konec obou stran.

Netflix má nový globální megahit. Kritici i diváci však akční novinku nenávidí
Netflix má nový globální megahit. Kritici i diváci však akční novinku nenávidí
24.06.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix uvedla před víkendem akční novinku s herečkou Jessicou Albou Tvrdá odplata. Zdánlivě tuctová akční žánrovka se obratem stala globálním hitem a vysokou popularitu má i v Česku. Paradoxem ovšem je, že kritici i řadoví diváci na filmu nenechají nit suchou a považují ho za značně nepovedený.