FB pixel TP pixel
Pro Netflix bude točit i Spielberg. Zemětřesení v Hollywoodu je završeno © TMDB

Pro Netflix bude točit i Spielberg. Zemětřesení v Hollywoodu je završeno

I když by tomu před pár lety málokdo věřil, Steven Spielberg a Netflix uzavřeli vzájemnou dohodu. Podle ní Spielbergova společnost Amblin dodá Netflixu během následujících let několik filmů.

Streaming novinky

I když jsme mohli v minulosti mezi Netflixem a hollywoodskou režisérskou legendou Stevenem Spielbergem cítit určité napětí, nakonec se vše v dobré obrátilo. Streamovací gigant neustále potřebuje sypat do své knihovny nový a nový obsah, čas od času navíc pro vylepšení značky podepsaný prestižním jménem. A přesně toto mu dodá nová dohoda se studiem Amblin Partners, kterou vede právě zmíněný Spielberg. Oscarový režisér podepsaný pod takovými hity jako Čelisti, Indiana Jones, Jurský park nebo Schindlerův seznam s Netflixem podepsal několikaletou smlouvu, podle které by měl Amblin dodávat do streamerova katalogu minimálně dva snímky ročně, a je prý možné, že některé z nich bude režírovat i sám Spielberg. Délka vzájemné spolupráce, ani její finanční podmínky zatím nejsou známy.

Pro Netflix bude točit i Spielberg. Zemětřesení v Hollywoodu je završeno © TMDB

Připomeňme, že před pár lety Steven Spielberg veřejně vystupoval proti Netflixu a jiným streamovacím službám. Nelíbilo se mu, že Netflix vstupoval se svými filmy do bojů o Oscary, a částečně si ohýbal pravidla uvádění pro sebe, když své snímky v kinech promítal jen po nejkratší možnou dobu. Tvrdil, že filmy streamovacích společností jsou primárně určeny pro malou obrazovku a měly by se tak ucházet o televizní ceny jako Emmy. Oscary by pak logicky měly patřit pouze snímkům určeným pro velká plátna. Spielberg sám vyšel z televize a po celou dobu kariéry s televizními společnostmi spolupracoval, navíc byl již od počátku spojen i se streamovací službou Apple TV+, pro kterou jako producent připravoval novou verzi Neuvěřitelných příběhů. Proto mu lze věřit, že mu šlo primárně o kina a proti Netflixu jako takovému nic neměl, jak tvrdili i spolupracovníci kolem něj.

Navíc Amblin a Netflix spolu nepracují poprvé. Amblin produkoval nedávný hit Chicagský tribunál, který měl do kin původně distribuovat Paramount. Letos film na Oscarech získal šest nominací, včetně té za nejlepší film. Amblin a Netflix v současné době také spolupracují na snímku Maestro v režii Bradleyho Coopera o Leonardu Bernsteinovi, který je v předprodukční fázi.

 617 zobrazení  
Roční zkušební doba Apple TV+ zdarma končí. Apple ji výrazně zkracuje
Roční zkušební doba Apple TV+ zdarma končí. Apple ji výrazně zkracuje
16.06.2021 13:00:00 | Streaming novinky

Apple se rozhodl nedotovat nové majitele svých zařízení tak štědře jako dosud a končí s ročním předplatným zdarma. Jak dlouhá bude nová zkušební doba?

Opustí lidé Netflix? Jeho šéf odhalil svůj pohled na svět po pandemii
Opustí lidé Netflix? Jeho šéf odhalil svůj pohled na svět po pandemii
15.06.2021 13:00:00 | Streaming novinky

Ted Sarandos, jeden z šéfů Netflixu, se na mediálním festivalu v Kanadě rozpovídal, jak vidí budoucnost ve streamingu a jak pandemie ovlivnila divácké sledovací návyky.

Konkurence Netflixu sílí. Paramount+ přidává 1000 titulů a nový tarif
Konkurence Netflixu sílí. Paramount+ přidává 1000 titulů a nový tarif
11.06.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Streamovací platforma Paramount+ myslí svůj boj na poli online televizí naprosto vážně a během týdne přidá do svého katalogu přes 1 000 titulů. Vedle toho nabídne i nový tarif pro předplatitele.

Fantasy Světlo a stíny dostane 2. řadu. Vidělo ho již 55 milionů uživatelů
Fantasy Světlo a stíny dostane 2. řadu. Vidělo ho již 55 milionů uživatelů
07.06.2021 18:00:00 | Streaming novinky

Netflix zdá se po delší době opět slušně zaskóroval. Čerstvě totiž oznámil, že prodlužuje seriál Světlo a stíny, který za prvních 28 dní vidělo přes 55 milionů uživatelů.