FB pixel TP pixel
Potvrzeno: Na Netflixu končí Punisher i Jessica Jones © TMDB

Potvrzeno: Na Netflixu končí Punisher i Jessica Jones

Nastalo to, čeho jsme se všichni báli, ale víceméně jsme už nějaký ten pátek očekávali. Netflix dnes potvrdil, že ruší poslední marvelácké seriály, Punishera a Jessicu Jones. Už minulý rok zrušil Luka Cagea, Iron Fista a Daredevila. Fanoušci těchto sérií teď napjatě očekávají, zda se jich ujme někdo jiný.

Filmové novinky

Rušení marveláckých seriálů sice Netflix odůvodňuje klesající sledovaností jednotlivých řad (což podle všeho skutečně nastává), ale skutečný důvod hledejme jinde. Disney (vlastník Marvelu) vypověděl před časem Netflixu lukrativní smlouvu a všechny svoje tituly, především filmy, animáky a další původní pořady, budou nově jen na chystané službě Disney+, která chystá start koncem roku. Mezi Netflixem a Disneym tímto datem oficiálně začne souboj o nejdůležitější online platformu, rušení seriálu, ke kterým Marvel vlastní licenci a Netflix kreativní zpracování, je tedy logickým výustěním před započetím této bitvy. Již loni ukončil Netflix ještě bez většího ohlasu pokračování seriálů Luke Cage a Iron Fist, tiše také přestal mluvit o pokračování The Defenders, šokem ovšem bylo zrušení Daredevila jen pár dní po premiéře fantastické třetí řady. To už bylo jasné, že podobný osud čeká v chystané streamingové válce i zbylé dva seriály.

Potvrzeno: Na Netflixu končí Punisher i Jessica Jones © TMDB

Druhá řada Punishera měla premiéru před měsícem a všichni už se smířili, že je to řada poslední. S oficiální dnešní zprávou je potvrzen konec nejen Punishera, ale také Jessicy Jones. Ta na premiéru své třetí řady ještě čeká, ale měla by proběhnout zřejmě do poloviny roku, díly jsou již natočené. Pak se definitivně zavře voda nad existencí těchto hrdinů na Netflixu. Je to definitivní konec hrdinů, kteří se dočkali prakticky vždy nadšených ovací fanoušků předloh pro svoje syrové, civilní a řemeslně natočené zpracování? V podobě, jakou nabídl Netflix, zřejmě ano, ale to neznamená, že Matt Murdock nebo Frank Castle se brzy znovu neobjeví. Ostatně licenci na tyto postavy samozřejmě dál vlastní Marvel (Disney) a jen on sám si může určit, kde a v jaké podobě dál budou. Na nové platformě Disney+ se pravděpodobně neobjeví, tam mají být pouze nenásilné a dětské pořady od filmového Marvel Cinematic Universe přes Star Wars až po klasické disneyovky. Řešením by mohlo být vysílání na platformě Hulu, kde Disney po akvizici studia Fox získává většinový podíl a složení jeho pořadů odpovídá dospělejšímu zaměření. Šéf Hulu se nedávno nechal slyšet, že by si přál vidět pokračování Daredevila u sebe, stejně mluví Charlie Cox (Daredevil), kterému se také nechce opustit postavu, která ho proslavila. Poslední slovo bude mít ale Netflix, který má bezpochyby ošetřené, aby na jeho zpracování (tedy s danými herci a ve specifickém stylu) nemohl jen tak někdo zdarma a hned navázat. O dalším vývoji vás budeme informovat.

 232 zobrazení   10 se líbí
Westworld možná čeká zkrácení, natáčení 3. řady začne v březnu
Westworld možná čeká zkrácení, natáčení 3. řady začne v březnu
18.02.2019 9:00:00 | Filmové novinky

Až bude v druhé polovině příštího měsíce zahájeno natáčení 3. řady seriálu Westworld, bude na herce dost možná čekat méně práce. Po rozporuplném přijetí druhé řady se nyní plány na další natáčení mění a pokračovat se bude zřejmě s méně díly.

Chris Evans by po posledních Avengers mohl u MCU zůstat jako režisér
Chris Evans by po posledních Avengers mohl u MCU zůstat jako režisér
15.02.2019 19:00:00 | Filmové novinky

Spolupráce Marvelu s Chrisem Evansem by mohla pokračovat i po Avengers: Endgame. Místo Kapitána Ameriky by Evans usedl na režisérskou židli při natáčení plánovaného televzního seriálu od Marvelu, která se chystá pro Disney+. Nabídka už údajně padla.

Filmový Vetřelec míří do televize, produkce se účastní i Ridley Scott
Filmový Vetřelec míří do televize, produkce se účastní i Ridley Scott
14.02.2019 19:00:00 | Filmové novinky

Dva. Ne jeden, ale rovnou dva seriály ze světa Vetřelce jsou podle všeho nyní ve fázi vývoje, přičemž na jednom z nich pro Hulu pracuje jako producent Ridley Scott. Zdá se, že místo dalšího filmu tak bude Vetřelec pokračovat buď jako hra a nebo také jako seriál.

Marvelácké hrdiny Defenders možná zachrání Hulu
Marvelácké hrdiny Defenders možná zachrání Hulu
13.02.2019 14:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci marvelovsko-netflixovských seriálů jako jsou Daredevil, Jessica Jones nebo Luke Cage možná mohou přestat truchlit, protože americká streamovací služba Hulu prohlásila, že je připravena v těchto projektech pokračovat.