FB pixel TP pixel
Spider-Man se vrací domů k Marvelu. Sony své kinohity prodalo i Disneymu © TMDB

Spider-Man se vrací domů k Marvelu. Sony své kinohity prodalo i Disneymu

Studio Sony před dvěma týdny podepsalo exkluzivní dohodu se streamovací společností Netflix, aby o několik dnů později vyjednalo ještě lukrativnější smlouvu s konkurenčním Disneym.

Streaming novinky

18 měsíců Netflix, poté Disney

Nedávno jsme vás upozorňovali na velký deal, který mezi sebou uzavřelo studio Sony s Netflixem. Sony totiž jako jedno z mála hollywoodských studií nemá svou vlastní streamovací službu a musí své tituly udávat jiným. V USA se pak obě výše zmíněné společnosti dohodly na exkluzivní licenční smlouvě, která od roku 2022 zaručuje největšímu streamerovi distribuční okno na celých 18 měsíců. Nikde jinde tudíž filmy od Sony nebudou v rámci tohoto období online dostupné. Ve zbytku světa ale bude Sony své filmy i nadále licencovat individuálně i dalším zájemcům. No, a aby to nebylo Sony Pictures málo, dohodlo se nyní na lukrativní smlouvě také s velkým konkurentem Netflixu, společností Disney.

Spider-Man bude na Disney+

Spider-Man se vrací domů k Marvelu. Sony své kinohity prodalo i Disneymu © TMDB

Obě studia tak podepsala víceletou dohodu o licencování obsahu, která přinese nové snímky od společnosti Sony premiérované v letech 2022-2026 na platformy vlastněné společností Disney, ať už streamovací (Hulu, Disney+ či Star) nebo televizní (ABC, FX či Disney Channel). Takže až vyprší licenční práva Netflixu, přesunou se filmy Sony k Disneymu. Dohoda také zaručuje, že se k Disneymu přesunou práva i na mnoho starších snímků z archivu Sony Pictures, včetně stěžejních titulů se Spider-Manem. Ty tak doplní marvelovskou nabídku komiksových kousků, které jsou zatím mimo Mickey Mouseův dosah. Na Disney+ by se navíc měly objevit i tituly ze série Jumanji nebo Hotel Transylvánie. I dohoda mezi Disney a Sony se však vztahuje výhradně na americký trh a mezinárodní přeprodeje budou pravděpodobně vypadat jinak.

 1 240 zobrazení   24 se líbí
Žně končí, začíná panika. Netflixu výrazně zpomalil nárůst předplatitelů
Žně končí, začíná panika. Netflixu výrazně zpomalil nárůst předplatitelů
22.04.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Netflix zažil v loňském covidovém roce jízdu snů a připisoval si rekordní přírůstky. Ovšem v mezidobí významně narostla konkurence a protipandemická opatření navíc narušila výrobu. Vidíme začátek pádu giganta?

Konec nadvlády Netflixu. Konkurence začíná přebírat podíl na trhu
Konec nadvlády Netflixu. Konkurence začíná přebírat podíl na trhu
21.04.2021 | Streaming novinky

Stále více zpráv naznačuje, že konkurence na poli placeného online videa neustále roste a ukrajuje si z pomyslného koláče čím dál více. Netflix tak pomalu ale jistě přichází o své výsadní postavení.

The Boys v češtině? Amazon masivně přidává českou podporu
The Boys v češtině? Amazon masivně přidává českou podporu
16.04.2021 17:00:00 | Streaming novinky

Pokud patříte mezi fanoušky antihrdinského seriálu The Boys od Amazonu, možná už delší dobu toužíte po české lokalizaci. Ta je nyní konečně dostupná a Amazon rozhodně nezůstal u jednoho seriálu. Jeho oficiální příchod do Česka je na spadnutí, neobejde se ale bez problémů.

HBO slaví. Jeho historická sci-fi novinka trhá rekordy sledovanosti
HBO slaví. Jeho historická sci-fi novinka trhá rekordy sledovanosti
14.04.2021 | Streaming novinky

Poslední týdny zatím marně čekají na nějakou větší seriálovou událost. Mohl by se jí stát nový seriál od HBO, jehož první díl viděl rekordní počet diváků?