FB pixel TP pixel
Obří Trol útočí v nové katastrofické sci-fi Netflixu. Trailer slibuje velkolepou akci © Netflix

Obří Trol útočí v nové katastrofické sci-fi Netflixu. Trailer slibuje velkolepou akci

Jedním z nejpozoruhodnějších snímků, které do konce roku uvede Netflix na své streamovací platformě, bude katastrofické fantasy Trol. To divákům nabídne spektakulární destruktivní podívanou zasazenou do dechberoucí severské scenérie.

3. 11. 2022 14:30 | Filmové novinky

Již za necelý měsíc bude na Netflixu dostupný na první pohled úžasně vypadající projekt pocházející z Norska. Jde o katastrofickou folklórní podívanou Trol, která čerpá ze severské mytologie. Z nového traileru, kterým Netflix na svůj vysokorozpočtový spektákl láká, můžeme vyčíst, že nás čeká podívaná, která stylově mixuje katastrofické bijáky Rolanda Emmericha s kaiju snímky jako Godzilla, kde se setkávají disproporčně odlišná hlediska lidí a gigantických monster. Snímek režiséra Roara Uthauga bude v enviromentální alegorii vyprávět příběh lidí, kteří se snaží přežít střet s gigantickým mýtickým trollem, který se probudí z tisíciletého spánku.

Uthaug, který stojí za katastrofickým dramatem Vlna či za adaptací videohry Tomb Raider s Alicií Vikander v hlavní roli, nám dle ukázky nabídne výpravnou podívanou s rozsáhlou akcí, krásnou severskou krajinou a působivým výtvarným zpracováním monstra. Chybět ale nebude ani odlehčení vtipkováním. To vše vypadá na první pohled extrémně zábavně a míra diváckého očekávání a nedočkavosti se po vydané ukázce výrazně zvýšila. Snímek, ve kterém si zahrají Ine Marie Wilmann, Kim S. Falck-Jorgensen, Mads Sjogard Pettersen či Gard B. Eidsvold se na Netflixu objeví 1. prosince.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Napětí je u konce. Nejdražší fantasy Netflixu se dočká pokračování
Napětí je u konce. Nejdražší fantasy Netflixu se dočká pokračování
03.11.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Netflix napíše další kapitoly v sáze Věčných. Sen a další se totiž v první řadě Sandmana osvědčili a přitáhli k obrazovkám miliony diváků. Po měsících nejistot proto Neil Gaiman coby autor předlohy konečně oficiálně ohlásil vznik další řady, na které se bude aktivně podílet.

Netflix zrušil další oblíbené fantasy. Naštvaní fanoušci trpí kvůli otevřenému konci
Netflix zrušil další oblíbené fantasy. Naštvaní fanoušci trpí kvůli otevřenému konci
02.11.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Nedlouho po premiéře druhé řady oblíbené fantasy série Winx saga: Osud se Netflix rozhodl ukončit práce na dalším vývoji a seriál zrušil. Rozuzlení osudů hrdinů z Jinosvěta se tak fanoušci nedočkají.

Nový trailer Avatara 2 vám vyrazí dech. (Pod)vodní scény nemají obdoby
Nový trailer Avatara 2 vám vyrazí dech. (Pod)vodní scény nemají obdoby
02.11.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Již za měsíc a půl se do kin konečně vřítí druhý Avatar a režisér James Cameron představil nový trailer, který má zlákat váhající diváky k dalšímu výletu na planetu Pandora. A podle ukázaných záběrů je návštěva setmělého sálu jednoznačnou povinností.

Fanoušci Zaklínače po přeobsazení hlavní hvězdy zuří. Netflixu posílají jasný vzkaz
Fanoušci Zaklínače po přeobsazení hlavní hvězdy zuří. Netflixu posílají jasný vzkaz
02.11.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Kolem Zaklínače je v posledních dnech opravdu rušno. Po šokujícím odchodu Henryho Cavilla z hlavní role a zveřejnění informací ze scenáristického štábu, který se vysmívá jak knihám, tak hrám, se mnoho fanoušků rozhodlo vyjádřit nesouhlas dost razantním krokem.