FB pixel TP pixel
Seriálový Pán Prstenů jde ve stopách Zaklínače. Amazon schválil 2. řadu © TMDB

Seriálový Pán Prstenů jde ve stopách Zaklínače. Amazon schválil 2. řadu

Amazon svému seriálu ze světa Pána Prstenů věří podobně jako Netflix Zaklínači. Proto mu ještě před premiérou 1. řady posvětil i vznik řady druhé. Nutno ovšem podotknout, že v tomto případě jde o zelenou, kterou seriál nečekaně dostal ještě před prvním natáčecím dnem.

Filmové novinky

Nedávno jsme vás informovali, že i když do premiéry Zaklínače stále zbývá měsíc, práce na druhé řadě, která by měla dorazit v roce 2021, jsou již v plném proudu. Jde nepochybně o jistý risk, ale když Netflix vidí, že dosavadní dva trailery nasbíraly přes 33 milionů zhlédnutí jen na jeho anglickém YouTube kanále a internet se hemží diskuzemi a teoriemi milionů fanoušků, lze vcelku úspěšně předpokládat, že pokud v sobě 1. řada neskrývá nějaký přešlap monstrózních rozměrů, bude se i při průměrné kvalitě těšit velké přízni diváků. To manažeři Amazonu zatím s jistotou neviděli ani pilotní díl své potenciální seriálové vlajkové lodi ze Středozemí. Celý projekt je totiž stále v pre-produkci a teprve se připravuje na zahájení natáčení na Novém Zélandu. Přesto již dostala zelenou jeho druhá řada.

Server Variety dokonce na základě svých zdrojů uvedl, že seriál zatím stále nemá ani kompletní obsazení. Během letošního roku se objevily informace o několika hercích, kteří již v seriálu dostali roli (Markella Kavenagh, Will Poulter a Joseph Mawle), ale na poměry velkolepého seriálového majstrštyku je to zatím stále spíš kapka v moři. Jediné kompletní odhalení, které zatím Amazon zveřejnil, bylo složení tvůrčího týmu, jež vznik seriálu obstará. Nová informace o přiklepnutí 2. řady snad znamená, že v zákulisí se daří hlavní komponenty seriálu dávat dohromady k velké spokojenosti všech klíčových osob v Amazonu. Na druhou stranu by bylo pošetilé očekávat, že poté, co technologický gigant Jeffa Bezose za práva na Tolkienovo dílo vysázel v aukci s dalšími konkurenty streamingové branže 250 milionů dolarů, promrhá je jen na tvorbu jedné série (byť o 20 dílech). V kuloárech se ostatně šušká o tom, že Amazon by rád za své peníze viděl minimálně 5 řad LOTR seriálu. Natáčení té první by mělo začít v příštím roce a při ideální konstelaci hvězd bychom se jí teoreticky mohli dočkat už v roce 2021.

Reklama  336 zobrazení   20 se líbí
HBO chystá kouzelné Vánoce. V prosinci přinese ságu Harryho Pottera
HBO chystá kouzelné Vánoce. V prosinci přinese ságu Harryho Pottera
18.11.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Máte chuť na potterovský maraton a nechce se vám platit za zapůjčení či koupi individuálních filmů na Apple TV či jiných službách? Vhod vám přijde nabídka HBO GO, která od 1. prosince přinese komplet filmů o Harry Potterovi.

Disney Plus jde proti konkurenci a nebude zveřejňovat čísla sledovanosti
Disney Plus jde proti konkurenci a nebude zveřejňovat čísla sledovanosti
14.11.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Po letech mlčení se konečně podařilo udělat transparentnějším i přeborníka v bobříku mlčení, jakým byl Netflix. Nově příchozí Disney+ však od něj zatloukací taktiku zjevně přebralo a nebude veřejně informovat o tom, jak se jeho originální tvorbě - například očekávanému Mandalorianovi - daří.

Malé detaily, které jste v novém traileru na Zaklínače přehlédli
Malé detaily, které jste v novém traileru na Zaklínače přehlédli
11.11.2019 | Filmové novinky

První plnohodnotný trailer k seriálu Zaklínač přinesl 120 sekund nových scén, záběrů a detailů, které mají fanoušky navnadit na prosincovou předvánoční premiéru, která tady bude rychleji, než stihnete říct "ještě nemám koupené žádné dárky". Které detaily vám při sledování ukázky pravděpodobně unikly?

Práce na 2. řadě Zaklínače již běží a máme názvy 6 epizod 1. řady
Práce na 2. řadě Zaklínače již běží a máme názvy 6 epizod 1. řady
05.11.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Netflix se snaží držet karty s novými detaily ohledně Zaklínače přitisknuté co nejblíže k hrudníku, ale má jich v ruce tolik, že občas nějaká zkrátka upadne na stůl lícem vzhůru. Díky tomu jsme se jen pár dní po novém traileru dozvěděli názvy celkem 6 dílů 1. řady stejně jako náznak vzniku 2. řady.