FB pixel TP pixel
Využíváte VPN ke sledování Netflixu? Streamer vám možná pořádně zatopí © Netflix

Využíváte VPN ke sledování Netflixu? Streamer vám možná pořádně zatopí

Netflix se rozhodl posvítit si na porušování svých pravidel a hodlá trestat uživatele, kteří využívají služeb VPN. Sledování Netflixu jiných zemí se tak nemusí vyplatit.

Streaming novinky

I když Netflix nabízí v České republice největší porci titulů na světě (téměř 7 000), stále se najde nepřeberné množství filmů a seriálů, které u nás dostupné nejsou, zatímco v katalogu jiné země k dispozici být mohou. Je to samozřejmě proto, že si streamovací gigant zajišťuje práva na vysílání obsahu třetích stran pro každý region zvlášť, a nabídka se proto v každé zemi různí. Mnoho uživatelů tak využívá služeb VPN, které dokážou tyto restrikce obejít a přimět Netflix, aby si myslel, že je používán v jimi požadované zemi. Podle zprávy serveru TorrentFreak však Netflix začal blokovat IP adresy uživatelů, o nichž ví, že používají VPN.

Vypadá to, že streamovací gigant některým uživatelům částečně omezil přístup k obsahu. Ti se pak prý dostanou jen k pořadům Netflix Originals, tedy k původním filmům a seriálům streamera, u nichž se nemusí řešit práva na vysílání, protože je Netflix může vysílat, kde chce. I když se to z pohledu uživatele nemusí zdát logické, protože tak jako tak si Netflix předplácí, držitelům autorských práv se samozřejmě nelíbí využívání VPN pro obcházení výše popsaných restrikcí. Tlačí tak na Netflix, aby problém vyřešil a ten jim, jak to tak vypadá, jde na ruku. Velkou nepříjemností ale je, že se již hlásí uživatelé, kteří VPN nemají a Netflix jim zřejmě omylem omezil služby. Již v březnu tohoto roku Netflix testoval způsoby, jak zabránit lidem sdílet své účty. Někteří uživatelé si tak museli ověřit účet přes SMS nebo e-mail. Streamer tak opět zkouší vymáhat dodržování svých pravidel, která dlouhá léta přehlížel.


 3 816 zobrazení  
Do Česka příští rok zamíří SkyShowtime, nahradí Paramount+ a Peacock
Do Česka příští rok zamíří SkyShowtime, nahradí Paramount+ a Peacock
19.08.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Ještě jsme se nestačili vzpamatovat ze zklamání z odsunu HBO MAX a Disney+ v Česku na rok 2022 a máme tu další změnu v plánech velkých služeb. Paramount+ ani Peacock se k nám jako samostatné značky nevypraví. Místo toho se dočkáme nové spojené služby SkyShowtime. Co to pro nás znamená?

Hotel Transylvánie 4 v kinech nebude, film kupuje Amazon
Hotel Transylvánie 4 v kinech nebude, film kupuje Amazon
17.08.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Už se zdálo, že pandemie je na ústupu a filmový svět se vrací do normálních kolejí, tedy nejdříve kino a pak až streaming. Studio Sony ale nyní překvapivě prodává svoji podzimní hitovku Hotel Transylvánie 4.

Disney hlásí 116 miliónů předplatitelů, spuštění v Česku se odsouvá
Disney hlásí 116 miliónů předplatitelů, spuštění v Česku se odsouvá
13.08.2021 8:00:00 | Streaming novinky

Aktuální prezentace výsledků společnosti Disney potěší všechny ty, kteří fandí růstu Disney+, exkluzivnímu uvedení v kinech, návštěvnosti Disney parků a jihovýchodní Asii. Naopak nepotěší všechny české diváky, kteří si musí na spuštění Disney+ u nás počkat až na léto 2022.

Sebevražedný oddíl je druhým nejúspěšnějším kinofilmem na HBO
Sebevražedný oddíl je druhým nejúspěšnějším kinofilmem na HBO
10.08.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Warneři mají za sebou docela divoký víkend. Jejich novinka Sebevražedný oddíl totiž v kinech zklamala. Jenže na streamovací službě HBO Max je z ní hit.