FB pixel TP pixel
Netflix má další problém s češtinou. Dabing u The Crown je posunutý © TMDB

Netflix má další problém s češtinou. Dabing u The Crown je posunutý

Ačkoli je to zarážející, gigant jako Netflix nemá kdovíjak velkou kontrolu na jazykovými verzemi svých vlastních či zakoupených seriálů. Po místy nelichotivém překladu Teorie velkého třesku se Netflixu povedlo nahrát k seriálu o britské královně Alžbětě II. posunutou zvukovou stopu.

Filmové novinky

Zvukový problém celé 2. řady seriálu

Je nepochybně záslužné, že se Netflix snaží neustále navyšovat českou jazykovou podporu u svých vlastních produkcí i licencované tvorby, zatím ale dělá při svých činech nepříjemné přešlapy. O Teorii velkého třesku, která měla místy vysloveně strojový překlad, který nedával smysl, a celkově řada dílů nebyla překladatelsky moc povedená, už jste určitě slyšeli. Nyní se Netflixu povedlo znehodnotit práci desítek herců v čele s režisérem Jiřím Sádkem na seriálu The Crown, který vypráví o životě královny Alžběty II. a její rodiny. Sádek dle svých slov na sociálních sítích o možnost pracovat na projektu o britské monarchii usiloval dlouhé měsíce, v případě druhé řady se mu však Netflix odměnil několikavteřinovým posunem zvuku vůči obrazu. Posun je natolik výrazný, že dabing v podstatě není použitelný, neboť mnohdy vůbec neodpovídá záběrování a bohužel se podle našeho průzkumu jedná o problém všech epizod 2. řady.

Na problém jsme se ptali i samotného režiséra, abychom odstranili pochybnosti, zda se nestala chyba ve studiu. Chyba s časováním však dle tvůrce české verze nastala na straně Netflixu, který ji jako jediný může napravit. Zarážející je rovněž skutečnost, že problém s posunutou stopou trvá již pár dní a Netflix prozatím chybu nenapravil, ačkoli minimálně z naší strany dostal několik upozornění o nevyhovující kvalitě zvukové stopy.

 319 zobrazení  
Co zatím víme o seriálu Loki, který uvidíme na Disney+?
Co zatím víme o seriálu Loki, který uvidíme na Disney+?
18.09.2019 | Filmové novinky

Marvel ve fázi 4 kromě celovečerních filmů vypustí i několik seriálů, které bude nutné sledovat pro další orientaci v celém MCU. Proto jsme se rozhodli, že se v průběhu příštích týdnů zaměříme na všechny oznámené projekty. Nejprve se podívejme na očekávanou sérii v hlavní roli s bohem Lokim.

Podzimní horory od Netflixu slibují velkou dávku strachu a bezesné noci
Podzimní horory od Netflixu slibují velkou dávku strachu a bezesné noci
17.09.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Stejně jako loni Netflix vydal trailer s názvem Netflix & Chills, ve kterém láká na svou podzimní halloweenskou hororovou nabídku. Letos se můžeme těšit na pět filmů, ve kterých se objeví Sam Worthington, Patrick Wilson nebo Boyd Holbrook.

Kingovský Castle Rock má první trailer i datum premiéry druhé řady
Kingovský Castle Rock má první trailer i datum premiéry druhé řady
16.09.2019 | Filmové novinky

Loňský hororový seriálový objev Castle Rock, který sice nevznikl na motivy žádné knihy Stephena Kinga, ale je prošpikován odkazy k jeho dílům, a oproti mnoha jiným adaptacím má onu "kingovskou" atmosféru, se zanedlouho představí s druhou řadou.

HBO zveřejnilo datum premiéry očekávané fantasy His Dark Materials
HBO zveřejnilo datum premiéry očekávané fantasy His Dark Materials
15.09.2019 | Filmové novinky

Pár dní po oznámeném datu premiéry komiksových Watchmenů se kabelová televize HBO spolu s veřejnoprávní britskou BBC rozhodli zveřejnit i den, kdy do světa vypustí první díl své vysoce očekávané fantasy His Dark Materials.