FB pixel TP pixel
Netflix chce spustit videohry do roka. Dostupné budou přímo na platformě © TMDB

Netflix chce spustit videohry do roka. Dostupné budou přímo na platformě

Podle nových informací si streamovací společnost Netflix právě najala bývalého manažera společností Electronic Arts a Facebook, aby vedl její herní divizi. Potvrzují se tak domněnky o chystaném vstupu Netflixu do herního byznysu.

Streaming novinky

Již několikrát jsme informovali o tom, že se Netflix velmi intenzivně snaží mimo klasickou filmovou a seriálovou nabídku zpestřit svůj katalog videoherními adaptacemi (Castlevania, DOTA: Dračí krev), nabídnout filmy s interaktivními prvky (Black Mirror: Bandersnatch) a mnohé zprávy dokonce naznačovaly vstup streamera na videoherní pole. Nyní přichází čerstvá zpráva, která domněnky ohledně expanze Netflixu do herního byznysu potvrzuje. Podle agentury Bloomberg si totiž ve středu Netflix vybral na pozici viceprezidenta pro vývoj her Mikea Verdu a v rámci své herní divize v příštích měsících přijme další zaměstnance.

Verdu dříve pracoval pro Facebook v jeho sekci věnované virtuální realitě a podílel se i na vývoji mobilních verzí her jako Plants vs. Zombies nebo The Sims pro herní studio Electronic Arts. K tomu vedl i vývoj flashové hry Farmville od společnosti Zynga. Netflix zatím nevydal oficiální stanovisko, ale podle anonymního zdroje všechny kroky streamera naznačují, že již v příštím roce začlení videohry do své platformy. Cena předplatného by se prozatím neměla navyšovat. Vedle filmů, seriálů či dokumentů by tak měly být v budoucnu na Netflixu dostupné i hry.

Vstup Netflixu na videoherní pole vyvolává celou řadu dosud nezodpovězených otázek. Budou hry Netflixu streamované, jak mnozí očekávají, nebo se budou muset nějakým způsobem stahovat? Jaký rozpočet hodlá streamer do herního obsahu vložit? Vznikne s rozšířením videoherní nabídky v budoucnu i nový typ předplatného, nebo bude tato nabídka dostupná i v rámci stávajících tarifů? A bude si Netflix hry vyvíjet sám, nebo bude jen vydavatelem, či to bude mix obojího? Určitě budeme vývoj kolem nově se rozvíjející divize sledovat a i nadále vás informovat.

 1 102 zobrazení  
Zkrácené distribuční okno je realitou. Tiché místo 2 už dorazilo online
Zkrácené distribuční okno je realitou. Tiché místo 2 už dorazilo online
14.07.2021 14:45:00 | Streaming novinky

Pokud v USA někdo z nejrůznějších důvodů nemohl vyrazit do kina na druhý díl monstr hororu Tiché místo, může si jej nyní pustit doma na streamovací službě Paramount+ bez dalších extra poplatků.

Disney nově reportuje sledovanost Black Widow online. Je se čím chlubit?
Disney nově reportuje sledovanost Black Widow online. Je se čím chlubit?
13.07.2021 8:00:00 | Streaming novinky

K zajímavému kroku se odhodlala společnost Disney, s premiérou Black Widow se rozhodla reportovat nejen čísla tržeb v kinech, ale poprvé také tržeb za online půjčení na Disney+. V paralelním nasazení si tak Black Widow za prvních pár dní přišla na 160 miliónů dolarů z kin a dalších 60 miliónů dolarů ze streamingu.

Amazon Prime Video rozhraní konečně v češtině, blýská se na lepší časy?
Amazon Prime Video rozhraní konečně v češtině, blýská se na lepší časy?
30.06.2021 20:00:00 | Streaming novinky

Již dlouhou dobu se spekulovalo, že Amazon spustí plně českou verzi své služby Prime Video. Na začátku roku jsme tipovali, že to bude před prázdninami a Amazon to tak akorát stihl. Co všechno se mění a jak to aktuálně vypadá s českou podporou?

Netflix ruší i nový sitcom s Jamie Foxxem po 1. řadě. Plakat ale nemusíte
Netflix ruší i nový sitcom s Jamie Foxxem po 1. řadě. Plakat ale nemusíte
23.06.2021 17:00:00 | Streaming novinky

Držitel Oscara Jamie Foxx se svou dcerou vytvořili a produkovali sitcom, který si na Netflixu užije jen první řadu. Další díly Netflix neobjednal.